Nintendo
10.08.2023.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje SUPER MARIO igre

Film je ponovo pokrenuo zabavu!

Kada govorim o fenomenu video igara, i kada se pokrene pitanje popularnosti pucačina kao najprodavanijih, dosta je onih koji se iznenade kada im kažem brojke prodaje Super Mario igara i njihove pozicije na listama prodaje. Iako se čini da su neki drugi naslovi pobednici, zapravo je Mario taj koji je konstantno među najprodavanijim igrama.

Ali, koje su to Super Mario igre korak ispred ostalih?

Kada govorim o fenomenu video igara, i kada se pokrene pitanje popularnosti pucačina kao najprodavanijih, dosta je onih koji se iznenade kada im kažem brojke prodaje Super Mario igara i njihove pozicije na listama prodaje. Iako se čini da su neki drugi naslovi pobednici, zapravo je Mario taj koji je konstantno među najprodavanijim igrama.

Ali, koje su to Super Mario igre korak ispred ostalih, po godinama izdavanja?

Super Mario Bros. – 1983.

Dosta smo već pisali o ovoj 40 godina staroj igri, ali nikada nije dovoljno o njoj napisano.

Super Mario Bros. je platformska igra koju je razvio i objavio Nintendo za Nintendo Entertainment System (NES). Naslednik arkadne igre Mario Bros iz 1983. i prva igra u seriji Super Mario, prvi put je objavljena 1985. za Famicom u Japanu. Nakon ograničenog izdanja u SAD za NES, prenet je na međunarodne arkadne igre za Nintendo Vs. System početkom 1986.

NES verzija je ostvarila veliku prodaju u Severnoj Americi te godine i u PAL regionima 1987.  Igrači kontrolišu Maria ili njegovog brata Luigija u režimu za više igrača, dok prelaze kroz Kraljevstvo pečuraka  Mushroom Kingdom da spasu princezu Toadstool  Princess Toadstool od kralja Kupe King Koopa (kasnije nazvan Bouzer Bowser). Oni prelaze faze sa bočnim pomeranjem, a izbegavaju opasnosti kao što su neprijatelji i jame uz pomoć pojačanja kao što su Super pečurka, Vatreni cvet i Zvezdani čovek (Super MushroomFire Flower i Starman).

Igru su dizajnirali Shigeru Miyamoto i  Takashi Tezuka kao “veliku kulminaciju” od tri godine mehanike i programiranja igara Famicom tima, oslanjajući se na njihovo iskustvo u radu na Devil World-u i side-scroller igri Excitebike i Kung Fu kako bi unapredili svoj prethodni rad na platformskim “atletskim igrama” kao što su Donkey Kong i Mario Bros. Dizajn prvog nivoa, World 1-1, služi kao uputstvo za igranje platforme.

Super Mario Bros. 3 – 1988. 1990. i 1991.

Treći NES Mario bočni skroler ima neverovatnu reputaciju. Vratio se na osnove nakon kontroverzne promene tempa sa Super Mario Bros. 2, a njegovi neobični novi likovi i predmeti bili su popularni među fanovima. Scenski dizajni su malo ostali zarobljeni u svom vremenu, što ovo čini više zabavnom retro igrom nego zaista bezvremenskim klasikom.

Super Mario Bros. 3 je 2D akciona-avanturistička platformska igra za Famicom i NES i četvrti je deo serije Super Mario. Objavljen je za konzole u ​​Japanu 23. oktobra 1988. godine, u Severnoj Americi 12. februara 1990 i u Evropi i Australiji 29. avgusta 1991. Pre objavljivanja u Severnoj Americi na NES-u, Super Mario Bros. 3 je portovan na Nintendo PlayChoice-10. Budući da je prva igra u seriji Super Mario Bros. koja svoj način igranja ne izvodi iz neke druge igre, Super Mario Bros. 3 zadržava istu platformsku mehaniku zasnovanu na nivou kao u prethodnim naslovima. Ove osnovne mehanike se ponavljaju i sadrže znatno proširene nivoe, nekoliko novih pojačanja, nove neprijatelje i boss-ove, detaljniji režim za više igrača, mapu sveta i mnoge opcione nivoe i tajne. Igra ima jedinstvenu estetiku scenske igre, sa objektima koji su pričvršćeni za pozadinu ili okačeni konopcima i bacaju senke.

