Ova mama je gejmer
30.08.2023.

Pop i Rock muzika u video igrama

Ništa bez muzike!

Muzika ulepšava svaki momenat naših života i čini ih nezaboravnim, veseli ili tužni. Svaka emocija ima svoj ton.

Contents

UvodNajbolje IgreNajbolje pesmeNajuticajniji momentiNajpoznatiji kompozitori ovog žanra u igramaNajpoznatije grupe i pevači u igramaDuran Duran korak ispred ostalih

Uvod

Muzika je oduvek bila ključni deo video igara. Ona doprinosi atmosferi, emotivnom doživljaju i ukupnom iskustvu igrača. O tome sam i pisala u nekom od prethodnih tekstova. Tokom godina, žanrovi pop i rock muzike su igrali značajnu ulogu u oblikovanju zvuka unutar igara. Ukusi su različiti pa su ove liste najboljih napravljene na osnovu nekih zvaničnih brojki.

Najbolje Igre

Guitar Hero i Rock Band serijali

Interaktivne muzičke legende Serija Guitar Hero i Rock Band je revolucionirala muzičke igre dozvoljavajući igračima da uđu u cipele svojih omiljenih rok i pop izvođača. Ove igre sadrže numere legendarnih bendova kao što su like Queen, Aerosmith, The Rolling Stones i pojedinačnih izvođača poput Michael Jackson. Putem plastičnih instrumenata, svirači mogu da sviraju uz legendarne gitarske rifove ili da kanališu svog unutrašnjeg bubnjara. Kombinacija igara i muzike ne samo da omogućava igračima da iskuse uzbuđenje nastupa, već i produbljuje njihovu zahvalnost za rok i pop klasike.

Grand Theft Auto

Serija Grand Theft Auto je dosledno pružala impresivne i ekspanzivne svetove, a muzika igra integralnu ulogu u stvaranju njihove atmosfere. Radio stanice u igri sadrže pažljivo pripremljene liste pesama koje obuhvataju različite žanrove, uključujući rok, pop, hip-hop i još mnogo toga. Igrači mogu da se podese dok se voze kroz virtuelne gradske pejzaže, stvarajući dinamičnu fuziju muzike i igre koja poboljšava narativ i ambijent.

Tony Hawk's Pro Skater

TH serijal je uveo igrače u svet skejtborda, uz eklektičan izbor rok i pop pesama. Igre' zvučni zapisi su postali sinonim za kulturu klizača, sa pesmama bendova kao što su like Goldfinger, Bad Religion i The Offspring. Ove igre ne samo da su uhvatile suštinu skejtborda, već su pokazale i kulturni značaj muzike koja ga prati.

Life Is Strange

Serijal Life Is Strange oslanja se na muziku da izazove osećaj emocionalne dubine u svom pripovedanju. Uz numere izvođača kao što su Syd Matters, José González i Foals, zvučni zapisi igre postaju sastavni deo narativa, postavljajući ton ključnim trenucima. Spoj indi roka i pop muzike sa igranjem, i igra vođena naracijom stvara impresivno iskustvo koje se zadržava kod igrača dugo nakon što se odjavna špica završi.

FIFA

FIFA serijal, poznat po svojim živopisnim zvučnim zapisima, okuplja niz globalnih rok, pop i elektronskih pesama. Ovi zvučni zapisi odražavaju raznolikost svetske muzičke scene, sa umetnicima iz različitih zemalja i kultura. Spoj popularnih muzičkih žanrova sa međunarodnom privlačnošću fudbala stvara harmoničnu fuziju koja odjekuje igračima širom sveta.

Najbolje pesme

“Don’t Stop Believin'” – Journey (“Rock Band” serijal): Ova pesma je postala klasik pop kulture i često se pojavljivala u igrama kao što je “Rock Band”, pružajući igračima priliku da je sviraju i pevaju.

