Focus on
22.05.2022.

Sniper Elite 5 - Šta treba da znate o ovoj igri?

Datum izlaska je sve bliži

Očekivani Sniper Elite 5 će biti lansiran za par dana za konzole i PC. Iako je planirano da zadrži dosta svoje već uspostavljene formule, naslov će doneti mnoge promene koje će fanovi biti željni da istraže. Lansiranjem prvog dana na Xsbox Game Pass-u, Sniper Elite 5 će se verovatno naći u rukama mnogih pretplatnika koji možda nisu upoznati sa istorijom ove franšize. Od podešavanja do osnovnih aspekata igranja, postoji mnogo aspekata o predstojećem naslovu sa kojima bi ljudi trebalo da budu upoznati pre nego što ga zaigraju.

Kao što se i očekivalo, Sniper Elite 5 će omogućiti igračima da preuzimaju kontrolu nad dugogodišnjim protagonistom Karlom Ferburnom, visoko specijalizovanim i smrtonosnim operaterom koji napreduje kao vuk samotnjak. Smeštena je u period tokom Drugog svetskog rata. Sniper Elite 5 će ponuditi istu izračunatu stelt igru po kojoj je franšiza postala poznata.

Sniper Elite 5 će se odigravati u Francuskoj 1944. godine i ponudiće oštar kontrast sa sunčanim italijanskim okruženjem iz Sniper Elite 4. Igrači će udružiti snage sa enklavama francuskog pokreta otpora kako bi pomogli da se oslabi zastrašujući "Atlantikwall" ; utvrđenja Bretanje, pomažući savezničkoj invaziji na Evropu. Da bi se dodatno pogoršala priroda misija sa visokim ulozima kroz koje će se igrači boriti, misteriozna i potencijalno katastrofalna nacistička zavera pod nazivom "Operacija Kraken" takođe mora biti otkrivena.

Sa detaljnim mapama misija Sniper Elite 5 koje su navodno zasnovane na lokacijama iz stvarnog života, igrači će verovatno uživati u nekim od najzanimljivijih pejzaža koje je franšiza ponudila dok sprovode svoje atentate.

 

 

Jedan od specifičnih aspekata nedavnih naslova u okviru franšize Sniper Elite je njihov visok nivo mogućnosti ponovnog igranja zahvaljujući opcijama težine u kampanjama. Ukupno, Sniper Elite 4 je imao pet nivoa težine, pri čemu je svaki sledeći nudio veću neprijateljsku AI inteligenciju, ali je takođe menjao osnovnu mehaniku snajperskog dejstva. Na težini cadet, najlakšem režimu, nema balistike metka ili otpora vetra koji se moraju uzeti u obzir kada se puca iz daljine. Najteži režim je  authentic plus, koji ne nudi HUD ili mini-mapu i zahteva realistične tehnike gađanja dugog dometa, kao što su procena pada metka i podešavanje dometa. Obzirom da se ovaj sistem verovatno vraća sa novim Sniper Elite 5, posvećeni igrači bi trebalo da budu u mogućnosti da prođu kroz nivoe težine kako bi usavršili svoje sposobnosti.

Važan aspekt Sniper Elite 5 je da je igra planirana za izdavanje na Xbox Game Pass. Sa povećanom bazom igrača koju će ovo verovatno podstaći da igraju na Xbox-u, režimi za više igrača u Sniper Elite 5 bi mogli biti popularniji nego ikada. Igrači mogu da iskuse suprotstavljene mečeve na mreži u različitim režimima i rasponima borbe uz sveobuhvatnu igru za do 12 igrača, ili da se uključe u co-op kroz PvE režim preživljavanja Sniper Elite 5.

Pored ovoga, prvi u franšizi će biti "Invasion Mode" u Sniper Elite 5, slično invaziji FromSoftvare naslova. Ovaj režim će omogućiti igračima koji se odluče da napadnu, ili budu napadnuti, drugog igrača tokom kampanje. Igrač koji napada deluje kao skriveni Axis snajperista, pokušavajući da ulovi domaćina kroz test budnosti i pameti.

Prva stvar koju će fanovi primetiti kada proveravaju listu dostignuća je koliko je ona neuravnotežena. Iako to nije baš neobično, od pedeset četiri trofeja koja su ukupno dostupna, jedan će biti platinasti, dva će biti zlatna, još dva će biti srebrna, a ostalih četrdeset devet će biti bronzani. Ova kategorizacija se, naravno, odnosi samo na PlayStation igrače, iako lov na dostignuća ostaje glavni deo serije Sniper Elite bez obzira na platformu. Obožavaoci koji su osvojili svaki trofej u Sniper Elite 4 verovatno se sećaju ozloglašenog izazova pucanja u jetru, i postoji svaki razlog da verujemo da će predstojeći nastavak biti podjednako zahtevan za takmičare.

Lista dostignuća takođe nagoveštava novu mehaniku invazije delimično pozajmljenu iz igara Dark Souls, koja će omogućiti neprijateljskim igračima da se pridruže misiji kampanje igrača kao protivnički strelac. Nešto od ove vrste je takođe viđeno u Deathloop-u iz 2020. godine, iako bi igranje Sniper Elite većeg nivoa veština moglo dodati veliku dubinu mehanici.  Drugi trofeji sugerišu da će igrači morati da koriste razne vrste oružja i opreme za slanje neprijatelja kako u kampanji tako i na mreži, a ima dosta referenci na antagonistu po imenu Moller. Lovci na dostignuća mogu da očekuju da će pokrenuti nekoliko legendarnih Sniper Elite rendgenskih kamera za ubistvo ove osobe pre nego što zarade platinasti trofej.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41282
Nagrađivani serijal u novom delu uzbudljive avanture Sniper Elite se vraća. Igra te st...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4362
PS4 Sniper Elite 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50162
Nagrađivani serijal u novom delu uzbudljive avanture Sniper Elite se vraća. Igra te st...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO86300
Nagrađivani serijal u novom delu uzbudljive avanture Sniper Elite se vraća. Igra te st...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 50%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO327
XBOX ONE Sniper Elite 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Jan.
2024.
Focus on
Za one koji ne vole da gube vreme na istraživanje svakog dela mape, tu je opcija za brzo putovanje.
19.
Jan.
2024.
Focus on
Čitava metropola je sakrivena na planini Kaf! Kako i kada se otključava pristup celoj mapi igre Prince of Persia: The Lost Crown?
25.
Dec.
2023.
Focus on
GTA 6 nam stiže 2-25. godine (ukoliko ga ne objave ranije kao trejler), i sasvim logično se ppstavlja pitanje - Šta će se dešavati sa GTA serij...