Pored toga, na krajevima većine nivoa Mario putuje “van scene” na crnoj pozadini da ih dovrši. Ovo je dovelo do dugotrajnih glasina da je igra bila scenska igra koju je izvela ekipa Super Maria, ideju koju je kasnije potvrdio kreator serije  Shigeru Miyamoto. Neki od ovih estetskih izbora su promenjeni ili uklonjeni u rimejkovima igre.

Super Mario World – 1990, 1991, 1992

Super Mario World je 2D akciona-avanturistička platformska igra i naslov objavljen za Super Nintendo Entertainment System 1990. godine, koji je razvio Nintendo EAD. To je šesti unos u seriji Super Mario i direktan nastavak Super Mario Bros.3.

Kao nastavak, igra zadržava mnoge elemente koji su debitovali u Super Mario Bros. 3, kao što je mapa sveta i borbe sa boss-ovima Koopalinga, dok uvodi veliki izbor novih mehanika igranja, kao što je proširena i manje linearna mapa sveta i mogućnost čuvanja igre.

Super Mario World je predstavljen Mariov pomoćnik, Joši Yoshi kao i njegova vrsta koja deli njegovo ime , koji služi kao nosač za igru za Mario Bros. sa svojim jedinstvenim sposobnostima i stilom igranja. Celokupna igra je trebalo da bude napravljena po uzoru na franšizu akcionih filmova,  Prva igra koju Mario igra za Super Nintendo prerađuje sve što je Nintendo želeo da uradi na NES-u sa franšizom ako bi imao tehnologiju za to. Više predmeta, mogućnost vožnje na Jošiju i svetla paleta boja danas su živahni kao i kada je izašla. Mnogi ljubitelji 2D Mario i dalje imaju Super Mario World kao svoj omiljeni naslov.

A čemu tri godine izdanja pored naslova? 1990. je igra objavljena u Japanu, 1991. u Severnoj Americi i 1992. godine u Evropi.

Super Mario World 2: Yoshi’s Island – 1995.

Super Mario World 2: Yoshi’s Island, ponekad se naziva jednostavno Yoshi’s Island, je 2D platformska igra za Super Nintendo Entertainment System, koju je razvio Nintendo EAD. Igra je nastavak Super Mario World-a i u njoj igraju Joši i klan Joši koji, dok nose bebu Marija, putuju preko Jošijevog ostrva da spasu bebu Luigija od bebe Bouzera i njegovog pomoćnika Magikoopa, Kameka. Umesto da se oslanjaju na skakanje i sistem za pojačavanje za borbu kao u tradicionalnim Super Mario platformerima, Yoshi koriste svoj jezik i jaja da bi savladali prepreke, kao i uvođenje mnogih drugih različitih mehanika.

Igra je značajna po uvođenju zdravstvenog sistema zasnovanog na vremenu, a ne po broju pogodaka, što je anomalija u odnosu na ono što su mnoge platformske igre obično radile u vremenskom periodu ove igre. Umesto da se oslanja na moćnu unapred iscrtanu grafiku kao što je to učinio njen savremenik, Donkey Kong Country, Super Mario World 2: Yoshi’s Island koristi veoma poseban, stilizovan stil umetnosti i zanata kako bi stajao samostalno. Igra koristi grafički čip Super FX2, jedna od samo četiri komercijalno objavljene SNES igre koje to mogu učiniti, što omogućava naprednije efekte koji oponašaju 3D prostor.

