Nintendo
16.07.2021.

Da li se Nintendo uplašio?

Valve ima novi proizvod koji možda može da postane konkurencija Nintendu

Valve je najavio Steam Deck.

Steam Deck je potpuno novi ručni PC uređaj za igranje. Juče je dosta portala prenelo vest o ovome uz svoje komentare pošto je ovo očigledno bila dobro čuvana tajna sa mnogo NDA ugovora. Novinari su testirali uređaj ali tek juče im je bilo dozvoljeno da o tome i pišu. Valve je novi igrač koji ulazi na teritoriju prenosnih uređaja za gejming i izaziva neke druge igrače. Koliko će biti uspešni, videćemo u decembru. Ovaj SteamOS uređaj nije prvi ručni gejming računar, imali smo GDP Win Max, SMACH Z i Nvidia Shield, ali se čini da je prvi koji je pronašao ravnotežu između normalne cene i snage.  Nintendo Switch će svakako morati da se okrene i pogleda na konkurenciju.

AMD APU koji sadrži Zen 2 CPU i RDNA 2 GPU sa 8 računarskih jedinica napaja Steam Deck. To ga smešta na istu teritoriju na kojoj se nalaze PS4 i Xbox One. Upoređujući GPU-ove, čini se da je najbolje poređenje budžetski  AMD RX550 koji je izašao 2019. godine za oko 145 USD i koji je popularan za jeftine 1080p gejming računare.  

Valve je rekao da će Steam Deck imati podršku za ray tracing i podršku za senčenje promenljive brzine. A pošto je u osnovi reč o malom gejming računaru, moćićete da namestite grafička podešavanja kao kod bilo koje računarske igre.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0318
Nintendo Switch Console (Red and Blue Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
07.
Mar.
2023.
Nintendo
Bilo da želite da podelite sa drugima svoje uspehe u igrama, ili da pokažete koliko je neka igra interesantna i zabavna, postoji način kako da sačuvate slike...
30.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
Danas je ova slatka igrica trebalo da bude sklonjena sa Ninendo sajta ali je u poslednji čas stigla ves koja je obradovala sve one koji vole igre za razonodu...