Ova mama je gejmer
27.03.2022.
Autor: Danica Manojlović

Oakie Doakie Dice - Hajde da bacamo kockice

Ovo možete igrati i sami

Ja nisam ljubitelj kockica. Nisam igrala Jumb niti neke slične igre. Znam da će neki reći da to nije normalno ali svi imamo pravo da biramo šta ćemo igrati ili raditi. Moja ćerka je totalno druga priča i nju zanima sve ono što mene ne. I karte i kockice. To je kod nje toliko daleko otišlo da je na ruci tetovirala UNO kartu da je podseća na fenomenalno društvo srednje škole. A kockice, meni stvarno ništa interesantno nije imalo u običnim bojama i brojevima koje kao nešto bacaš i još se nadvikuješ sa ostalim igračima. Ali... Igrala ili ne, nisam mogla a da ne primetim malo drugačije kockice na Games sajtu

Da li te osnovne boje čine da vaša igra izgleda malo dosadno i osnovno? Oakie Doakie Dice će vratiti avanturu u vašu kampanju. Rezultati nisu zagarantovani, ali kada vaše kockice izgledaju ovako dobro, koga briga za plen? Kockice su retko samo komponenta koja vodi računa o glavnoj mehanici u board igrama.

  • Slažemo ih.
  • Protresemo ih.

Psujemo kada nas iznevere i zahvaljujemo Bogu kada nas nagrađuju. I tako malo ljudi ima osnovni set koji je najčešće kupljen jednostavno zbog toga što je jeftin. Priznajte da je u pitanju neka od onih radnji u inostranstvu sve za euro, ili kineske radnje kod nas. Uvek je razlog to što smo na putu pa nam je dosadno, ili je bitno da mogu da stanu u torbu. A da li ste znali da ima i onih kojima su kockice pravo malo bogatstvo, omiljeni dragi kamen ili boja, poklanjaju ih i kupuju tako lepe samo da se počaste.

 

Oakie Doakie ima više različitih modela kockica u ponudi i koliko vidim, Games još uvek nema sve. Pretpostavljam da su momci izabrali ono što se pokazalo kao najprodavanije ili najbolje na ostalim tržištima.

Marble

Mermer je po meni jako lep kao detalj u stanu, ali i na kockicama. Lepši mi je kao izbor za standardni dizajn kockica, a takvih u ponudi ima više dimenzija, i velike i male. Male će vam svakako upadati u oči sa ovom kombinacijom materijala i stvarno su neuporedivo bolje nego klasične. Neke od boja u ponudi nikako ne bih uzela u razmatranje pri kupovini, dok bih kod drugih dobro razmislila. Brojevi nisu samo štampani već su utisnuti u kockice, pa je verovatnoća da će izgubiti tu jasnoću mala. 

 

Speckled

Živopisni brojevi koje možete videti sa druge strane stola. Blistaju dok ih kotrljate, kao mala vatrena lopta ako su crvene. Najlepši deo su šljokice! U njima su to nasumični delići svetlucanja koji će povremeno jako zablistati. Vrlo su lagane i klize po površini stola. Znam da će me neki sada kritikovati, ali ovo je idealan izbor ako ih kupujete na poklon ženskoj osobi. Metalik i šljokice su opcije koje su uvek dobar izbor.

 

Translucent

Koliko se meni dopadaju šljikičave, toliko su se mojim prijateljima dopale providne. Imam drugaricu koja je rešila da kupi u svim bojama kako bi ih uskladila sa raznim čašama i šoljama koje je nedavno pokupovala u Ikei i Jumbu. Kaže da se savršeno slaže na policama, kao da je spremila za slikanje za neki instagram nalog sa slikama enterijera. Ok, svako bira po svome. Bitno je znati da su ove kockice meni lično nekako malo laganije u odnosu na ostale, ali je kvalitet štampe isti kao na svim ostalim modelima i nema razloga za brigu da će se brzo skinuti.

 

Games još uvek nema u ponudi, i verovatno će uskoro proširiti ponudu, pojedine modela koje Oakie Doakie nudi. Tu su Glow in the dark, Metal, Metal glow in the dark i Gemidice. 

Metal i Gem su modeli koje ću čak i ja kupiti, ako ne za igranje, onda kao moja drugarica za policu. Izgledaju fenomenalno!

"Regularne" postoje i dve vrste pakovanja, i to od 12 i od 36 kockica. Ako odaberete 12, imajte u vidu da za neke igre to nije dovoljno. Ovo je napomena koja važi za sve opcije kockica u ponudi. Ove kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a najpoznatije su svakako Jamb, Ne ljuti se čoveče, Riziko ali i mnoge druge.

"RPG" se koriste u društvenim igrama, kao što je čuveni Dungeon&Dragons, kockice odlučuju tvoju sudbinu. Ali ne bilo koje već kockice sa 8, 10, pa čak 20 strana. Možete igrati i MTG, Shadowrun, Pathfinder  i mnoge druge.

Preuzeto sa bloga INDIJANKA DANKA

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS167
U RPG društvenim igrama, kao što je čuveni Dungeon&Dragons, kockice o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS108
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS017
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD

Slični članci

09.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Zgrabite Patchwork, zaigrajte ga sa devojkom ili prijateljem i odlično se zabavite uparujući zakrpe i pamet praveći svoj omiljeni jorgan.
08.
Feb.
2022.
PC
Trust nam donosi kompaktnu I dugotrajnu novu Callaz TKL gejming tastaturu.
21.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Catan (Katan) – potpuni vodič za jednu od najpopularnijih društvenih igara.