Focus on
05.09.2022.

Šta igrati ukoliko volite životinje

I pre mačke smo imali ljubimce

Dosta je video igara imaju ljudske protagoniste koji vode igrače kroz svaku bitku ili ih vode kroz uzbudljive linije zapleta. Ali, životinje mogu biti jednako efikasne. Mnoge video igre koriste životinje kaopropratnu podršku, ali one mogu biti simpatični protagonisti.   Neki su postali kulturne ikone kao što su Sonic The Hedgehog ili Yoshi, dok je druge jednostavno teško ne voleti. Protagonisti životinja u svetu igara su iznenađujuće raznoliki. Mnogi od njih čak imaju složenu pozadinu i različite ličnosti koje ih izdvajaju od ostalih. Igranje video igrice kao životinja je uvek zabavno.

 

Okami

Okami je istraživanje japanske mitologije i folklora. U igri je Amaterasu, boginja sunca koja ima oblik belog vuka. To je zadivljujuća akciona video igra koja uzima inspiraciju iz Legende o Zeldi da uvuče igrače u staru priču. Njegov umetnički stil Sumi-e oduzima dah i olakšava igračima da postanu jedno sa okruženjem. Iako je kritikovan po objavljivanju, od tada je postao kultni klasik koji obožavaoci vole do danas, nakon što je njegov HD remaster izašao 2006.

Okami je dostupan na Steam-u, Playstation-u i Nintendo Switch-u.

 

Okami HD review | PC Gamer

Untitled Goose Game

Untitled Goose Game se odvija u skromnom engleskom selu. Međutim, nestašna guska juri okolo, izazivajući haos svuda. Guska može da komunicira sa svima, od seljana do nasumičnih objekata.  Guska se može šunjati okolo, trubiti seljanima, uništavati supermarkete i praviti pustoš u lokalnom pabu. Guska je isterana iz mnogih prostorija. Pravo je čudo da ova haotična guska nije svuda zabranjena do kraja igre.

Untitled Goose Game je dostupna ya Nintendo Switch, Playstation, Steam, Itch.io i Epic Games.

 

SkateBIRD

Guska u pabu a ptica na skejtu, što da ne? SkateBIRD, kao što ime govori, je uzbudljiva igra o pticama koje voze skejtbord. Igrači mogu da istražuju skejt parkove, da nauče trikove sa skejtbordom i da se opuste uz njegovu lo-fi muziku. Kako igrači napreduju kroz igru, mogu da steknu gomilu novih prijatelja ptica, pa čak i da pokupe novu odeću usput. Pošto se igra odvija nakon što se prijatelj glavnog junaka povukao iz sveta skejta, krajnji cilj glavnog junaka je da ih natera da ponovo uživaju u sportu. Igra ima uglađen umetnički stil koji je lako pratiti, a fanovi će definitivno uživati u jedinstvenom zvučnom zapisu igre.

Dostupna je na Steam-u, Xsbox-u i Nintendo Switch-u.

 

Star Fox 64

Fox McCloud je postao jedan od najslavnijih likova Nintenda. Star Fox 64 je klasično ponovno pokretanje originala, a postao je omiljeni fanovima još 90-ih. Srećom, Nintendo je vratio igru za igrače koji su pretplaćeni na Nintendo Switch Online + Expansion Pack.  Igra ima široku postavu likova, od kojih svaki ima nezaboravne ličnosti koje je previše teško ne voleti. Čak su i zlikovci kao Andross i Star Wolf simpatični. Igra ima naizgled beskrajnu mapu na kojoj igrač može otključati različite puteve tako što će ići različitim rutama u nivoima ili pobediti određene bosove.

