Ova mama je gejmer
05.02.2023.

Najbitnije vesti iz sveta gejminga: 04. februar 2023.

TLU, Overwatch i dokaz da se ne isplati varati

Neki se igraju, neki snimaju a neki poku[avaju da odmore od posla uz najnovije vesti iz sveta gejminga. Danas smo čuli da vas budući izazovi Overwatch 2 neće naterati da igrate modove koji vam se ne dopadaju, Psychonauts kreator Tim Schafer je ušao uKuću slavnih, a režiser filma The Last of Us Kurt Margenau otkrio je poreklo Joel-ovog imena . Mislili ste da može da prođe jedan dan bez TLU?

Takmičari u Squid Game iz stvarnog života žale se na “mučenje i traumu”

Takmičari u stvarnoj igri Squid Game žalili su se na „muke i traume“ tokom svog učešća. „To je bila najokrutnija, najpodla stvar kroz koju sam ikada prošao“, rekao je neko ko je učestvovao u emisiji. „Bili smo ljudska rasa konja i tretirali su nas kao konje na trkama i to je bilo popravljeno. Prilično sam siguran da je Squid Game bila nešto što je najbolje izbegavati, a ne slediti.

Među nama, da li bi neko normalan pomislio da igra u životu može biti drugačija od one u seriji?

Režiser filma The Last of US, 2. deo, otkriva poreklo imena Joel

Režiser filma TLU Kurt Margenau je nedavno otkrio poreklo imena Joel, o čemu se dugo spekulisalo. „Ime glavnog lika prvobitno je trebalo da bude Itan, ali je bilo previše blisko Nejtanu, pa je promenjeno u Joel“, primetio je programer. “Zato je drugi brat Koen.”

Budući izazovi Overwatch 2 ne bi trebalo da vas prisiljavaju da igrate režime igre koje vam se ne sviđaju

Postoje oni koji se žale da su umorni od igranja određenih režima igre u Overwatch 2 samo da bi završili izazov, ali… stižu promene. „Ovde smo promenili naše vrednosti. Mi menjamo pravac kako bismo uključili više izazova koji vam omogućavaju da igrate na način na koji želite, dok i dalje uvodimo režime igre za događaje“, istakao je direktor igre Aaron Keller. „Neki izazovi događaja će odražavati ove promene u sezoni 3. Nastavićemo da pratimo ovo i menjamo u budućnosti ako ne bude dobro.“

Lepo od njih!

Fotografija na kojoj je Billy Mitchell obnavlja glasine o varanju u Donkey Kong

Neko je ponovo otkrio sliku Bilija, što je ponovo pokrenulo kontroverzu o varanju Donkey Konga. „Još najnovijih vesti o Biliju Mičelu! Dugo navođene fotografije Mortgage Brokera su konačno objavljene“, objasnio je korisnik na Twiteru. „Naravno, oni ne slute na dobro za Bilijeve priče. Pogledaj taj veliki crveni lažni džojstik, lol! Mislio sam da je Bili igrao samo na originalnom hardveru?

Za one koji nisu upućeni, Bili Mičel je kraj igranja Donkey Konga. Ranije se šuškalo ali sada novi dokazi sugerišu da on nije koristio originalni hardver da izvede neke od svojih rekordnih trčanja Donkey Konga. Novopronađene fotografije pokazuju da je Mičel koristio osmosmerni džojstik, a ne četvorosmerni na originalnoj mašini, na najmanje jednoj od spornih ploča. Osmosmerni džojstik bi omogućio igračima da izvode podvige nemoguće za igrače koji koriste originalni hardver. Da je Mičel koristio ovu mašinu, imao bi prednost u odnosu na druge potencijalne rekordere. Godine 2018, web sajt Twin Galaxies i Ginisova knjiga svetskih rekorda uklonili su tri Donkey Kong rezultata Bilija Mičela nakon što je rekorder optužen za varanje. Navodno, snimci triju partitura dokazuju da je Mičel koristio emulator, a ne originalnu arkadnu mašinu. Twin Galaxies beleže i rangiraju visoke rezultate iz igre emulatora, iako u posebnoj kategoriji. Mičel je tvrdio da su trake lažne i apelovao je na svedoke koji su bili prisutni kada je došao do rekorda. Godine 2020. Ginis je vratio oba Mičelova rekorda, iako se Twin Galaxies nisu složile sa presudom. Drugi sud države Kalifornije dao je Mičelu dozvolu da tuži Twin Galaxies za klevetu 2021. godine. Tužba je u toku.

Tvorac Psychonauts Tim Schafer pridružio se AIAS Kući slavnih

Tvorac Psyhonauts i Grim Fandango, Tim Schafer, biće primljen u Kuću slavnih Akademije interaktivnih umetnosti i nauka. „Timov kreativni uticaj na industriju ne može se potceniti,” navela je Predsednica AIAS-a Meggan Scavio je primetila. “Više od 30 godina najavljivao je maštovite igre koje su svojim humorom i originalnošću inspirisale nebrojene ljude. Oduševljeni smo što je Tim primljen u našu Kuću slavnih.”

Zasluženo, reklo bi se. Šta vi kažete?

Premijera indijanske recenzije gejming slušalica ATH-GDL3

Nije svetska vest, ali je moja lična. Objavljena je prva indijanska recenzija hardvera. Pogledajte!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41326
Kombinujući neobične misije i misteriozne zavere, Psychonauts 2 je platformska avantur...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4234
PS4 Overwatch - Origins Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Korišćena
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW296
Odaberite jednog od 21 heroja dostupnih u Overwatch i krenite u borbu oko objektiva, sru&s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO879
Kombinujući neobične misije i misteriozne zavere, Psychonauts 2 je platformska avantur...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Keramička šolja - Donkey Kong Kapacitet: 300ml Zvanično licencirani proiz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI5668
Džoel, zaštitnik, gitarista, očinska figura sa zlatnim srcem i najveći favorit ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

31.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Pošto video igre mogu imati i pozitivne i negativne efekte na mentalno zdravlje, proverite kod sebe pre i posle igranja. Važno je da prepoznate svoja ...
30.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Za razliku od pravog života, u video igrama možemo da počnemo sve ispočetka i izgubljeni život nije definitivan
29.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Igre mogu pomoći kada ste usamljeni ali sa njima morate pažljivo kao sa lekovima i suplemetima. Previše može biti loše ali i pogrešan iz...