Ova igra je magična i može se reći da su ljudi koji su radili na ovoj igrici  to učinili sa beskrajnom ljubavlju i naklonošću prema univerzumu koji su stvorili. Igra i mladalačka estetika ove verzije Mariovog sveta dovoljni su da bilo kome u svetu dokažu koliko je igranje igara kao vid zabave posebno.

Super Mario 64 – 1996.

Mariova prva igra na Nintendo 64 jedan je od najvažnijih naslova u istoriji igara, jer je otvorila vrata 3D igrama kako bi ceo svet mogao da uživa. Iako je malo zastareo, posebno kamera, Super Mario 64 je i dalje jedna od najugodnijih igara na konzoli iz 1990-ih i prava je legenda u Marioj biblioteci.

Super Mario 64 je 3D akciono avanturistički platformer objavljen za Nintendo 64 1996. za Japan i Severnu Ameriku, i 1997. za Evropu i Australiju. To je osmi unos u seriji Super Mario. Ova igra je bila jedna od dva od tri u Japanu,  lansiranja naslova za Nintendo 64, zajedno sa Pilotwings 64, što je pomoglo u početnoj prodaji konzole. Uprkos svom imenu, ali kao i većina Nintendo 64 igara u to vreme, Super Mario 64 radi u 32-bitnoj verziji.

Od svog objavljivanja, Super Mario 64 je nadaleko cenjen kao jedna od najvećih i najvažnijih igara svih vremena. Ulaskom u treću dimenziju, Super Mario 64 u velikoj meri izbegava dizajn 2D Mario platformera zasnovan na stazi prepreka za strukturu misije i igru fokusiranu na istraživanje veće oblasti. Iako nije prva 3D platformska igra, Super Mario 64 je kodificirao mnoge kontrole i konvencije dizajna u žanru. Kao prva 3D Super Mario igra, Super Mario 64 je uveo nekoliko poteza, uključujući trostruki skok, udar u zemlju, skok u dalj, skok u vodu i salto, koji će se koristiti u većini narednih igara Super Mario serije. Uvedeni su i udarci šakama i nogama, ali se neće pojaviti ni u jednom kasnijem naslovu.

Igra je popularisala portret Čarlsa Martineta kao Marija, što je prva igra u seriji Super Mario u kojoj je prikazan njegov glas i ime princeze Toadstool kao Peach na Zapadu, Godine 1996, Nintendo 64DD verzija igre je prikazana na Shoshinkai 1996. Nastavak, nazvan Super Mario 64 2, razvijao se za Nintendo 64DD, ali je otkazan zbog komercijalnog neuspeha 64DD.  

Mario Party 2 – 1999.

Mario Party je Nintendova dugogodišnja franšiza za više igrača u društvenim board igrama, koja stvara zabavu i prepirke još od 1990-ih. Druga igra u seriji ostaje vrhunac zabave zbog impresivnog dizajna ploče i klasičnih mini igara. Videti Maria i njegove prijatelje kako se oblače kao kauboji, astronauti i gusari na odgovarajućim tablama nikada ne stari.

Mario Party 2 je drugi glavni deo serije Mario Party za Nintendo 64. Mario i družina se bore za prava na novi zabavni park. Cilj je jednostavan i sličan prethodnoj Mario Party igri: osvojiti zvezde i pobediti Bowsera.

Ova igra uvodi prvu upotrebu kolekcionarskih predmeta u istoriji Mario Party. Prva igra je imala stavke, ali su igri jednostavno dodali opciona pravila ili modove igre. Svaka tabla ima svoje trikove i zaokrete, a likovi za igru, kao i Bowser, nose različitu odeću na osnovu teme table. Mini igre Battle, Item i Duel predstavljene su u Mario Party 2, a igrači su dobili mogućnost da vežbaju mini igre, funkciju koja će kasnije biti predstavljena u svim budućim nastavcima. Igra je kasnije ponovo objavljena na Wii virtuelnoj konzoli u Japanu u novembru 2010. i širom sveta sledećeg meseca, kao i na Wii U konzoli u Japanu u martu 2016. godine, u Evropi i Australiji u aprilu 2016. i u Severnoj Americi u decembru 2016. godine, čime je Mario Party 2 postala prva igrica Mario Party koja je objavljena na Virtuelnoj konzoli.

