Vesti/Najnovije
04.03.2022.
Autor: Adi Zeljković

ELDEN RING – Kako učiniti igru lakšom?

Nekome možda i to neće biti dovoljno!

U ovom vodiču za Elden Ring, mi ćemo podeliti naše savete i trikove koji će vam pomoći da preživite The Lands Between. Pokrićemo koji su bossevi potrebni kako biste završili story ali i lokacije svih ostalih bosseva u ovom svetu. Ovaj vodič će takođe ponuditi neke korisne savete i trikove kao što su kako dobiti više flaskova, kako farmati rune, koja oružja će vam pomoći prilikom igranja i učiniti igru koliko toliko lakšom. Objasnićemo vam najbolju početnu klasu za sve stilove igre i koji je najbolji početni Keepsake.

Imajte na umu da ovaj vodič može da sadrži spojlere za Elden Ring!

NAJBOLJA POČETNA KLASA ZA SVE STILOVE IGRE

Pre nego što uopše stignete do The Lands Between, moraćete doneti vitalnu odluku: koju početnu klasu ćete odabrati? Iako nakon ovog izbora možete praviti buildove po vašoj želji, odabirom pravog olakšavate dobijanje određenih skillova.

Početne klase u Elden Ringu su arhetipovi koje ćete birati prilikom kreiranja novog lika. Početna klasa koju odaberete imaće utiecaj na vašu statistiku i oružje koje se može poboljšati i menjati kako napredujete kroz igru. Važno je odabrati najbolju početnu klasu jer će to utiecati na vaš pristup kroz igru (naročito ako prvi put igrate ovakav tip igara).

10 početnih klasa dostupnih u Elden Ringu su:

  • Vagabond
  • Warrior
  • Hero
  • Bandit
  • Astrologer
  • Prophet
  • Samurai
  • Prisoner
  • Confessor
  • Wretch

Svaka početna klasa u Elden Ringu ima određeno predefinisan skup statusa. Oni opisuju mogućnosti klase. Međutim, oni mogu biti dvosmisleno predstavljeni i možda nećete razumeti šta svaki status podrazumeva. U nastavku ćemo objasniti sve statuse i njihovo značenje:

Level: Određuje početni nivo vašeg lika.

Vigor: Vaš HP. Što više snage imate, više zdravlja ima vaš lik. Ovo se prikazuje na ekranu kao crvena traka.

Mind: Vaš FP (fokusne tačke). Ovo je plava traka na ekranu i omogućava vam da bacate čini. Što više poena na “mind” imate, više magičnih sposobnosti možete izvesti pre nego što se trebate odmoriti na Site of Milosti.

Endurance: Ova statistika utiče na vaš merač izdržljivosti, koji je zelena traka na ekranu. Napad i izvođenje gotovo bilo čega troši vašu traku izdržljivosti, tako da je prednost da imate više za korišćenje. Izdržljivost takođe utiče na opterećenje vaše opreme. Što ste teži, to je vaše kotrljanje sporije.

Strength: Povećava štetu od oružja (oružje koje zahteva strength).

Dexterity: Povećava štetu od oružja (oružje koje zahteva dexterity) . Takođe ćete moći nešto brže bacati čini.

Intelligence: Koristi se za bacanje čarolija. Neke magične sposobnosti imaju određene zahteve vezane za intelligence.

Faith: Koristi se za bacanje odbrambenih čarolija. Neke magijske sposobnosti imaju određene zahteve vezane za Faith.

Arcane: Utieče na stopu otkrivanja predmeta i uusov je za neke čarolije.

Kada kreirate svog lika, takođe možete napraviti brojna prilagođavanja tela, godine, pa čak i detaljnom izgledu. Međutim, ništa od ovoga nema implikacije na statistiku vašeg lika, stoga slobodno provedite malo vremena ovdje dizajnirajući heroja kojeg želite igrati.

