Društvene igre
12.01.2024.
Autor: Jovan Marković

Dixit nam otvara vrata u bogat svet društvenih igara

Unesite novu, zabavnu notu u svoj život uz društvene igre

Društvene igre postoje već vekovima, i ostaće sa nama sigurno još mnoge godine. Industrija društvenih igara decenijama funkcioniše, ali poslednjih par decenija smo dobili neverovatan rast u ponudi i mogli da iskusimo raznovrsne ideje modernih kreatora društvenih igara i kompanija. Ukoliko želite da unesete novu zabavnu notu u vaš život, ili želite da saznate šta to sve nudi industrija društvenih igara pored klasika kao što su Monopol, Stratego, i Kluedo, preporučujemo da krenete od igre Dixit. Mnoge nove potencijalne fanove društvenih igara često uplaše komplikovana pravila, ogroman broj delova od kojih je sačinjena igra, ali Dixit će vam dokazati da se dobra zabava može pronaći i u jednostavnim stvarima.

Dixit

Dixit je nešto drugačija igra asocijacije na kakve smo navikli. Igru može da igra od troje do osmoro ljudi, tako da su večeri sa prijateljima idealna prilika da testirate vašu i njihovu kreativnost. U kutiji dobijate tablu za praćenje rezultata, osam drvenih zečeva, za svakog igrača, za kretanje po njoj, isti broj brojčanika za glasanje, i 84 kartice (koje više podsećaju na slike) koje su glavna zvezda Dixit-a. Dakle, Dixit ćete jako brzo postaviti za igru, i isto tako i spakovati nazad. Za samo par minuta će sto izgledati kao da se društvena igra nije ni odigrala.

 

I pravila Dixit-a ćete brzo objasniti prijateljima, a neće ni biti mnogo konfuznih momenata u toku same igre kada ne znate šta tačno da radite. Na početku igre svaki od igrača dobija po nekoliko kartica koje prethodno promešate. Igrač koji je na potezu smišlja reč, zvuk ili bilo koju sličnu asocijaciju sa slikom koju planira da stavi na sto licem okrenutom ka dole. Ostali igrači takođe biraju koja kartica u njihovim rukama najbliže odgovara ovoj asocijaciji, a nakon toga se sve kartice promešaju i predstave igračima. Sada je na redu faza glasanja u kojoj igrači pokušavaju da nađu koju sliku je igrač na potezu izabrao kao asocijaciju za njegovu reč. Ne želite da budete previše očigledni, jer ne dobijate poene ako svi glasaju za vašu sliku, ali ne želite ni da previše koplikujete stvari jer ne dobijate ni poena ako je niko ne pogodi. Svi igrači, sem onog koji je na potezu, glasaju anonimno sa njihovim brojčanicima, a kada svi glasaju otkrivaju se rezultati glasanja i dodeljuju poeni. Igrači potom izvlače nove kartice, i na potezu je sledeći igrač. I tako izgleda kompletan potez u Dixitu. Jednostavno zar ne?

Pobednik Dixit-a je igrač koji najdalje stigne na tabli za praćenje rezultata u momentu kada nema više da se vuče novih kartica, a osvajate i bonus poene ako ispunite neke od specijalnih uslova. Dixit je zaista zasluženo osvojio ogroman broj nagrada od kako postoji, a igra poziva sve da opuste svoju maštu. Zato je i odlična ako želite da je igrate sa porodicom, jer će u njoj uživati i deca od osam godina, a možda i mlađi. Igra je lokalizovana na srpski jezik, mada nećete imati puno toga da čitate u Dixit-u. Dixit dolazi i sa veoma pristupačnom cenom, tako da možete da na najbezbolniji način proverite da li su moderne društvene igre za vas. Čak iako se ispostavi da nisu, nećete žaliti za potrošenim novcem.

Postoje i Dixit-i sa različitim temama, poput Dixit Disney, a kada već napamet naučite 84 kartice koje dolaze u standardnoj verziji, tu su i brojne ekspanzije kao što su Dixit Mirrors, Dixit Quest, Dixit Harmonies i druge, koje dolaze sa kompletno novim karticama. Verujemo da će Dixit poslati vas, vaše prijatelje i porodicu u novu zabavnu avanturu po svetu društvenih igara, jer Dixit je samo jedna od mnogih igara koje su kreirane da nas zabave na najrazličitije načine.

Izaberite svoju omiljenu Dixit igru:

1. Dixit Odyssey

2. Dixit 2021 Refresh

3. Dixit Stella

4. Dixit - Disney

Pogledajte na sledećem linku ekspanzije, puzzle i sve što je dostupno na Dixit tematiku.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Stella je društvena igra asocijacija na sliku i reč iz Dixit univerzuma, gd...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Vrsta
Nova
4.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Umetnički ilustrovana društvena igra Dixit je igra kreativnog nagađanj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvena igra Dixit Odyssey vodi tvoju maštu tamo gde slika vredi vi&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Dixit je jedna najpopularnijih društvenih igara na svetu, a sada to u zvaničeno ima istaknuto na kutiji.
16.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Društvena igra Dixit je igra kreativnog nagađanja, u kojoj vaša mašta priča priču.