To je jedina igra Mario Party na kućnoj konzoli koja je dostupna preko Virtuelne konzole, ali i prva od tri Mario Party igre koje su ponovo objavljene za Wii U Virtual konzolu. Ostale su Mario Party Advance i Mario Party DS.

Mario Parti 2 je takođe objavljen na Nintendo 64, Nintendo Switch Online servisu 2. novembra 2022, zajedno sa prvom Mario Party.

Super Mario Sunshine – 2002.

Ovo je jedan od kontroverznijih naslova na Mariovoj listi igara. Nisu svi uživali u mehanici koju je Nintendo uveo ovde ali vibracije ostrva i novi likovi su dovoljni da ova igra stoji iznad mnogih drugih u seriji.

Super Mario Sunshine je 3D akciona-avanturistička platformska igra za Nintendo GameCube. To je deveti unos u seriji Super Mario i drugi 3D platformer, nakon Super Mario 64 iz 1996. Glavna mehanika igre se usredsređuje na FLUDD, alat na bazi vode koji se može puniti i koji se može koristiti za prskanje neprijatelja i hvatanje, lebdenje ili lansiranje kroz vazduh i juriš do velikih brzina.

Super Mario Sunshine je uveo mnoge ponavljajuće likove i boss-ove u Super Mario franšizu, uključujući gorepomenute FLUDD, Toadsworth, Bowser Jr., Petey Piranha, Gooper Blooper, Piantas, Nokis i Shadow Mario, Bowser Junior alter ego. Ovo je druga igra u franšizi Super Mario koja sadrži obimnu glasovnu glumu, a prva je Hotel Mario, što je čini prvom i do sada jedinom 3D Super Mario igrom sa navedenom opsežnom glasovnom glumom. Takođe, ima italijansku estetiku, pri čemu mnoge lokacije u igri,uključujući samo ostrvo Delfino, sveobuhvatno okruženje igre, imaju italijanska imena i ponekad upućuju na italijansku kulturu.

 

Paper Mario: The Thousand-Year Door – 2004

Ovo je video igra za igranje uloga iz 2004. koju je razvio Intelligent Systems, a objavio Nintendo za GameCube. The Thousand-Year Door je druga igra u seriji Paper Mario nakon Paper Mario, i deo je veće Mario franšize.

U igri, kada se Mario i Princess Peach umešaju u potragu za mističnim blagom u kome se nalazi veliko bogatstvo, Pič biva kidnapovana od strane vanzemaljske grupe po imenu X-Nauts a Mario kreće da pronađe blago i spase princezu. The Thousand-Iear Door pozajmljuje mnoge elemente igranja od svog prethodnika, kao što je umetnički stil zasnovan na crtežu i sistem bitke zasnovan na potezu sa naglaskom na ispravan tajming poteza. Veći deo igre igrač kontroliše Maria, iako se Bouwser i Peach mogu igrati u određenim trenucima. Igra je najavljena na Konferenciji programera igara 2003. i objavljena je krajem jula 2004. u Japanu i krajem 2004. za ostatak sveta.

Ovo je igra ie iskustvo koje vas vraća u jednostavnije vreme u životu, bez obzira da li ste igrali igru u prošlosti ili ne. Ovaj RPG vas vodi da skupljate kristalne zvezde sa Mariom, uz zabavnu ekipu pomoćnika i mešavinu akcionih, okretnih borbenih tehnika. Možda nekada i dobijemo nastavak ove igre.