Međutim, trebali biste biti oprezni pri odabiru Keepsake. Keepsake koji odaberete će biti uključen uz početnu opremu koja vam je dostupna kada počnete igrati igru.

The Keepsake koji toplo preporučujemo je Golden Seed. Ako ga odaberete, znači da ćete moći odmah da nadogradite svoju Sacred Flask na prvom Site of Grace, što vam omogućava da napunite HP ili FP više i preživite duže. Takođe ćete dobiti prednost u budućim nadogradnjama za Sacred Flask, jer će vam uvek trebati jedan Golden Seed. Ako vas taj Keepsake ne zanima, druga najbolja opcija je verovatno Stonesword Key. Međutim, apelujemo da ih ne koristite odmah nakon područja tutorijala. Od toga nećete dobiti nikakav vredan plen.

U nastavku smo stavili korisnu tabelu sa upoređenim svim klasama.

Sada ćemo preporučiti najbolju početnu klasu za Elden Ring.

Imajte na umu da je ovo naša preporuka te smo birali najbolju klasu po ofanzivnim i defanzivnim skillovima kao i lakoći igranja tokom vašeg putovanja kroz “Lands Between”.

Ako niste sigurni koju klasu da igrate, odaberite klasu Vagabond. Sve njegove početne statistike su raspoređene prilično ravnomerno, sa fokusom na snagu i spretnost. Moći ćete se lako uhvatiti u koštac sa standardnim oružjem i štitom, a ostavljajući opciju otvorenom za magije. Trebalo bi da posvetite neke poene za nadogradnju na Inteligence i Faith da biste počeli bacati čini, ali i ne previše.

Ukoliko baš ne želite da igrate sa oružjem i štitom i odmah želite da koristite magije, naša preporuka je Astrologer. Ova klasa ima dosta poena u Intelligence i Mind statusima i poprilično dosta štete nanosite na početku. Uobičajena borba mačem i štitom neće biti najbolja ideja, stoga poradite na tome da izvučete maksimum iz svojih čarolija i magijskih sposobnosti.

ELDEN RING BOSSEVI POTREBNI ZA MAIN STORY

Imajući u vidu da se radi o igri otvorenog sveta, Elden Ring zbog načina na koji developeri prave ovu igru, može u momentima da bude konfuzan i da ne znate šta je potrebno da uradite za Main Story. Elden Ring ima ukupno 83 bossa raštrkanih po regijama, a samo 12 bosseva je potrebno za main story. Ovo su imena bosseva koje je potrebno ubiti da završite glavnu kampanju u Elden Ringu:

  1. Margit, the Fell Omen
  2. Godrick the Grafted
  3. Red Wolf of Radagon
  4. Renalla, Queen of the Full Moon
  5. Godfrey, First Elden Lord
  6. Morgott, the Omen King
  7. Fire Giant
  8. Maliketh, The Black Blade
  9. Godfrey, First Elden Lord (again)
  10. Hoarah Loux, Warrior
  11. Radagon of the Golden Order
  12. Elden Beast

Postoje neke varijacije u vezi ovoga,na primer, zapravo možete ubiti bilo kojeg od demigod bosseva umesto Red Wolf of Radagon, Renalle i Queen of the Full Moon, ali njih je daleko lakše pobediti nego demigod bosseve. Većina igrača će se boriti protiv Magma Wyrma na putu do Altus Plateaua, jer je alternativni put gde se ne morate boriti sa njim daleko manje očigledan. Takođe ćete primetiti da se Godfrey pojavljuje dva puta na drugačijim lokacijama, a neki od ovih bossova su praktički jedna borba, jer završetak jednog vas odmah stavlja u borbu sa drugim.