“Still Alive” – Jonathan Coulton (“Portal”): Ova zarazna pesma je postala zaštitni znak igre “Portal”. Njena neobična kombinacija pop muzike i futurističkog sveta igre je stvorila jedinstvenu atmosferu.

“Radio Ga Ga” – Queen (“Grand Theft Auto V”): Queen je jedan od najuticajnijih rock bendova, a ova pesma se pojavila u igri “Grand Theft Auto V”, dodajući element nostalgije i energije igri.

Najuticajniji momenti

“Doom” serijal:

Sa svojim brzim tempom i agresivnom atmosferom, igre iz serijala “Doom” su često koristile teški metal i rock zvuk kako bi igračima pružile osećaj moći i adrenalina.

“Bioshock Infinite”:

Ova igra se izdvaja po svom bogatom svetu i sjajnom odabiru muzike. Pesme poput “God Only Knows” benda The Beach Boys su bile ključni deo doživljaja igre.

“Life is Strange” serijal:

Ovaj serijal igara je poznat po svojoj emotivnoj priči i odabiru pesama koje dodatno naglašavaju osećaje likova. Pop i rock pesme su često bile ključne za povezivanje igrača sa pričom.

Najpoznatiji kompozitori ovog žanra u igrama

nekoliko najpoznatijih kompozitora u svetu video igara koji su stvarali rock i pop muziku, zajedno sa igrama na kojima su radili:

Masafumi Takada:

  • Značajne Igre: “Danganronpa” serijal, “Killer7,” “No More Heroes”
  • Takada je doprineo izrazitim i eklektičnim zvucima, uključujući rock i pop elemente, koji odgovaraju jedinstvenom tonu igara koje je komponovao.

Akira Yamaoka:

  • Značajne Igre: Serijal “Silent Hill,” “Shadows of the Damned,” “Lollipop Chainsaw”
  • Yamaoka je poznat po svojim mračnim i atmosferičnim kompozicijama koje često sadrže elemente rocka i industrijske muzike.

Jun Senoue:

  • Značajne Igre: Serijal “Sonic the Hedgehog,” “Sonic Adventure,” “Sonic Generations”
  • Senoue je stvorio energične rock pesme koje prate avanture brzog ježa Sonika i postale su prepoznatljive za serijal “Sonic.”

Tetsuya Shibata:

  • Značajne Igre: “Devil May Cry 2,” “Devil May Cry 3,” “Resident Evil 4”
  • Shibata je radio na akcijskim igrama koje su često sadržavale rock i intenzivne zvukove, pružajući dinamičnu muzičku podlogu.

Yasunori Mitsuda:

  • Značajne Igre: “Chrono Trigger,” “Xenogears,” “Shadow Hearts”
  • Mitsuda je pionir u kombinovanju različitih muzičkih žanrova, uključujući rock, kako bi stvorio nezaboravne kompozicije za svoje igre.

Tommy Tallarico:

  • Značajne Igre: “Earthworm Jim” serijal, “MDK,” “Advent Rising”
  • Tallarico je poznat po svojim veselim i eklektičnim kompozicijama koje često sadrže rock i humorističke elemente.

Michael McCann:

  • Značajne Igre: “Deus Ex: Human Revolution,” “Deus Ex: Mankind Divided”
  • McCann je stvorio distinktivne elektronske kompozicije koje često kombinuju elemente rocka i industrijske muzike.

Junichi Masuda:

  • Značajne Igre: “Pokémon” serijal
  • Masuda je kreirao veselu i zaraznu muziku za serijal “Pokémon,” koja je postala neizostavni deo iskustva hvatanja i treniranja ovih virtuelnih stvorenja.