Mario vs. Donkey Kong – 2004.

Ako postoji jedan lik koji je uvek bio vezan za Maria od početka, to je Donkey Kong. Videti kako se dva neprijatelja ponovo ujedinjuju u ovoj jedinstvenoj slagalici dobro je za srce i um. Zagonetke se savršeno uklapaju sa tradicionalnom Mario platformskom akcijom, a DK je opet velika antagonistička sila protiv vodoinstalatera!

Mario vs. Donkey Kong je crossover spin-off serijala kako Mario tako i Donkey Kong franšize, zasnovan na platformerskim  zagonetkama, i sa povratkom Pauline uz poznato rivalstvo dva omiljena lika. 

Mario vs. Donkey Kong, je objavljen 2004. za  Game Boy Advance, a sledio ga je March of the Minis  za Nintendo DS, Minis March Again za  DSyWare, Mini-Land Mayhem iz 2010. za DS, Minis on the Move za Nintendo 3DS inz2013, i Tipping Stars za  Wii U i 3DS iz 2015. Poslednj inaslov, spin-off sa fokusom na Amiibo pod nazivom Mini Mario & Friends: Amiibo Challenge, objavljen je 2016.

Na E3 2002, naslov pod nazivom Donkey Kong Plus je bio prikazan. Tokom prezentacije, Plus je imao funkciju koja je omogućavala igračima da dizajniraju i sačuvaju sopstvene nivoe na GameCube, a zatim ih kopiraju u Game Boy Advance koristeći kabl za vezu. To je u suštini bila ažurirana verzija Donkey Konga ’94, ali je igra nestala do sledeće godine. Zamenjen je unapred renderovanom grafikom i dodacima za igru Mario vs Donkey Kong. Funkcija Create-a-Level je uklonjena iz ove verzije, ali se pojavljuje u njenom nastavku. Uređivač nivoa i dalje postoji u okviru programiranja igre i može se omogućiti modifikacijom.

Super Mario Galaxy – 2007.

Ovo je 3D akciono avanturistički platformer avantura za Wii, prvi put objavljena u Japanu 1. novembra 2007. U pitanju  je jedanaesti unos u seriji Super Mario, treći 3D platformer i prvi od onoga što će biti prepoznato jasan stil kursa.

U ovoj igri, igrač kontroliše Maria u svemiru, krećući se preko sfernih planetoida sa sopstvenim centrima gravitacije. Nivoi su linearniji od onih koji se nalaze u njegovim 3D prethodnicima Super Mario 64 iz 1996. i Super Mario Sunshine objavljan 2002. Kao i u prethodnim igrama, Mario prikuplja Power Stars kako bi spasio princezu Peach od Bowsera, koji pokušava da uspostavi sopstvenu galaksiju u centru univerzuma. mario se oslanja na pomoć brata Luigija, brigada Toads, stvorenja u obliku zvezde koja se zovu Lumas i misteriozna žena po imenu Rosalina. Opis sačuvanih podataka za igru je “Pokreni se u kosmičku avanturu!”

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story – 2009.

Druga RPG serija Alpha Dream, razvijena za Nintendo ručne konzole, omiljena je u detinjstvu svima koji su odrasli na zaslugama Nintendo DS-a, a treća igra u grupi je očigledno najbolja. Ne samo da kontrolišete Marija i Luigija dok istražuju Bauzerove unutrašnje mahinacije, već i doživljavate pustolovine kroz Kraljevstvo pečuraka Mushroom Kingdom sa najlošijom Koopom u gradu!

