Focus on
28.04.2023.
Autor: Luka Zlatić

Koje su NAJ Star Wars igre svih vremena?

Trudićemo se da ne budemo previše kontroverzni u izboru!

Vrhunske igre, ali nisu top 3

Za zagrevanje ćemo spomenuti par naslova koji su bili super i greh bi bio da im ne posvetimo bar par reči, ali nisu baš za sam vrh ove liste.

Star Wars: Squadrons – Novija igra i naslov koji nas je posle sto godina vratio u sam kokpit X-Winga ili TIE Fightera. Nije baš na nivou nekih legendarnih SW simulacija, ali je odlična i danas se lako može probati.

Star Wars: Dark Forces – U eri kada su Doom i Quake dominirali PC igračkom scenom i Star Wars je imao svoj FPS – Dark Forces. Zanimljiva priča o Kyleu Katarnu koji počinje kao skoro Han Solo, a završava kao skoro Luke Skywalker je i danas vredna igre.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Ko god misli da su LEGO igre samo za klince ozbiljno greši. Svih devet glavnih Star Wars filmova je prikazano kroz vesele, duhovite i izrazito igrački zabavne avanture koje možete preći sa preko 400 legoizovanih likova.

Među hitovima su svakako i Fallen Order, Super Star Wars sa Super Nintenda i recimo Battlefront II, ali vreme je da pogledamo koja su tri najveća (po našem neskromnom mišljenju) Star Wars hita.

3. Star Wars Jedi Knight II – Jedi Outcast (2002)

Poslednja igra u kojoj možete voditi Kylea Katarna je i najbolja u serijalu. Glavni lik se nakon koketiranja sa mračnom stranom vraća životu plaćenika, ali život od njega traži više. Kroz uzbudljivu priču na kojoj sreće više bitnih Star Wars likova (Luke i Lando OMG), Kyle shvata da mora da pomogne Novoj Republici, a jedini način je da ponovo postane džedaj.

Šta to znači za nas igrače – pa da je igra jedan hibrid pucačine i borbe silom i svetlosnim mačem. I ne samo to, u pitanju je i dan danas najbolja mehanika korišćenja lightsabera koja je napravljena za neku SW igru. Iskopajte Jedi Outcast kako znate i umete, a ko ga već niste igrali i probajte. Za nas je to hit za sva vremena.

2. Star Wars: TIE Fighter (1994)

X-Wing i TIE Fighter igre su nekada davno bile ključni razlog mnogima da svoj PC setup obogate i jednim džojstikom. Za to vreme neviđena 3D grafika, vrhunski zvuk, briljantno osmišljeno upravlljanje različitim letelicama i sjajne misije koje su nas ostavljale bez daha su bile ključ popularnosti ovih naslova.

TIE Fighter je ipak ostao popularniji i po mnogima bolji, ne zbog veće ljubavi prema Imperiji, nego zato što je novija igra koja ispravlja neke stvari koje kod X-Winga nisu valjale. Takođe ima mnogo bolju priču i na potpuno ličan način igrača stavlja u ulogu jednog običnog imperijalnog pilota koji iskreno veruje da radi za silu dobra i reda, a ne za zlog ugnjetavača čitave galaksije.

1. Knights of the Old Republic (2003)

Da, KOTOR je najbolja Star Wars igra ikad. Hiljadama godina pre formiranja Imperije i padanja reda džedaja na jedno slovo, sukob između svetle i tamne strane Sile je bio još veći. Biowareov epski RPG, koji je u mnogo čemu preteča Mass Effecta, stavlja igrače u ulogu nekoliko genijalnih likova, a pred te likove stavlja mnoge probleme i vrlo teške odluke koje će kulminirati na spektakularan način.

Priča je toliko dobra da bi film (ili pre TV serija) po Knights of the Old Republic oduvala većinu pravih SW filmova i serija. Gomila detalja, raznovrsni svetovi, i pre svega, neverovatno obiman sistem prilagođavanja likova (a i njihovi međusobni odnos) i dan danas čine ovu igru igrivom i aktuelnom. Jedino možda polu-potezni sistem borbe nije baš za svakoga, ali se nama i on jako dopada.

I to bi bila lista. Mi sad idemo da igramo Jedi Survivor.

May the Force be with You!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50308
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO623
Vežite se i osetite adrenalin u borbama sa više igrača zajedno sa vašom e...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.299 ,00 RSD
Korišćena
599 ,00 RSD

Slični članci

25.
Apr.
2023.
Blog
Samo nekoliko dana nas deli od izlaska igre Star Wars: Jedi Survivor. Hajde da bacimo pogled na najbolja dela iz Star Wars univerzuma koja nisu igre ili filmovi...