Nintendo
18.04.2021.

Nintendo i Bowser se tuže

I razlog je teško zamisliti

Nintendo tuži Bowser-a!!

Veliki naslovi u svim mogućim digitalnim medijima nisu netačni ali nisu ni kompletni. Nintendo nije tužio svog starog prijatelja ili svog direktora, već je u pitanju tužba protiv hakera sa tim prezimenom.

Bowser je svima poznati lik iz Mario igara, a u februaru smo imali i premijeru igre Super Mario 3D World + Bowser's Fury. I predsednik Nintendo Amerika se zove Doug Bowser, a navodi se i da se na listi zaposlenih nalazi veliki broj Bowser-a. Međutim, nisu svi sa ovim imenom ili prezimenom u dobrim odnosima sa Nintendom.

Nintendo je podneo tužbu protiv čoveka po imenu Gary Bowser zbog hakerske tj. piratske operacije usmerene na Switch.  U tužbi koja je podneta u gradu Seattle (Poligon), Nintendo navodi da je Gary Bowser jedan od vođa piratske grupe pod nazivom Team Xecuter koja pravi i prodaje operativni sistem nazvan SX OS koji se koristi za zaobilaženje sigurnosnih sistema Nintendo Switch-a. Jednom instaliran, Nintendo kaže da ovaj OS omogućava igranje piratskih igara na Nintendo Switchu, što bi inače bilo nemoguće.

"Ukoliko korisnik već poseduje legalnu i pravilno kupljenu Nintendo Switch igru, i koristi SX OS i prateće funkcije da tu igru pretvori u nelegalnu kopiju, dobija opciju da deli dodatne neovlašćene kopije sa više korisnika", navodi se u tužbi. Pored toga, Nintendo tvrdi da Bowser već dugi niz godina trguje uređajima za zaobilaženje legalne trgovine, još od originalnog Nintendo DS-a. Čini se da je Bowser već odavno stao na žulj Nintendu. Optužen je 2020. godine u Washingtonu zbog sličnih optužbi, uglavnom povezanih sa Nintendo proizvodima. Nintendo nije naveo konkretan iznos u dolarima koji želi da dobije od ove tužbe, ali je naveo da želi 2.500 i 150.000 američkih dolara po osnovu kršenju dva različita zakona, kao i alternativni iznos stvarne štete i navode dobiti koje je Bowser ostvario ako se mogu dokazati tokom suđenja.

Nintendo je jako ozbiljan kada je u pitanju njihovo vlasništvo i štiti svoj IP. I to nikoga ne iznenađuje. Stav kompanije je da je preuzimanje ROM-ova uvek nezakonito, bez obzira da li već posedujete fizičku igru. Navode i da se zakon koji dozvoljava kopiranje odnosi samo na kopiranje igre kako biste sprečili gubitak iste u slučaju oštećenja originala.

Čini se da će tu biti dosta para.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pripremite se za Novi Pokemon Snap, potpuno novu avanturu za Nintendo Switch koja je in...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Mariu, Luigiju, princezi Peach i Toad-u u misiji spašavanja kralje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1530
Zaštiti svoj Nintendo Switch čvrstum zaštitnom futrolom Mario B...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Feb.
2021.
Nintendo
Najnovija igry iz Nintendo kuhinje donosi dosta zabave.
07.
Nov.
2020.
Vesti/Najnovije
Poznati i uspešni devloper igara, Capcom, objavio je da je bio meta napada hakera ali i da su sigurni da bitni podaci nisu ukradeni.
25.
Oct.
2020.
Vesti/Najnovije
Ukoliko igrate Among us onda ste svakako primetili da je igra napadnuta od strane hakera. Ukoliko je ne igrate, prenosimo vest.