Nintendo
22.01.2022.

Pokemon Legends: Arceus kao uvid u buduće planove za ovu franšizu

Vreme tranzicije za Pokemone

Nakon objavljivanja  Sword and Shield, fanovi nisu bili zadovoljni što su igre i njihova mehanika ostali suštinski nepromenjeni od prvih dana, čak i kada su prešli na moćniji hardver. Pokemon Legends: Arceus to rešava svojom mehanikom otvorenog sveta i naizgled novim shvatanjem formule Pokemona. Jedna promena koja je napravljena za igru van njene mehanike ima neke potencijalno velike uticaje na budućnost franšize: postoji samo jedna verzija Pokemon Legends: Arceus! 

Iako ovo nekima možda izgleda kao mala promena, napominjemo da je Pokemon imao dvostruka izdanja od svog početka, tako da je čudno da Legends Arceus stoji samostalno kao glavna Pokemon igra. Ako će promene koje su napravljene u mehanici zadržati u doglednoj budućnosti franšize, tada bi moglo biti i pojedinačno izdanje. Ovo bi moglo da najavi neke velike promene za Pokemon serijal u nastavku, i dobre i loše.

Imajući u vidu velike promene u serijalu koje dolaze ruku pod ruku sa izdavanjem Pokemon Legends: Arceus, ima smisla u ideji da bi igra mogla da promeni tradicionalnu strukturu franšize. Obično se dve igre Pokemona objavljuju u isto vreme i obe su u suštini ista igra, ali sa malim razlikama koje ih izdvajaju, kao što je izbor dostupnih Pokemona i određeni drugi elementi naracije. Zatim, nekoliko godina kasnije, izlazi još jedna verzija koja objedinjuje sav sadržaj zajedno sa dodatnim ritmovima priče i Pokemonima, kao što su CrystalYellowPlatinum i Emerald.. Međutim, ta formula nije korišćena od Pokemon Platinum. Umesto toga, Game Freak je nekoliko godina kasnije objavio dve ažurirane igre obe verzije, kao što su Ultra Sun and Moon i Black and White 2.

Iako noviji pristup naravno ima svoje prednosti, čini se da obožavaoci zaista cene samostalne nastavke ranijih Pokemon igara. Moguće je da je Game Freak imao ovo u vidu i zbog toga odlučio da u potpunosti izbaci posrednike i krene na tu vrstu definitivnog, kvalitetnog izdanja u Pokemon Legends: Arceus bez potrebe za izdavanjem dve igre koje bi trebalo da mu prethode. Čini se da nedavna curenja informacija o igri sugerišu da će više legendarnih Pokemona koji su tradicionalno povezani sa jednom verzijom franšize biti uključeni u igru zajedno, slično stilu igara poput Pokemon Emerald ili Platinum. Na osnovu činjenice da je Pokemon Legends: Arceus glavni Pokemon naslov koji razvija Game Freak, čini se da to sugeriše na potencijalni način na koji će franšiza napredovati: pojedinačna izdanja koja sadrže sve nove Pokemone.

Ostaje da se vidi da li je to slučaj, ali ako jeste, to bi mogao biti kontroverzan potez za Pokemon zajednicu.

Dok se druge gejming franšize koje se često izdaju odlučuju da izdaju jedan naslov koji sadrži sav novi sadržaj, Pokemon je uvek delio stvari između dve igre. To je donosilo uzbuđenje odabira verzije za igranje, nečega čemu se fanovi raduju sa svakim narednim izdanjem dok istražuju koja će čudovišta biti uključena u koju verziju. Pored toga, pomoglo je da se franšiza uspostavi kao društveno iskustvo jer su fanovi tražili druge igrače koji su kupili suprotnu verziju od njihove, da bi trgovali preko ekskluzivne verzije Pokemona kako bi kompletirali Pokedex. Ako bi to nestalo u korist pojedinačnih izdanja, fanovi bi mogli da budu razočarani jer bi serija izgubila jedan element koji je izdvaja od drugih franšiza.

Nije bilo mnogo razgovora oko ove potencijalne promene uoči Pokemon Legends: Arceus izdanja, ali ako sledeća igra u seriji bude sledila ovaj put, moglo bi ponovo doći do kontroverze među Pokemon zajednicom.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Paket sa dve igre - Pokemon Brilliant Diamond i Pokemon Shining Pearl Osvežena, unap...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pripremite se za Novi Pokemon Snap, potpuno novu avanturu za Nintendo Switch koja je in...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

20.
Jan.
2022.
Nintendo
Pokemon Legends: Arceus uskoro stiže u radnje, i znamo da je dosta potvrđenih Pokemona, ali i dosta onih o kojima se još uvek nagađa. 
18.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Ed je svoje oduševjenje Pokemonima iskazao nerojeno puta pa nekima ova koolaboracija i nije iznenađenje.
17.
Nov.
2021.
Nintendo
Postoji veoma specifičan način da se uhvati tip Ghost/Flying u rimejkovima Sinnoh-a i ako niste pažljivi, možda ćete ga propustiti. Evo kako da dobijete...