Najpoznatije grupe i pevači u igrama


Naravno! Evo nekoliko informacija o poznatim rok i pop zvezdama koje su bile deo određenih video igara, kao što su Duran Duran, Aerosmith i slično, zajedno sa igrama, pesmama i njihovom popularnošću:

Aerosmith:

  • Igra: “Guitar Hero: Aerosmith”
  • Pesme: U igri su se nalazile pesme kao što su “Sweet Emotion,” “Dream On” i “Walk This Way.”
  • Aerosmith je legendaran rok bend čija je muzika uticala na generacije ljubitelja rok muzike. Njihova saradnja sa igrom “Guitar Hero” dodatno je proširila njihovu popularnost među igračima.

David Bowie:

  • Igra: “Omikron: The Nomad Soul”
  • Pesme: Igra je sadržavala pesme poput “New Angels of Promise” i “The Heart’s Filthy Lesson.”
  • David Bowie je bio ikona muzike i kulture, poznat po svojim inovativnim muzičkim pravcima. Njegova pojava u video igri “Omikron” dodala je umetničku dimenziju igri.

The Rolling Stones:

  • Igra: “Rock Band” serijal
  • Pesme: U igri su se nalazile pesme poput “Gimme Shelter” i “Paint It Black.”
  • The Rolling Stones su jedan od najuticajnijih bendova u istoriji rok muzike. Njihove pesme su postale hitovi i van muzičkog sveta, doprinoseći popularnosti video igara kao medija.

Queen:

  • Igra: “Brütal Legend”
  • Pesme: U igri su se nalazile pesme kao što su “Bohemian Rhapsody” i “Stone Cold Crazy.”
  • Queen je poznat po svojim spektakularnim koncertima i hitovima koji su prepoznatljivi i danas. Njihove pesme u igri “Brütal Legend” pridonose atmosferi igre.

Duran Duran korak ispred ostalih

“Duran Duran je poznat po svom futurističkom ulaganju u muziku i video spotove. Igre su jedan od medija koji Duran Duran voli da promoviše.

  • “Second Life”: Duran Duran je 2006. godine održao virtuelni koncert u popularnoj online igri “Second Life,” omogućavajući igračima da prisustvuju koncertu svojim avatarima.
  • “Rock Band” Serijal: Pesme Duran Duran su se pojavile u “Rock Band” serijalu kao DLC, što je omogućilo igračima da sviraju njihove hitove koristeći kontrolere u obliku instrumenata.
  • “Forza Horizon” Serijal: Nekoliko pesama Duran Duran se pojavilo u igri vožnji “Forza Horizon,” doprinoseći atmosferi vožnje kroz igru.
  • Na vrhuncu svoje slave 1980-ih, Milton Bredli je objavio Duran Duran društvenu igru Arena, naslov izvučen direktno sa njihovog hit albuma uživo iz 1984. i objavljen zajedno sa video verzijom iz 1985. godine. Dizajnirana za dva do četiri igrača, cilj je bio prikupiti video kartice i članske karte benda i prikupiti što više bodova. Pobedila bi osoba koja je završila sa svim potrebnim kartama i najvećim rezultatom.

Duran Duran je prepoznatljiv po svom karakterističnom zvuku i vizuelnom stilu, što je doprinelo njihovim pojavljivanjima u video igrama. Njihova interakcija sa svetom igara dodatno je produbila njihovu popularnost i donela nove dimenzije njihovoj kreativnoj ekspresiji.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pleši i deli uzbudljive trenutke tokom cele godine uz #1 platformu za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 47%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcija traje do isteka zaliha Postani pevač najvećeg rok benda ikada!
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pleši i deli uzbudljive trenutke tokom cele godine uz #1 platformu za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 47%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO721
Postani pevač najvećeg rok benda ikada! paket uključuje 1 mikrofon
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO720
Postani pevač najvećeg rok benda ikada! paket uključuje 2 mikrofona
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Muzika govori više od reči
07.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Hogworts Legacy je objavio video zapis u stilu iza scene videa koji dokumentuje neke od kompozitora i njihove misli i metode u pravljenju magične partiture j...
10.
Oct.
2021.
Ova mama je gejmer
Idealna akcija za sve obožavaoce Duran Duran.