 

Maneater review | PC Gamer

Maneater

Maneater je prilično brutalan RPG o ajkulama. Prati ajkulu bika bull shark koja neselektivno ubija ljude i druge životinje, pretvarajući čisto plavo more u crveno od njihove krvi. Naraciju igre je odradio Trip Westhaven, sarkastičan momak sa tendencijom da priča o svemu, od svoje bivše žene do razmatranja kanibalizma kao održivog načina za preživljavanje. Igrači mogu terorisati more kao krvožedna ajkula i naterati sve da ih se plaše. Igra jenekima previ[, ali je zabavna za igrače koji traže nešto na ivici.

Igra je dostupna na Steam-u, Xbox-u i Playstation-u.

 

Ecco the Dolphin

Ecco the Dolphin je možda objavljen sa omotom sa realističnim vodenim životinjama i okeanom, ali premisa igre je mnogo bizarnija. Ecco počinje dovoljno razumno sa titularnim delfinom koji traži svoju mahunu, ali iskustvo se razvija u stvorenje koje putuje kroz prostor i vreme da bi se borilo protiv vanzemaljske pretnje.  Što se tiče igre, Ecco radi prilično obične stvari za delfine kao što su pevanje, plivanje i zabijanje neprijatelja. Ecco delfin je iznedrio četiri nastavka, uključujući stvarne narativne nastavke i nekoliko obrazovno-zabavnih igara namenjenih maloj deci.

 

 

Shelter

Shelter je igra za preživljavanje u kojoj igrači preuzimaju ulogu majke jazavca dok ona pokušava da vodi svoje leglo mladunaca iz jedne jazbine u drugu. Dok je grafika prelepo stilizovana, pretnje ostaju utemeljene i realistične. Najistaknutije opasnosti kroz koje će igrači morati da se snađu su grabjivci i požari, mada hranu i vodu takođe treba nadgledati. Serijal trenutno ima tri igre; Shelter 2 sadrži majku risa i njene mladunčad, a Shelter3 se fokusira na krdo slonova.

 

Best in show: revisiting the cataclysmic strangeness of Tokyo Jungle |  Eurogamer.net

Tokyo Jungle

Ne nedostaje odličnih igara za preživljavanje u divljini, ali malo njih predstavlja igračima tako zanimljive situacije za preživljavanje. Umesto praznih šuma ili tundre, Tokyo Jungle  baca igrače u futuristički Tokyo nakon što su ljudi izumrli. Razne životinje su preplavile ulice i bore se da prežive, od predatora poput lavova do pahuljastih Pomeranaca. Igra ima otvoreni režim preživljavanja u slobodnoj igri, ali je značajnija po kampanji koja je podeljena na narativne misije usredsređene na različite životinje. Igrači mogu igrati kao pomeranac, jelen, bigl, lav, hijena i pas robot.

Izdata za PlayStation 3, sada je dostupna u okviru PlayStation Plus Premium

 

 

Octodad: Dadliest Catch

Octodad: Dadliest Catch tera igrače da kontrolišu titularnog glavonožaca dok on pokušava da se kreće kroz svakodnevne situacije dok krije činjenicu da on zapravo nije čovek. Ovi zadaci uključuju brigu o njegovoj kući, kupovinu namirnica i odlazak na porodične jednodnevne izlete. Kontrolisanje svih oktopodovih udova namerno je izazovno, a cilj je da se jednostavno krećete po svakom zadatku bez izazivanja previše komešanja. Dok je Dadliest Catch tradicionalno izlazio na nekoliko igraćih konzola, njegov prethodnik je bio besplatni naslov napravljen kao hobi projekat od strane nekoliko studenata sa DePaul Univerziteta.

 

Sonic Generations

Bilo je dosta igara Sonic The Hedgehog. Neki od njih su bili hitovi, ali franšiza nije imuna na to da povremeno objavi nekoliko gluposti. Sonic Generations je, međutim, najbolji u franšizi. Izaziva nostalgiju kod igrača dok uključuje inovativne elemente koji igru održavaju ažurnom i uzbudljivom.  To je omaž Sonic-ovoj prošlosti, pun nade uvid u njegovu budućnost i uvažavanje sadašnjosti spojeno u jedno.