Nintendo DS objavljen je širom sveta 2009. i u Južnoj Koreji 2011. To je treći naslov u Mario &  Luiđi serijalu, kojoj prethodi Mario & Luigi: Partners in time za Nintendo DS 2005. godine i nasledio ga je Mario & Luigi: Dream Team za Nintendo 3DS 2013. Naslov igre je parodija na termin “inside storiy, što znači “istinita” priča o događaju iz perspektive insajdera koji je učestvovao u akciji, za razliku od autsajdera koji za događaj čuje tek kasnije. U ovom slučaju, igra je bukvalno unutrašnja priča, jer Mario i Luigi moraju da se upuste u avanturu kroz Bowser-ovu unutrašnjost. Italijanski, španski i francuski naziv su parodija na čuveni roman Putovanje u središte zemlje.

Ovo je jedini deo koji nije 3DS u Mario & Luigi serijalu neće biti objavljen na virtuelnoj konzoli za Wii U.  Nintendo 3DS rimejk igre pod nazivom Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bovser Jr.’s Journey, objavljen je u Japanu 27. decembra 2018. i drugde u januaru 2019. Izvan Japana, godina objavljivanja obeležava 10. godišnjicu ove igre. 

Super Mario Galaxy 2 – 2010.

Odovođenje Marija u svemir moglo bi izgledati kao ideja koja bi brzomogla da krene po zlu, ali ne postoje elementi naučne fantastike koji bi odvojili lik od njegovog porekla. Sve dobro iz Kraljevstva gljiva je pojačano u ovom Wii klasiku. 

Super Mario Galaxy 2 je 3D akcioni platformer objavljen za Wii 22. maja 2010. To je nastavak igre Super Mario Galaxy iz 2007. godine, trinaesti unos u seriji Super Mario,  četvrti 3D platformer i jedini 3D platformer u seriji Super Mario koji će biti objavljen na istoj konzoli kao i njegov prethodnik.

Nastavak zadržava mnoge elemente od svog prethodnika, poput avanture u svemiru, elementa gravitacije i ponavljajućih objekata kao što su Launch Stars i Sling Stars. Predmeti koji se vraćaju uključuju pčelinju pečurku Bee Muhroom  i vatreni cvet Fire flower. Međutim, igra uvodi i nove elemente, kao što je korišćenje Jošija, nova pojačanja kao što je Cloud Flower i korišćenje vodiča u igri za početnike. Sva izdanja igre osim američke verzije uključuju DVD za početnike koji će pomoći igračima da razumeju kontrole i stavke ako nisu igrali Super Mario Galaxy. U Severnoj Americi, pomoć za početnike se nalazi na zvaničnom sajtu kao i na Nintendo kanalu. Super Mario Galaxy 2 je takođe prvi Wii naslov koji je ponovo digitalno objavljen na Wii U-ovom Nintendo eShop servisu.

Mario Kart 8 Deluxe – 2014.

Mario Kart 8 Deluxe je toliko temeljan, kompletan i krajnje ogroman da je skoro eliminisao potrebu za više igara u seriji. Sam broj etapa i vozača daje vam osećaj da možete da trkate kroz bilo koji deo Mario priča koji zamislite. Ova igra ostaje najprodavanija za Switch i dalje.

Mario Kart 8 Deluxe je trkačka igra u seriji Mario Kart za Nintendo Switch koja je prvi put objavljena 28. aprila 2017. Igra je prva Mario igra u celini koja je objavljena za Nintendo Switch. To je poboljšani port za Mario Kart 8 za Wii U. Osnovna igra sadrži dodatni sadržaj kao što je nekoliko novih likova i revidirani režim borbe sa novim kursevima i režimima. Prvi put prikazana u video-snimku za najavu Switch-a 20. oktobra 2016., igra je zvanično najavljena kao deo Nintendo Switch prezentacije 13. januara 2017.

Od 2022. do kraja 2023. nove trkačke staze i likovi koji se vraćaju se dodaju preko Mario Kart 8 Deluxe plaćenog DLC za Booster Course Pass. Izdanje igre koje ima aktiviranu Booster Course Pass od samog početka, pod nazivom Mario Kart 8 Deluxe Bundle (Game ​​+ Booster Course Pass), dostupno je za kupovinu u digitalnom obliku.

