Nintendo
01.06.2022.

Nintendo ponovo napada!

Preko 500 blokada za kreatore sadržaja

DeoxysPrime, popularni obožavatelj video igara i animea koji često postavlja muziku sa soundtrack-a popularnih video igara na YouTube, rekao je da će ukloniti svu Nintendo muziku sa svog kanala zbog ponovljenih blokada autorskih prava.

Vest je prvi objavio VGC.  Na Twitteru, DeoxysPrime je napisao: „Sa preko 500 zahteva i desetak zvučnih zapisa blokiranih tokom prošle nedelje, prilično je jasno da ne žele svoju muziku na Youtube.

DeoxysPrime ima preko 165.000 pretplatnika.

 

 

Ovo nije prvi put da Nintendo šalje copyright blokiranje autorskih prava: U januaru je YouTuber SiIvaGunner, ranije poznat kao GiIvaSunner, rekao da su dobili preko 4.000 opomena za autorska prava.  U to vreme, Nintendo je ciljao i blokirao zvučne zapise iz kultnih video igara i franšiza, uključujući The Legend of Zelda, Super Smash Bros. i Kirby, između ostalih, da ne budu dostupni na video platformi u vlasništvu kompanije Google.

SiIvaGunner je prvobitno zatvorio svoj kanal kao rezultat štrajka, ali je od tada obnovio prisustvo na platformi.

DeoxysPrime je rekao da nemaju nameru da brišu svoj kanal i da će svi zvučni zapisi koji nisu Nintendo vlasništvo ostati aktivni. Motiv je frustrirajući za ljubitelje Nintendo legendarnih franšiza video igrica, jer trenutno ne postoji legalan način da se ovi zvučni zapisi emituju preko plaćene ili besplatne platforme.

Oba kreatora nisu mogla da unovče nijedan Nintendo video na YouTube platformi jer ne poseduju prava na sadržaj.

Nintendo ima opciju da zatraži svoj materijal zaštićen autorskim pravima u video snimcima da bi na kraju uklonio kanal i sadržaj. Međutim, Nintendo nastavlja da uklanja ove sadržaje bez opcije da fanovima da mogućnost da ga legalno kupe.

Zaista se pitam zašto Nintendo još uvek nije kreirao sopstveni VEVO kanal ili dodao OST-ove servisima za striming muzike. Čak i Disney ima dovoljno pristojnosti i poštovanja da uradi i jedno i drugo“, tvrde obožavaoci.  

Zašto ne puste ljudima da plate da slušaju ove stvari, svi dobijaju“.  

Nije jasno da li Nintendo planira da ponudi pristup ovom sadržaju. Do sada nisu odgovorili ni na jedan od upita belikog broja novinara širom sveta. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Spremite se za Strikes, Nintendovu verziju fudbala gde se dva tima od po 5 igrača bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Ušteda 18%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Broj tabli/oblasti: 5 Broj mini-igara: 100
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD

Slični članci

25.
May.
2022.
Nintendo
Mario Strikers: Battle League uključuje nekoliko novih funkcija koje će popularnu Nintendo franšizu uvesti u modernu eru igara.
06.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio demonstraciju nadolazeće fudbalske igre Mario Strikers: Battle League i prikazao gameplay prepun zanimljivih detalja.
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.