Igra je dostupna na Steam-u, 3DS-u, Playtation-u i Xbox-u.

 

Donut County

Zvezda Donut Country je BK Rakun, kralj smeća koji vodi prodavnicu krofni. Međutim, to nije ono što bi neko normalno očekivao. Umesto da servira ukusne poslastice, BK im šalje ogromnu rupu u zemlji koja raste dok uvlači sve što je na vidiku. To je slagalica zasnovana na priči u kojoj igrači moraju da obrate pažnju na fiziku da bi prešli na sledeći nivo. Nakon što je BK proždirao sopstvenu rupu, sve njegove prethodne žrtve suoče se s njim zbog njegovih ludila. Svi su zaglavljeni 999 stopa pod zemljom, pa je razumljivo zašto žele odgovore.

Donut Country je dostupan za Nintendo Switch, Google Play, Xbox, App Store i Steam.

 

Stunt School: Goat Simulator

Goat Simulator

Goat Simulator otvorio je put drugim haotičnim igrama kao što su Untitled Goose Game i Catlateral Damage: Remeowstered. Njegov čudni smisao za humor i smešna ragdoll fizika su deo njegovog šarma.  Sa Goat Simulatorom 3 koji će uskoro biti objavljen, mnogi fanovi ponovo igraju igru i sećaju se koliko je zabavno igrati kao haotičnu kozu koja juri gradom neselektivno uništavajući sve.

Igra je dostupna na Nintendo Switch-u, Playstation-u, Xbox-u, Google Play-u i App Store-u.

 

Night In The Woods

Night In The Woods je jedinstvena priča o Mae Borowski, koja napušta školu i vraća su u Possum Springs. Ona se ponovo povezuje sa starim prijateljima i istražuje svoj rodni grad, koji je ovih dana potpuno oronuo. Igru pokreću njeni simpatični likovi i mnogi igrači se mogu pozabaviti njihovim borbama.  Night In The Woods takođe ima privlačan i zarazan soundtrack koji se previše uklapa u jezivu postavku igre. Igra deluje izuzetno melanholično, ali zafrkancija između Mae i njenih prijatelja malo podgreva stvari.

Igra je dostupna za Nintendo Switch, Steam, App Store i Xbox.

 

Stray

Nakon objavljivanja, Stray je pokorio svet. Obožavaoci su se zaljubili u distopijsko okruženje igre, jezivu muziku i simpatičnog mačjeg protagonista. Igrači čak mogu učiniti da protagonista izgleda kao njihova mačka uz pomoć nekoliko modova.  Nakon što mačka padne u podzemni svet, moraju pronaći izlaz. Nažalost, ovo znači suočavanje sa humanoidnim robotima i zastrašujućim čudovištima. Igra je ostavila fanove da postavljaju pitanja o specifičnostima mačije pozadine i zašto je podzemni svet tako mračno mesto.

Stray je dostupan na Steam-u i Playstation-u do 9. septembra a posle toga i u našim radnjama za PS5 konzolu.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41114
Goat Simulator za je vrhunac tehnologije što se tiče simuliranja života jed...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50205
Izgubljena, sama i odvojena od porodice, mačka lutalica mora da razreši drevnu m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50031
Doživi fantaziju vrhunske moći kao najveći grabljivac mora - zastrašujuća Ajku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Doživi fantaziju vrhunske moći kao najveći grabljivac mora - zastrašujuća Ajku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Goat Simulator - The Goaty
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Nov.
2023.
Focus on
STRAY nije jedina životinja, kao ni guska koje su stekle popularnost u video igrama. Iako u većini nisu glavni likovi, sigurno je da su bitni i da imaju svoj...
01.
Sep.
2022.
Focus on
Uspeh igre Stray nam govori koliko igrači žele da igraju igre kao njihovi voljeni životinjski prijatelji.
13.
Jul.
2022.
Playstation
Cyberpunk budućnost kao avantura iz trećeg lica... očima mačke lutalice. Definitivno jedna malo drugačija priča.