U nastavku možete videti lokacije svih ovih bosseva:

IMENA I LOKACIJE SVIH BOSSEVA U IGRI

Kako bismo vam olakšali igranje i otvoreni svet koji nudi Elden Ring, preporučujemo da koristite mape sa imenima i lokacijama bosseva zbog lakšeg snalaženja. Možete koristiti i ovu interaktivnu mapu kako biste pronašli sve potrebne stvari u ovoj igri. Elden Ring Map | Map Genie

TIPS AND TRICKS

The Lands Between je nepoznata zemlja puna tajni, opasnosti i iznenađenja. Kombinacija čvrste borbene mehanike, zadovoljavajućeg dizajna nivoa i teške mehanike bosseva sa impresivnim otvorenim svijetom čini Elden Ring krunskim dostignućem programera FromSoftware. Mnogo je ljudi koji bi mogli biti zainteresirani da daju priliku ovoj igrici, ali nisu sigurni da li će moći uživati u njoj ili ne, s obzirom na reputaciju koju su programeri stekli jer prave teške igre koje zahtijevaju od svojih igrača. U nastavku ćemo vam dati nekoliko savjeta za lakše igranje.

Držite se puta dok ne sretnete Melinu

Nakon što napravite svoj lik i završite tutorijal, Elden Ring će vam se otvoriti. Igra je vrlo ponosna što vam pokazuje ogromni svijetkoju u suštini možete u potpunosti istražiti od samog početka. Oduprite se želji da odmah odlutate. Držite se glavne staze, prateći svjetlo od jednog Site of Milosti do drugog, samo malo dok ne sretnete lik po imenu Melina. Ona će se pojaviti kada se odmorite na svom trećem Site of Milosti i pristanete da budete vaša djeva, što u suštini znači da će vam dati mogućnost da napredujete, kao i da će vam dati svog pouzdanog konja Torrent. Zatim se vratiti do prve crkve da pokupite super bonus.

Putujte brzo i istražujte

Ideja konja je potpuno nova i ne treba je zanemariti. Elden Ring je stvarno, stvarno velik. I, da, veoma je gust neprijateljima, tajnama i čudnim stvarima koje ćete željeti da istražite, ali ponekad ćete samo trebati, ili poželjeti, da stignete do tog jednog mjesta što je brže moguće. Torrent se može pozvati pritiskom na dugme i drastično povećati vašu brzinu, ali vam takođe omogućava dupli skok kako biste dosegli inače nepristupačna područja. Istraživanje svijeta će vam također pomoći da pronađete Rune i materijale koji su vam potrebni. Koristite interaktivnu mapu koju smo spomenuli ranije da vam olakša potragu.

Odvojite 20 minuta na početku kako biste postali jači

Zahvaljujemo se YouTube korisniku Boomstick Gaming na ovom odličnom videu. Boomstick će vam prikazati lokacije na kojima vrlo lako možete prikupiti oko 12.000 runa da biste se levelovali i kupili crafting kit u prvoj crkvi te unaprijedili vaše flaskove.

Oklop i oružje je vaš najbolji prijatelj

Kao i u svakoj igri, oružje i oklop će biti vaši najbolji prijatelji! Zbog težine koju Elden Ring pruža, neophodno je da nabavite adekvatna oružja i oklop i potrošite vaše rune na statuse kako biste što jači bili. U nastavku ćemo priložiti dva videa koja će vam olakšati potragu za oružjem i oklopom.

Specijalni skillovi

Bez obzira koju klasu igrali, skillovi za vaša oružja ili magije su neophodne! Tokom igranja ćete otkrivati dosta NPC-jeva koji vam nude da kupite skillove i magije. Evo jednog OP oružja za lakše igranje.

Za kraj bi voljeli da vam savjetujemo da ne odustaje! Umiranje u ovoj igri je sasvim normalno i sastavni je dio igre! Odvojite nekoliko minuta da naučite mehaniku bossa ili neprijatelja. Nemojte se zalijetati i brzi brzopleti. Vratite se i vježbajte vaše nove skillove na slabijim neprijateljima!

Elden Ring i svaka soulslike igra će vam na kraju pružiti fenomenalan osjećaj! Sretno!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41148
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO770
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2296
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...