E Sport
25.08.2021.

10 najvećih promena u Dota 2 peču 7.30

Patch 7.30, prvi veliki Dota 2 update u poslednja 4 meseca

1. Potpuni remont Cooldown Reduction mehanike

Za početak, IceFrog je izbacio gotovo sve procentualne Cooldown Reduction talente. Ovo znači da je trenutno jedini način da dobijete procentualni CDR pomoću itema kao što su Octarine Core, Arcane Blink, Spell Prism i Quickening Charm, uz par sitnih izuzetaka.

Dalje, na našu veliku žalost, procentualni CDR se više ne stakuje. Ovo znači da više ne možete da imate 100% uptime na Puck Phase Shiftu, ili Leshrac perma stun Split Earth.

Nije sve crno, jer se procentualni CDR stakuje sa talentima koji smanjuju spell cooldowne za ceo broj, takozvani flat CDR. Na primer, Elder Titan level 25 talenat koji smanjuje Earth Splitter cooldown za 60 sekundi se još uvek normalni stakuje sa Octarine Core CDR-om.

Ova promena bi trebalo da oslabi lategame nekih heroja koji su ranije imali potencijal da vašu normalnu -ap partiju pretvore u nešto što liči na -wtf partiju.

2. Drugi Roshan više ne daje Cheese

Ovo je bila vrlo očekivana promena, jer je drugi Roshan praktično postao odlučujući faktor u celom meču. Sa Aegis-om, Cheese-om i Aghanim’s Shard-om, ekipa koja bi uzela drugog Rosha bi ostvarila potpuno suludu prednost.

Izgleda da je Roshan razvio netoleranciju na laktozu, bar na neko vreme. Ako vam se kojim slučajem jede sir, od sada ćete Roshana morati da lišite života bar tri puta.

3. Osam novih neutralnih itema

IceFrog nastavlja klasičnu rotaciju neutralnih itema – ovoga puta je izbacio 7 starih i uveo čak 8 novih. Maksimalan broj neutralnih itema po ekipi je takođe povećan na 5.  Za detaljniji pregled svih itema posetite ovaj link.

Novi itemi će definitivno uzdrmati trenutnu metu. Da li ćemo se ikada sresti sa starim? Ko zna.

4. Sekira je konačno otupela

Axe je definitivno bio u fokusu prethodne mete, sa čuvenom Aghanim’s Shard + Manta Style kombinacijom. Ovaj build je bio toliko dobar da su igrači shvatili da je Axe dovoljno dobar da postane pozicija 1. Sa novim pečom međutim, Axe će se verovatno vratiti na svoj dobri stari offlane stil igre.

Shard je potpuno promenjen –  Counter Helix na protivnike sada baca stacking debuff koji traje 6 sekundi i koji im smanjuje damage za 20%. Shard takođe povećava proc šansu za 10%.

Otrcana igra reči sa strane, Axe definitivno više nije ono što je nekada bio.

5. Brood sada može da postavlja nevidljive neuništive zamke

Brood je dobila veliki rework u prethodnom patch-u, ali izgleda da je IceFrog po običaju malo preterao. Patch 7.30 je doneo ogromne nerfove za crnu udovicu, ali i neke interesantne novine.

Naime, bonus movement speed koji dobija od mreža je sada baziran na njenom HP-u – što manje HP-a, to sporiji MS. Isto važi i za njene paukove.

Ne smemo da zaboravimo na njen novi Aghanim’s Scepter upgrade, koji joj daje potpuno novu magiju, Spinner’s Snare. U pitanju je nevidljiva pravolinijska zamka koja se vektorski postavlja. Neprijatelji koji zakače zamku postaju rootovani, primaju damage, a Brood i njeni saveznici dobijaju minimap ping na mestu gde je plen uhvaćen.

Još uvek nismo sigurni koliko je ovaj upgrade dobar, ali definitivno zvuči izuzetno zabavno i smešno.

6. Clinkz dobija još jedan rework

IceFrog mu ne daje ni malo mira. Strafe je ponovo izbačen iz igre, a na njegovo mesto je došao Burning Barrage. Sećate se ultija od Forsaken Archerke?

Za sve koji nisu imali priliku da isprobaju HoN, ova magija funkcioniše na vrlo sličan način kao Drow Ranger Multishot, s tim što napade ispaljuje pravolinijski. Strele takođe prolaze kroz neprijatelje, i procuju attack modifiere, kao što su Maelstrom i Eye of Skadi.

