Nintendo
13.09.2021.

WarioWare - Mala zlica

Rekapitulacija

Wario Ware: Get It Together

Ovo je bila najprodavanija igra u kutiji, u Velikoj Britaniji prošle nedelje, prema najnovijim podacima GfK-a.  

Ekskluzivni Nintendo Switch naslov  nije morao da se prodaje mnogo da bi došao do vrha, a zapravo je jedna od mekših Switch igara koje se lansiraju ove godine. Iznenađenje je da je ovaj naslov na prvom a NBA na trećem mestu na ovom tržištu.

Ali, pre nego se posvetimo najnovijem naslovu ovog serijala, hajde da se podsetimo prethodnih WarioWare igara.

 

WarioWare, Inc.: Mega Microgames!

Ovo je naslov koji je započeo WarioWare seriju na Game Boy Advance 2003. godine. Upoznao nas je sa glavnim likovima Jimmy, Mona i 9-Volt i bacio nas u ludilo zvano mikroigre. Originalna igra WarioWare je bila zabavna, dobila je poentu i imala je trajnu mogućnost ponovnog igranja. Čak je kasnije iste godine za GameCube ponovo objavljena pod nazivom WarioWare, Inc.: Mega Party Games! i imala je podršku za više igrača. Zbog ograničenja GBA, jedini način na koji ste mogli da stupite u interakciju sa većinom mikro igara bio je pritiskom na d-pad i dugme A. Nije bilo mnogo prostora za kreativnost kao u Touched!  i Twisted! kasnije, ali nije ni moralo da bude. Nije bilo potrebe za posebnim trikovima kada je igra bila tako dobra.  Bila je jednostavna, jasna i smešna u isto vreme. Ovo je klasik o kome ne treba raspravljati!

 

 

WarioWare: Touched!

U pitanju je 2004. godina. 

U ovoj igri,  WarioWare: Touched !, koristili ste DS olovku da dodirnete ekran osetljiv na dodir da biste dovršili većinu mikroigara. Takođe je mogao da se koristi DS-ov mikrofon u koji biste duvali ili razgovarali radi određenih zagonetki. Ovaj trik je doveo do mnogih kreativnih tipova mikroigara. Neke od njih su uključivale brzo kucanje, dok su druge uključivale povlačenje stavki po ekranu. Bilo je mnogo kreativnosti u vezi sa privlačnom muzikom, posebno sa predstavljanjem omiljenog lika obožavalaca, Ashley.

 

 

WarioWare: Twisted!

Isto je u pitanju 2004. godina. 

Kao i u prethodnoj igri na našoj listi, WarioWare: Twisted! imao je specifičan trik koji je oblikovao način na koji je igrač rešavao mikroigre. U ketridžu Game Boy Advance postojao je žiroskopski senzor koji je omogućavao kontrolu igara naginjanjem kertridža levo i desno. To je bila jedna od retkih igara u to vreme koje su imale ovu mogućnost.  U WarioWare: Twisted!, zagonetke mikroigara uključivale su fizičko rotiranje GBA sistema napred-nazad, a ponekad i u krug. Neki su čak uključivali i držanje ručnog uređaja potpuno mirnim, jer bi kertridž mogao da detektuje kretanje. Ima toliko uzbudljivih dodataka koji su koristili trik sa žiroskopom. Bilo je instrumenata za igru, ploča, interaktivnih figurica i drugih igara koje su se mogle igrati nakon završetka igre. Ništa veliko ili značajno, ali bio je to zabavan način da se prikaže tehnologija kretanja.

 

 

WarioWare: Smooth Moves

Izdata sada daleke 2006. godine, ova igra je najbolji naslov u Wario serijalu!

Igranje je bilo potpuno urnebeso, posebno sa prijateljima, a ton igre izdvojio ga je od ostalih na najpozitivniji način. Kao i mnoge druge Wii igre, WarioWare: Smooth Moves je na kreativan način koristio Wii Remote kontrole pokreta. Tokom igre, naučili biste nove poze za Wii Remote pod nazivom baton forms, koje su u osnovi uključivale držanje kontrolera na određene načine a u cilju završavanja mikroigara. Na primer, od vas se tražitlo da držite Wii daljinski upravljač ravno ispred sebe i pritisnete dugme u obliku pod nazivom „Daljinski upravljač“ “The Remote Control.”. Naučili biste jedan koji se zove „Ručka“ “The Handlebar” koji uključuje držanje Wii daljinskog upravljača bočno obema rukama. „Konobar“ “The Waiter” vas je terao da ga držite na dlanu, a „Slon“ “The Elephant” u visini nosa. Bilo je 18 obrazaca koji su se mogli pojaviti do kraja igre. Glas učitelja je bio potpuno mrtav i zvučao tako nezainteresovano, što je dodalo dozu čudnog humora svemu tome. Mnoge WarioWare igre imaju dodatne režime za igru, ali one u WarioWare: Smooth Moves su bile veoma zabavne, sa mini igrama poput Tower Tennis, Balloon Trip i nekoliko igara za više igrača. Imali smo ovde i neverovatno privlačnu muziku i nezaboravne boss-ove.

Urbana legenda kaže da je svako ko je pobedio igru zauvek zapamtio poslednji nivo sa Wario Dance Company. Zabava za sve i jedno od najboljih dela Nintenda.

 

 

WarioWare: Snapped!