Super Mario Odyssey – 2017.

Super Mario Odyssey je platformska igra iz 2017. koju je Nintendo razvio i objavio za Nintendo Switch.

Unos u seriji Super Mario, prati Marija i njegovog novog saveznika Kepija Cappy,  razumni šešir koji Mariju omogućava da kontroliše druge likove i objekte dok putuju kroz različita kraljevstva da spasu princezu Breskvicu od njegovog neprijatelja Bowser-a koji želi da je natera na prinudni brak.

Za razliku od linearnog igranja prethodnih unosa, igra se vraća na prvenstveno otvorenu igru na 3D platformi koja je predstavljena u Super Mario 64 i Super Mario Sunshine. U igrici, Mario istražuje različita kraljevstva i prikuplja Power Moons skrivene u njima, koji se koriste kao izvor goriva za pogon vazdušnog broda poznatog kao Odiseja Odyssey za putovanje na nove lokacije. Cappy-jeva glavna sposobnost je “hvatanje” koje dopušta Mariju da poseduje neprijatelje i druge predmete, pomažući mu da rešava zagonetke i napreduje u igri. Nakon završetka glavnog režima priče, druga kraljevstva posle igre se mogu otključati, kao i dodatna mini-igra, “Luigi-jev svet balona”. Igra podržava multiplayer i virtuelnu realnost sa Nintendo Labo kompletom.

Ova igra je sve što je Shigeru Miyamoto ikada maštao da napravi kada je stvarao likove. Otvoren svet sa relativnim ograničenjima i igranje od 100 sati pored svega ostalog bi mogle ovu igru da stave na prvo mesto među najboljima. 

Super Mario Maker 2 – 2019.

Nintendo je konačno shvatio da fanovi koji igraju Mariove igre imaju naizgled beskonačnu zalihu kreativnosti koja čeka da bude otključana. Sa Super Mario Maker 2, kompanija je dala igračima ključeve od automobila, omogućavajući bezgranične pozornice i mnogo dobrih stvari da doprinesu Mario duhu vremena. Odlazak na mrežu i igranje na pozornicama drugih igrača iz celog sveta oseća se kao prava proslava žanra platforme.

Super Mario Maker 2 je platformska igra sa bočnim pomeranjem iz 2019. i sistem za kreiranje nivoa koji je razvio i objavio Nintendo za Nintendo Switch. To je nastavak Super Mario Maker i igranje je u velikoj meri zadržano od prethodnika, u kome igrači kreiraju sopstvene prilagođene kurseve koristeći sredstva iz različitih igara širom Super Mario franšize i dele ih onlajn. Super Mario Maker 2 uvodi nove funkcije i sredstva kursa, uključujući režim priče za jednog igrača i sredstva novog nivoa zasnovana na Super Mario 3D World.

Igra je naišla na pozitivne kritike kritičara, koji su hvalili njen korisnički interfejs, alate za uređivanje kurseva i muziku, iako su kritikovani problemi sa onlajn režimom za više igrača. Igra je isporučena u preko 8,42 miliona primeraka, što je čini jednom od najprodavanijih igara na Nintendo Switch konzoli.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Otkrijte tri najveće Mariove 3D avanture uz Super Mario 3D All-Stars na Nintendo Swi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Super Mario Maker 2
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Ušteda 18%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
6.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Super Mario Party
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Super Mario Odyssey
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAC00895
Amiibo Super Mario - Mario
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

06.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio demonstraciju nadolazeće fudbalske igre Mario Strikers: Battle League i prikazao gameplay prepun zanimljivih detalja.
08.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Koliko smo samo nevinih ljudi porazbijali zbog novčića?
12.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Primerak Super Mario 64 za Nintendo 64 postavio je juče novi rekord prodajom na aukciji za 1,56 miliona dolara.