Ova mama je gejmer
05.05.2022.

WEB kamere - Nisu umrle! Ponovo žive!

A pre par godina smo ih već sahranjivali

Pre par godina, dok sam radila kao Product manager za kompjuterske periferije u jednoj velikoj kompaniji, bila sam ubeđena da će web kamere nestati. nije to bilo moje mišljenje već jednostavno činjenica koje su svi bili svesni. Verujte mi da je bio veliki problem nabaviti i najjednostavniju web kameru kod domaćih distributera. Imali ste tu i tamo neki skup Logitech model, A4 Tech i poneki Genius i ono što nikako nisam mogla ni da zamislim u svojim rukama, Gigatech. Sve ostalo je nestalo. Izjava distributera je bila da niko više ne prodaje i ne nudi web kamere.

Zbog čega, možda se neko pita.

Podsećam vas da je to period kada smo imali sve više turbo telefona koji su se koristili za slikanje i video ćaskanja, a svaki novi laptop model je imao na sebi već ugrađenu kameru. Tableti takođe. I čemu onda potreba za web kamerom?

Kamere su postale nepotreban proizvod koji je zauzimao mesto na policama u radnjama nekim drugim mnogo prodavanijim periferijama.

I onda se desio.... STRIMING!

I onda se desila... PANDEMIJA!

Klinci počinju da prenose svoje gaming sesije, igranje, priču i kamere postaju ponovo potreba. Što jasnija, sa što više opcija i sve skuplja.

Roditelji počinju da rade od kuće. Studenti i učenici počinju da uče i posećuju virualno nastavu od kuće i nema porodice koja nije morala da kupi bar jedan dodatni računar i bar dve web kamere.

Početak pandemije je obeležila velika nestašica web kamera jer ih zbog prethodne sahranićemo ih situacije niko nije imao u radnjama niti su ih brendovi imali u proizvodnji. Ko se prvi organizovao, taj je dobro profitirao.

Sada su kamere tu i čini se da ovaj put nemaju nameru da se lako predaju. Jedino se postavlja pitanje ko će od brendova više unaprediti svoje modele i eventualno ko će se orijentisati na gejmere a ko na poslovne ljude. Ima i brendova, kao što je recimo TRUST, koji igraju na oba polja i imaju odlične proizvode po povoljnim cenama i za gejmere i za poslovne ljude.

Ima nešto u onome Nije gotovo dok sudija ne svira kraj, ili kako neki drugi kažu It ain't over till the fat lady sings

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gadgets GAD337
Ekran LCD 2.0 inch  HD 1080p rezolucija Vodootporna 30 m kada je u vodootporno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1476
Budite u centru pažnje dok strimujete igru pomoću HD kamere za PS5™.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Apr.
2022.
PC
Play!Zine je testirao najnoviji model TKL tastature koju je ponudio TRUST i evo njihove recenzije.
26.
Dec.
2021.
PC
Mrežasto podstavljene slušalice za gaming, sa fleksibilnim mikrofonom i snažnim basom, dizajnirane za konzole!
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.