Nintendo
08.06.2021.

Najbolji Pokemoni i sposobnosti

Na stranu izgled, gledajte performanse!

Pokemon Snap je stekao svoje obožaoce. Mali i slatki Pokemoni u svojim staništima i životnim situacijama. Igra koja opušta i može da vas oraspoloži a o njoj smo i pisali u okviru bloga. Ipak, postoje i one Pokemon igre koje će od vas zahtevati dosta veština i vremena, a jedna od najbitnijih je da pravilno izaberete svoj Pokemon tim.

Iako je svet Pokemona pun svih vrsta različitih stvari koje treneri mogu da rade sa svojim Pokemonima, glavna i najzabavnija aktivnost mnogima je borba. Uspostavljanje timova jedan protiv drugog kako bi se utvrdilo ko je najbolji trener je uzbuđenje koje se teško može porediti. Borba kroz kampanju za jednog igrača da biste postali prvak je ok, ali neki žele da idu i korak dalje. Igrači širom sveta žele da se takmiče jedni sa drugima i guraju svoje timove do krajnjih granica kako bi postali šampioni. Tamo gde je Pokemon VGC zvanično priznat neki Pokemoni su postali šampioni. Iako različite meta-igre dolaze i odlaze, pojedini Pokemoni uvek pronađu način da budu korisni i pomognu u osvajanju više svetskih šampionata. Bitno je da znamo i koji su pokretni najbolji.

Cresselia: Najbolji Pokemon za podršku

Cresselia je Pokemon koji može biti koristan u skoro svakoj situaciji. Nema mnogo slabosti i ukoliko to kombinujte sa izuzetno visokim HP & Statistikom odbrane i sposobnost levitacije za imunitet prizemnog tipa, Cresselia postaje zid koji mali broj Pokemona može probiti.  Ono što ga čini toliko korisnim kao Pokemonom podrške je njegov masivni pokretni bazen, koji trenerima daje toliko mogućnosti kako žele da ga koriste. Može da koristi Trick Room ili Icy Wind za kontrolu tempa bitke; Light Screen ili Reflect da pojačaju svoje odbrambene sposobnosti Pokemona ili Helping Hand da pojačaju napadačku moć svog partnera.

Landorus: Therion dominacija

Već nakon prvog predstavljanja u Pokemon Black & White, igrači su odmah videli potencijal Landorus-a. On poseduje neverovatne mogućnosti kombinacija Ground & Flying, i ima dva tipa imuniteta. iskreno, na prvi pogled njegove statistike nisu bile tako sjajne. Sve dok se nije pojavio Pokemon Black 2 & White 2 koji je otključao Landorus Therion form. 

Ova forma mu je dala čudovišnu statistiku napada i imala je poteze koji su ga učinili praktično nezaustavljivim. 2015. godine nastupio je u svih 8 od 8 najboljih timova i od tada ostaje glavni oslonac na sceni. Gotovo nijedan drugi Pokemon nije uspeo da ostane tako dosledno moćan na takmičenjima.

Groudon & Kyogre: Moćni duo

Ova dva Pokemona su jaki iz istog razloga. Njihove primarne sposobnosti ih stavljaju u rang najsnažnijih Pokemona na listi legendarnih. Dodati su u  Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire,ove mnogo jače forme Groudon & Kyogre će vam doneti jake poteze i bustovane verzije mogućnosti.

Sposobnosti Desolate Land ili Primordial Sea Abilities ne samo da masovno pojačavaju sopstvene specifič poteze, već sprečavaju upotrebu suprotnog poteza. Kao Legendarni Pokemoni, oni imaju neverovatnu statistiku koju bi svaki trener mogao dobro iskoristiti. Zbog toga je najmanje jedan od njih bio u timu neophodan za uspeh u sezonama u kojima im je bilo dozvoljeno da se takmiče.

 

Garchomp: Bez problema sve počisti

Garchomp ima sve što bi treneri mogli da požele od efikasne mašine za čišćenje Pokemona. Njegova čudovišna statistika napada mogla bi izazvati strah kod mnogih sa liste legendarnih Pokemona. Ima pristup nekim od najmoćnijih napadačkih poteza ove igre i odbrambenim mogućnostima da se drži u vašoj blizini.  Earthquake i Rock Slide su snažni potezi koji pogađaju oba suprotstavljena Pokemona odjednom. Ako Garchompu treba napad koji je više fokusiran, Dragon Claw ne predstavlja problem. Gotovo svake godine ima veliku upotrebu tamo gde mu je bilo dozvoljeno da se takmiči, a predstavljen je u pobedničkim timovima Svetskog šampionata 2012 i 2014. Možda će ponovo doći do izražaja sa novim najavljenim Diamond & Pearl rimejkom koji nam stiže ove godine.

 

Tapu Koko: Bolji od Thunderusa

Tapu Koko je stigao sa Generacijom VII i odmah ostavio neverovatan utisak na sve. Ne samo da je jedan od najgotivnijih Pokemona generacije već se ispostavilo i da je najbolji Electric tip Pokemona za takmičenja.

Kao i Thundurus, može da koristi ubojite napade i pokrete podrške kao Thunderbolt i Thunder Wave. Ipak, Tapu Koko-ov Electric Surge Ability mu daje neverovatnu prednost na terenu, bustuje Electric-Type napade, sprečava Sleep i daje Hidden Power mogućnost da izvrši Paralyze. Tapu Koko ne uahteva Pokemona za podršku jer je više ili manje dovoljan sebi kao podrška.  Kao takav, dosta ga je bilo na takmičarskoj sceni u Generation VII, a i u pobedničkom timu kako 2017. tako i 2018. godine.

