Nintendo
24.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Najvrednije Amiibo figure

Tokom godina, Nintendo je proizveo i izdao više od 150 jedinstvenih amiibo figura. Nekih desetak je teško nabaviti. Nekoliko amiibo figura dobilo je ekskluzivne otiske za region ili neverovatno ograničene količine i nikada više nisu dopunjene. Proizvedeno je nekoliko zlatnih izdanja postojećeg Monster Hunter amiibo ali nikada nisu stigli na police. To je zato što su oni bili ekskluzivni za pobednike takmičenja. Pošto postoji samo nekoliko jedinica svake od njih, neće se naći na listi jer nisu bile u redovnoj prodaji. Amiibo sa liste su oni koji su u nekom trenutk ubili izdati bez obzira na to koliko su male biile količine. Ali, kojih je to deset najređih amiiboa koji se možda nikada neće vratiti na police prodavnica?

Most Monster Hunter Stories amiibo

Ova linija amiiboa je objavljena samo u Japanu. Samo to osigurava da se prodaju za mnogo novca! Pošto su proizvedene za prethodnu igru Monster Hunter, gotovo je sigurno da nikada nećemo videti zalihe za bilo koju od ovih figurica.

 

The Splatoon alternate colors 3-pack

Proizvedena su dva Splatoon paketa od tri pakovanja koji sadrže Inkling Girl, Inkling Squid i Inkling Boy. Onaj koji nije vredan sadrži narandžastu Inkling Girl, zelenu Inkling Squid i plavu Inkling Boy. Taj je objavljen zajedno sa lansiranjem originalne Splatoon igre i košta oko 20 dolara. Onaj koji je veoma vredan sadrži zelenu Inkling Girl, narandžastu Inkling Squid i ljubičastu Inkling Boy. To je bilo jednokratno ponovno izdanje 2015. koje je dobilo vrlo male količine. Ovih dana, ceo paket od tri košta oko 150 dolara u savršenom stanju.

Qbby

Qbby je najređi amiibo koji postoji. Objavljen je samo u Japanu i to isključivo sa upakovanom verzijom Bye-Bye BokBoy-a. Pošto Qbby nikada nije objavljen u nekoj drugoj zemlji, često ide i preko 300 dolara. Ko je znao da će najređi amiibo biti jednostavan beli kvadrat sa tačkastim očima!

 

The Metroid: Samus Returns 2-pack

Nisu samo i Japanu privilegovani za neka specijalna izdanja. Ove figurice Samusa i Metroida proizvedene su isključivo kao dva pakovanja u Sjedinjenim Državama. Nakon što su rasprodate, više se nisu proizvodile. Danas ih ne možete pronaći za manje od 150 dolara i oni su neki od najređih amiiboa! Nemojte ih mešati sa Metroid Dread Samus i EMMI amiibo figurama jer su te dve zapravo bile proizvedene u prevelikom broju primeraka i generalno se prodaju za manje od 10 dolara.

Pikmin

Pored odlične igre postoji i amiibo koji se upravo zove „Pikmin“! Proizveden je za Hey! Pikmin igru na Nintendo 3DS, i prikazuje svih pet tipova Pikmin odjednom. Proizveden je samo jednom i nikada više, zbog čega košta najmanje 70 dolara korišćen a novi u kutiji košta još više.

Poochy

Veliki broj retkih amiibo figura na ovoj listi proizvedeno je tokom kasne 3DS ere, a Poochy nije izuzetak. Odštampan je jednom za igru Poochy + Yoshi's Woolly World i nikada više. Biće teško naći ga za manje od 70 dolara. Novo se trenutno ne nudi ni u jednom oglasu.

Mega Yarn Yoshi

Ekskluzivno objavljen za Toys”R”Us 2015. godine, Mega Yarn Yoshi se prodavao za 40 dolara i zapravo je dobio tonu zaliha. Nažalost, kada je sve rasprodato, rasprodato je. Nintendo je odlučio da objavi Yoshi's Crafted World na Switch-u umesto da prenese Yoshi's Woolly World, što znači da će i ta igra i ovaj amiibo verovatno ostati zaboravljeni u godinama koje dolaze.

 

Gold Mega Man

Teško je reći da li se ovo zaista računa kao pravi amiibo serija Super Smash Bros., ali ima osnovu. Ovo je objavljeno kao deo kolekcije Mega Man Legacy na Nintendo 3DS ograničeno izdanje. Kutija u kojoj dolazi je potpuno prazna i bela, tako da ako vidite listu sa takvim pakovanjem, verovatno je legitimna.

 

Gold Mario Power-Up Band

Ovo je ograničeno izdanje pojačanja za Nintendo tematski park, i on je rasprodat,  najverovatnije zauvek. 

 

Solaire of Astora

Ovaj amiibo je malo drugačiji od ostalih. Nije najređi amiibo na ovoj listi, ali ima više falsifikovanih jedinica od ostalih zajedno. Falsifikovani Solaire amiibo su obično neverovatno jeftini, a unutra nemaju NFC čip. To znači da ne rade kada pokušate da ih koristite u igri. Budite veoma oprezni kada kupujete ovu figuru polovnu!

 

 

Imate li i neki retki amiibo u svojoj kolekciji?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Toys to Life HFI0731
Amiibo je serija figurica sa likovima koje dobijaš u Nintendo igricama. Kako bi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAC0857
Amiibo je serija figurica sa likovima koje dobijaš u Nintendo igricama. Kako bi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAC0856
Amiibo Mario
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAC0854
Amiibo Donkey Kong
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se su svetu mnogi bore da dođu do najređih figura iz Amiibo kolekcije.
25.
May.
2023.
Focus on
Godina se mnogi pitaju da li su pametno investirali kada su nekada davno rešili da kupe Amiibo i par figura. Sada je napokon došlo njihovih pet...
07.
Mar.
2023.
Nintendo
Amiibo jednostavno podiže igranje na novi nivo.