Objavljen je na DSiWare servisu 2009. godine, kao digitalni naslov koji više ne možete da preuzmete. Ova igra je imala znatno manje sadržaja od svojih prethodnika.

Postojala su samo četiri nivoa sa ukupno 20 mikro igara, što znači da bi igra mogla biti završena za otprilike 30 minuta.

Igra je koristila DSi kameru za snimanje igrača, a vi biste koristili svoju sopstvenu siluetu da rešite mikroigre. Ova tehnologija, iako kreativna, slabo je bila implementirana a Sony je imao EyeToy koji je bio uspešniji nekoliko godina ranije. Nije uvek radila ispravno, a kada je i radila, još uvek nije bilo zabavno. Igra je bila kratka, imala je lošu priču a i više se ne može igrati. Gubljenje vremena!

 

 

WarioWare D.I.Y

U pitanju je 2009. godina. WarioWare D.I.Y. je još jedan pomalo čudan naslov. Više je kao spin-off igra i ne uklapa se u stereotipne WarioWare igare, ali je to bilo zabavno samo po sebi.  Za one koji nisu svesni, WarioWare D.I.Y (što znači Uradi sam) je bila DS igra koja je omogućila igračima da kreiraju svoje WarioWare mikroigre. To znači da je ova igra bila zabavna onoliko koliko ste je vi napravili. Dugačak tutorijal je nekima bio prepreka ali ukoliko ste ga savladali, WarioWare D.I.Y je bio apsolutni hit, posebno za kreativce. U igri možete nacrtati svoja umetnička dela, stvoriti sopstvenu muziku i postaviti svoje ciljeve za svoje mikroigre. Možete čak i dizajnirati kertridž u igri na koji će se skladištiti vaše nove igre. Ovaj naslov je imao iznenađujuću dubinu. Verovali ili ne, čak ste mogli da otpremite mikroigre koje ste stvorili na Wii putem usluge pod nazivom WarioWare D.I.Y Showcase kako bi drugi igrači mogli da uživaju u onome što ste napravili. Ovo je odlična ideja koju bi i danas trebalo nastaviti i produbiti.

Alati su bili malo teški za upotrebu i zahtevali su strpljenje za učenje ali WarioWare D.I.Y. je bio sjajan koncept!

 

 

Game & Wario

2013. godine smo imali Game & Wario. Još jedan loš naslov. Ova igra za Wii U definitivno nije jedna od jačih strana franšize WarioWare.

Game & Wario se prilično razlikuje od ostalih WarioWare igara jer ne sledi istu formulu igranja kroz nivoe sa vremenskim mikroigrama. Umesto toga, postoji 12 mini igara za jednog igrača i četiri za više igrača, svaka sa različitim ciljevima. Nijedna mini igra za jednog igrača nije zabavna za igranje više od jednom ili dva puta. Prilično su osnovne, poput vođenja lika kroz prepreke, odbrane od neprijatelja i postizanja cilja što je brže moguće. Samo jedna mini igra za više igrača je izuzetno zabavna i zove se Sketch. Igrači u njoj naizmenično crtaju sliku na gamepad-u dok drugi igrači moraju pogoditi šta je to. Ostatak možete preskočiti i nećete baš ništa propustiti.

 

 

WarioWare: Gold

U pitanju je 2018. godina i predstavlja jedan od najboljih delova franšize. To je kompilacija mnogih najvećih mikroigara iz serije, zajedno s nekim potpuno novim igrama. Zbog mnoštva mogućnosti 3DS-a, predstavio je mnoge od najinteresantnijih trikova iz prošlih igara. Naginjanje i okretanje iz WarioWare: Twisted!, eksplozija sa tapkanjem ekrana iz WarioWare: Touched!, mikroigre sa jednostavnim pritiskom na dugme kao u originalu... Fenomenalno izdanje koje je pokrilo širok spektar onoga što je serijal godinama nudio. Postojao je i ogroman broj otključavanja, uključujući urnebesne Wariove crteže pa je ovo definitivno jedan od kandidata za najbolju WarioWare igru svih vremena.

 

 

WarioWare: Get It Together!

Poslednja u nizu, WarioWare: Get It Together! je upravo obljavljena za Switch i njena recenzija sledi. 

Ovo je prva WarioWare igra koja omogućava igračima da preuzmu kontrolu nad različitim likovima (od kojih svaki ima jedinstvenu sposobnost) da dovrše mikroigre. Sve mikro igre mogu se završiti sa svakim od likova, ali pošto svi imaju različite stilove igre, morate paziti kako da iskoristite njihove sposobnosti u svoju korist. To je jedno od najvećih odstupanja koje je serija napravila u glavnoj igri, ali i dalje sledi istu WarioWare formulu koju smo upoznali i voleli.  

WarioWare: Get It Together! omogućava vam da se udružite sa prijateljem ili članom porodice kako biste zajedno igrali kroz priču. Igra takođe sadrži bezbroj režima za više igrača. Ovaj najnoviji naslov u franšizi vizuelno izgleda izuzetno lepo sa živopisnim umetničkim stilom. Ima dosta mogućnosti ponovnog igranja i dodatnih režima nakon što završite priču kako biste nastavili zabavu.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Broj tabli/oblasti: 5 Broj mini-igara: 100
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi nastavak popularnog Warioware serijala. Sadrži preko 200 mikro-igara. Broj igrača:...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Koliko smo samo nevinih ljudi porazbijali zbog novčića?
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.