Ova mama je gejmer
07.04.2023.

Gejming može biti zabavan!

Evo predloga za porodično igranje

Prvobitno objavljen 07.09.2020

 

 

Gejmeri su do skora bili tamo neki ljudi koji po belom svetu igraju igre. I zarađuju dosta novca.

Gejmeri u Srbiji su još uvek mnogima nešto o čemu se ne govori, ne razmišlja i ide logikom "Ono o čemu ne govorim - to i ne postoji". Ok, zatvarajte vi oči kao mala deca i nadajte se da će gejming proći pored vas i vašeg deteta ali budite spremni da se suočite sa realnošću.

Gejming je stigao i sigurno je da će ostati.

Već sam na jednom drugom portalu pisala o tome koliko je mojih prijatelja i poznanika koji se šokiraju i uplaše kada im dete kaže da želi da bude gejmer. Kao da im je rekao da želi da bude diler droge. Da nije smešno, bilo bi tužno.

Biti gejmer, profesionalno, znači biti sportista. Živeti od svog igranja i raditi na svom unapređenju. Kao što to rade svi sportisti.

Biti gejmer iz hobija znači igrati igre povremeno i u njima uživati.

Biti nesvesno gejmer znači da provodite najmanje sat vremena dnevno ubijajući Candy Crush ili slične igre dok kao papagaj ponavljate da vaše dete nikada neće biti gejmer. Na žalost, znam mnogo ovakvih slučajeva.

E baš takvim roditeljima predlažem da to vreme koje sami kuckaju na svom telefonu iskoriste za igranje sa svojom decom. I to uz video igre. Ukoliko igrama pružite šansu možda i shvatite u čemu je čar gejminga. Gejming nije samo ubijanje i GTA već može i da vas zabavi i nauči nečemu. Kada ste se poslednji put smejali u okviru svoje porodice, onako opušteno i od srca? Ukoliko je to bilo davno, možda je vreme da gejmingu pružite šansu.

Evo i nekih predloga za igre sa kojima možete početi porodično igranje:

Rocket League

Ovo je brza igra koja vas odmah uvlači u akciju i dobro raspoloženje. Svaki meč je priča za sebe bez obzira da li se zakucavate u protivnike, pucate kako vam dune ili postižete neverovatne rezultate. Od kako se pojavila, ova igra je dobila nekoliko novih modova u među njima hokej i košarku.  Predviđena je za igranje na svim platformama i od 1 do 4 igrača.

Just dance

Ovo je jedna od mojih omiljenih porodičnih igara koja se svake godine ponovi najnovijim hitovima i koreografijama. Smeh, znoj, uzbuđenje i malo takmičarskog duga uz odlične pesme. Potrebno je da samo držite u rukama mobilni telefon koji će pratiti vaše korake i dodeljivati bodove za najbolje igrače. U svetu se organizuju i takmičenja sa vrednim nagradama za prave zaljubljenike u ovu igru. Ukoliko niste u mogućnosti da se okupite na istom mestu, ova igra vam daje opciju da odmerite snage sa bilo kime i bilo gde da živi.

Super Mario

Ovde ne želim da navodim određenu igru is Super Mario kolekcije jer je svaka fenomenalna na svoj način. Za mlađu decu preporučujem Mario Tennis ili Mario Kart 8 Deluxe, obavezan je i Mario Party,. Zatim je tu Super Mario Maker 1 i 2, New Super Mario Bros. Ultimate Deluxe, Mario Odyssey i poslednji Paper Mario: The Origami King. Ovaj brkati italijan sa kapicom je definitivno zabava za celu porodicu.

 

LEGO igre

Od 2005, zvanično licencirane LEGO igre su pružili neverovatnu zabavu ne samo deci već i roditeljima. Ako vam nekada prija da slažete sa njima puzzle, dajte šansu i nekoj od LEGO video igara. Star Wars, Lord of the Rings, Harry Potter, Jurassic Park ili neka od Superherojskih franšiza. Sve ove igre nisu samo za decu već za sve one koji su mladi u duši.

 

Rayman Legends

Ovaj Ubisoft heroj je započeo svoj život u seriji platformskih igara, kako 2D i 3D, ali je došao i tu će svakako ostati jer je bezvremenski. Rayman Legends je definitivno junak koga morate upoznati i igrati. Pun je boja, inventivan, odlično dizajnirani i prepun sadržaja.

Little Big Planet

Za sve krativne  ljubitelje platformi, LittleBigPlanet 3 je apsolutno igra koju ne smete propustiti. Glavna avantura, u kojoj glumi Sackboy, sadrži sjajne nivoe sa zagonetkama dovoljno jednostavnim za rešavanje male dece. Ali najviše ćete se zabavljati sa svojom decom na nivou Creator.

Untitled Goose Game

Ukoliko niste videli malo dete koje igra ovu igru, niste videli šta je definicija radosti i sreće. Glavna je grozna opasnica guska koja se šeta ulicama malog grada. Nekada smešta podvale a nekada juri stanovnike po ulicama. Spremna je na svakakve dogodovštine. Dobila je čak i nagradu BAFTA za najbolju porodičnu i društvenu igru, pobedivši Nintendov Luigi's Mansion 3.

Minecraft

OK, znam da će ovde neki zakolutati očima i reći NE! Većina roditelja daje deci da igraju ovu igru a da i nije svesna svih pozitivnih strana iste. Ovo je igra koja tera na razmišljanje, impusivnost i povrh svega - timski rad. Ovo jeste fenomen svetskih razmera ali je i igra koja se razvija zajedno sa detetom. Bez obzira da li igrate Creative Mode da biste jednostavno stvorili svoj vlastiti svet u kojem ćete uskočiti ili se borite protiv Creeper u Survival mode, Minecraft je zabavno iskustvo koje i decu i odrasle dovodi do krajnjih granica mašte i domišljatosti. Pored toga, dostupan je na gotovo svim uređajima - kućnim konzolama, računaru, pametnim telefonima i tabletima.

The Legend of Zelda: Link's Awakening

Kompletni remake originalne Game Boy igre, sa novim umetničkim stilom. The Legend of Zelda: Link's Awakening jednostavniji je i lakši za učenje i igranje od Breath of the Wild. Sa nekoliko tamnica za istraživanje, tajnama koje možete pronaći i predmetima za otključavanje, klasična Zelda pustolovina je sva umotana u preslatki paket. Mirna muzika je takođe ogroman bonus.

Uskoro vam predlažemo još porodičnih igara a na vama je da do tada zaigrate neku od predloženih.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4016
PS4 Rayman Legends
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50250
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Cilj ove igre nije da nekog uvredi već da zabavi, ovo je najbolji opis ove igre koja va...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dal si spreman za desetostruko povećanu zabavu? Specijalna pozivnica za šareni s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
24.
Jun.
2023.
Playstation
Kupili se PlayStation konzolu i evo kako da je instalirate.
07.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
Protiv gejminga ne treba voditi bitke. Gejming je tu i sigurno je da se neće povući. Na nama je da nađemo način da se pravilno postavimo prema ovom fenomenu....