Evo kako izgleda u akciji.

7. Novi Meepo Shard pretvara igru u pravi cirkus

Meepo je heroj koga ovih dana igraju isključivo boosteri, i možda Abed jednim godišnje. Uvek je bio situacioni pick koji nikada nije preterano konzistentan.

IceFrog je pokušao da ga vrati u igru sa novim Shard Upgrade-om, koji mu daje skill koji dosta podseća na Blink Strike. Ovo je suštinski zamena za Blink Dagger koji je uvek bio obavezan item na Meepu.

Rekli bismo da je ovaj shard značajan buff za Meepa, ali pravi razlog zbog koga se našao na ovoj listi jeste zbog suludog baga koji izaziva. Pogledajte klip.

Verujemo da je Valve već interno ispravio ovaj bug.

8. Novi OD Shard vam dozvoljava da pobegnete iz Chronosphere

Malo smo se iznenadili što OD ponovo nije dobio totalni rework, ali verujemo da će ga njegov novi shard vratiti u metu, i to kao najboljeg ”save heroja” u igri. Oracle, Dazzle i Venge mu nisu ravni.

Naime, novi OD shard dozvoljava astralovanim saveznicima da se kreću! Tako je, ako završite u Chronosphere, Black Hole-u, Arena of Blood, Dream Coil-u, ili bilo kom drugom masivnom teamfight ultiju, slobodno možete samo da se odšetate kao da se ništa nije dogodilo. Vaš OD naravno mora biti u pripravnosti da vas spase.

Evo kako izgleda ovaj shard u akciji:

9. Počinje nova era za Tinkera

Tinker koga svi znamo i ”volimo” je postao potpuno neprepoznatljiv.  Hajde da počnemo.

Laser je sada AOE magija! Iako sekundarne mete nisu blindovane, Tinkerov Q je sada postao nova opcija za farming i waveclear, a videli smo i da je uzimanje Ancient stackova vrlo efikasno i isplativo.

Defense Matrix i March of the Machines su zamenili mesta! To znači da je March postao shard sposobnost, dok je Defense Matrix postao standardni E skill. Ovo drastično menja Tinkerov gejmplej, jer ne samo da će morati da čeka 20 minuta kako bi dobio njegovu primarnu farming i waveclear magiju (novi Laser je preuzeo ovu ulogu, ali ipak nije sasvim isti), već će imati potpuno drugačiji laning stage. Biće interesantno videti support Tinkera sa Defense Matrix buildom.

Ovo nije sve, jer je naša kotlokrpa dobila još jedan spell koji dolazi u paketu sa Rearm-om – Keen Conveyance, takođe poznat kao besplatni Boots of Travel. Tinker će sada moći slobodno da vršlja po mapi od 6. levela, a na levelu 18 će čak dobiti i opciju da se teleportuje na savezničke heroje, kao Boots of Travel 2.

Trebalo bi da prođe još malo vremena da bi se ljudima ”sleglo” ovo novo izdanje Tinkera. Mnogi su dosta skeptični jer je March uklonjen iz njegovog primarnog arsenala (kao kada je Lifestealer ostao bez Open Wounds-a), ali ipak treba malo da sačekamo da se formira meta.

Kako se vama dopada novi Tinker?

10. Dawnbreaker verovatno nećemo videti na The International šampionatu

IceFrog je dodatno ”pročačkao” Dawnbreaker u peču 7.30, ali izgleda da još uvek nije dovoljno zadovoljan da bi je ubacio u Captains Mode. Ovo znači da je verovatno nećemo videti na TI-ju, što je pomalo razočaravajuće. Ko zna, možda između ipak bude nekog mini peča koji će joj dati šansu da se pojavi na internacionalnoj pozornici u Bukureštu.

Kako vam se dopada 7.30? Koja od ovih promena vas je najviše iznenadila?

 

Više eSport vesti na www.rur.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC0987
Pro Soft Silicone Protective Cover Camo Green Playstation 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD

Slični članci

22.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Novi patch 1.3 za Cyberpunk 2077, developera CD Projekt RED uključuje neke dobrodošle promene i balansiranja brojnih sas...
26.
May.
2021.
E Sport
  SESE vas poziva da se prijavite na prvi kvalifikacioni turnir za IeSF Svetski šampionat, koji će se održati već 6. juna!
17.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
Valorant-ov najnoviji 2,03 patch ima nameru da se igra sa vašom mrežom.