Thundurus: Različite moći

Deo Generation V i legendarnog Genie Trio, Thundurus dr\i svoj Legendary status. Sa fantasti;nim statistikama i [irokim spektrom pokreta, Thundurus je bio u mogućnosti da popuni veliki broj različitih uloga na takmičenjima. 

Sa svojim zavidnim Special Attack i Speed statistikam on može da stvara talase kao Thunderbolt ili Hidden Power. Međutim, može ispuniti i ulogu podrške. Njegova sposobnost, Prankster, omogućava da svi nenapadni potezi idu prvi, bez obzira na brzinu Pokemona. To znači da može da izvodi poteze poput Thunder Wave-a i potpuno imobiliše protivnike s lakoćom.

Pokreti

Jedan od najbitnijih činilaca igre koji je dodat u trećoj generaciji Pokemona su bile sposobnosti. Svaki Pokemon ima sposobnost koja im daje pasivni efekat tokom bitke ili u Overworld-u. Postoji mnogo vrsta sposobnosti. Neke su skrivene, neke se menjaju u evoluciji, neke čak mogu biti štetne. Jedna stvar koju su igre koristile za razdvajanje određenih vrsta su signature sposobnosti, one koje pripadaju jednoj evolucionoj liniji.

Signature sposobnosti nisu moćne po definiciji, ali mnoštvo najboljih sposobnosti u seriji su potpisi. Ova lista ne uključuje sposobnosti koje su nekada bile potpisi, ali su kasnije dodate u više redova. Na primer, Sand Stream je nekada bio ekskluzivan za Tiranitar, ali bi ga na kraju delio sa Hippopotas.

 

Libero i Protean

Libero i Protean su funkcionalno iste sposobnosti. Prvi pripada liniji Scorbunny, a drugi liniji Froakie. Neposredno pre korišćenja bilo kog poteza, tip Pokemona će se promeniti kako bi odgovarao potezu. Ovo je pokrenuto potezima statusa i podrške, kao i napadima. Očigledna prednost ove sposobnosti je ta što će korisnik uvek dobiti bonus istog tipa za svaki potez. Protean takođe ima neku odbrambenu korist. Stalna promena tipa otežaće protivniku postizanje superefikasnih pogodaka.

 

Parental Bond

Roditeljska veza je ekskluzivna za Kangaskhan Mega Evolution. Kada beba iskoči iz torbice i pridruži se borbi, skoro svaki napad dobije drugi pogodak. Dodatni pogodak čini 50% štete od prvog, i da, dodatni pogodak može biti kritičan. Kangaskhan je već prilično moćan Pokemon, pa ga ova sposobnost čini jednim od najtežih napadača.  Na žalost, Mega-Kangaskhan nije stigao do Pokemon Sword and Shield, tako da Parental Bond više nije dostupan. Šteta!

 

Stance Change

Ova sposobnost čini Aegislash Pokemona onim što jeste. Pokemon započinje u formi štita, sa visokom odbranom i niskim napadom. Kada koristi napad, statistika se menja, sa visokim napadom i niskom odbranom. Može se vratiti u oblik štita koristeći svoj potez King's Shield. Isključivanje takođe dovodi do njegovog vraćanja.

 

 

Pure Power

Moćna potpis sposobnost koja je ekskluzivna za Meditite, Medicham i Mega-Medicham. Statistički podaci o Pokemonu sa čistom snagom napada su u osnovi udvostručeni. Ova sposobnost deluje direktnom modifikacijom statistika umesto tipičnog pojačanja od poteza. Tako Attack stat može da raste još više potezima poput Swords Dance. Tehnički, ovo nije ekskluzivna sposobnost. Čista Moć se nalazi samo na jednoj evolucionoj liniji. Međutim, postoji još jedna sposobnost pod nazivom Huge Power koja je funkcionalno ista stvar. Obe sposobnosti udvostručuju Attack stat. Ogromna snaga se nalazi na Marill line i Mega-Mawile, između ostalih.

 

Mummy

Sposobnos koja je specifična kod Yamaska and Cofagrigusa. Kada se Pokemon sa mumijom pogodi potezom koji uspostavlja kontakt, sposobnost napadača se briše i zamenjuje mumijom. Ne mogu se sve sposobnosti promeniti na ovaj način, ali velika većina može. Veoma je korisno isključiti dosadne sposobnosti.  Budite vrlo oprezni kada koristite mumiju, jer se lako može povratiti. Postoji pristojna šansa da protivnik kojeg ste upravo mumificirali proširi napad na vaš vlastiti tim. Isključivanje neće vratiti sposobnost nazad. Pažljivo!

 

Disguise

Prerušavanje koristi Mimikyu. On koristi svoju ručno izrađenu masku Pikachu za svoju specifičnu sposobnost. Prvi napad koji pogodi Mimikyu razbija njegov kostim i pretvara ga u Busted Forme. Rezultat tog napada nije nikakva šteta. Jednostavan je, ali efikasan. Malo je poznata činjenica da korišćenje Rollout-a na Mimikyuizazivali glitch. Rollout radi povećavanjem broja okreta i množitelja oštećenja svake runde. Ako bi jedan od tih pogodaka pogodio Disguise, broj okreta bi se povećao za jedan, kao i obično, ali množilac štete ne bi. Dakle, nakon što je Rollout završen, korisnik bi imao još jedan preostali zaokret gde bi imao ogromno povećanje štete za bilo koji potez koji je želeo.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
May.
2021.
Nintendo
Jedno vrhunsko relaksirajuće iskustvo!
02.
May.
2021.
Nintendo
Novi Pokemon Snap donosi par promena o kojima je dobro da znate pone[to pre nego ga zaigrate.
30.
Sep.
2020.
Nintendo
Lišće je polako počelo da opada na živahnom ostrvu već od 01. Septembra ali će se od danas videti prave promene.