Nintendo
18.10.2023.

Razvojni tim Super Mario Bros Wonder i 2000 poruka na papirićima

Inspiracija na papirićima

Od svog prvobitnog objavljivanja, Super Mario Bros. Wonder je privukao pažnju dugogodišnjih fanova i novopridošlica svojim bogatim i veoma animiranim vizuelnim stilom. Iako se radi o povratku klasičnom 2D Mario-u, takođe izgleda da je uzbudljiviji i vizuelno prepoznatljiviji pristup klasičnoj postavci, a prema rečima Nintendo developera, namera je bila da se napravi veliki odmak od prethodnih igara.  

U nedavnom postu Pitajte programera na zvaničnom sajtu Nintendo-a, kreativni tim u Nintendo EPD-u je govorio o neortodoksnom procesu razvoja Super Mario Bros. Wonder, koji je omogućio programerima da eksperimentišu, grade novu tehnologiju i ne brinu o pomeranjima u rasporedu.  Na površini, Super Mario Bros. Wonder svakako izgleda kao vizuelno zapanjujući odmak od igara kao što su igre New Super Mario Bros. Takođe se ispostavilo da je to odstupanje od ustaljenog procesa razvoja, pri čemu su kreatori potrošili mnogo vremena na preispitivanje 2D Mario igre i kako najbolje da prenesu njen živahan i dinamičan svet.  

Tokom pitanja za programere, dizajner igre Super Mario Bros. Wonder Koichi Hayashida govorio je o tome kako se razvoj igre razlikovao od ostalih unosa u serijalu. Nakon rada na Super Mario Maker 2, razvojni tim je osetio da je potrebna promena za sledeću igru i započeli su novi razvojni proces. Ovo je takođe značilo izgradnju novog 2D Mario mehanike od nule kako bi se bolje prenela vizija igre.

"Da, sećam se da je [Shiro] Mouri-san rekao tokom ranih faza razvoja da ne bi trebalo da koristimo isti motor za igre kao u seriji New Super Mario Bros., već da napravimo novi motor za igre koji služio bi kao osnova za buduće 2D Mario igre," rekao je Hayashida. "Srećom, [Takashi] Tezuka-san nam je takođe rekao da damo prioritet sadržaju u odnosu na raspored."  

Prema Hajašidinim rečima, broj ideja koje su imali prilikom izrade rastao je tokom dužeg kreativnog perioda,toliko da je njihov zid od lepljenih beleški sa idejama brojao preko 2.000. U nastavku, producent Takashi Tezuka je izjavio da su potrošili više vremena na razvijanje i pronalaženje kreativnog ugla za Wonder nego bilo koja druga nedavna 2D igra.  

"Želeli smo da napravimo igru sa mnogo više stvari da ponudimo nego ikada ranije, tako da ovog puta nismo postavili fiksni period za razvoj, koji se obično odlučuje pre nego što počnemo,"; rekao je producent. "Da bismo stvorili nešto zaista prijatno, odlučili smo da odvojimo vreme i posvetimo dovoljno budžeta za razvoj bez potrebe da brinemo o rasporedu proizvodnje. Dakle, u početku smo imali samo malu grupu koja je radila na razvoju."  Do sada, energičniji vizuelni stil i bujan tempo Wonder pokazuju ovaj kreativni prodor koji je Nintendo imao nakon produženog vremena razvoja igre.

To je divlja i čudnija Mario igra, i izgleda da je to upravo ono što je potrebno novoj 2D Mario igri.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ekspanzija igre - neophodna osnovna 7 Wonders igra. Broj igrača: 3-8 Trajanje igre: 4...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mario, Bowser i Peach se udružuju da poprave Star Road koji ispunjava želje u ovoj pris...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Uzmi par Joy-Con™ kontrolera i  nežno tresi, udaraj, pleši, pome...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klasična Mario igra sa bočnim pomeranjem je okrenuta naopačke uz dodatak Wonder Flowers...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Sep.
2022.
Vesti/Najnovije
Dok mi igramo Mario Strikers - Battle League pre 15 godina smo igrali Mario Strikers Charged Football. A kako je SVET KOMPJUTERA ocenio tada o...
28.
Jan.
2021.
Nintendo
Nikola Jovanović i ekipa sa Emulex su napravili malu retrospektivu limitiranih izdanja povodom obeležavanja 35. godina Super Maria.
04.
Sep.
2020.
Nintendo
Stiže nam već 1. oktobra