Ova mama je gejmer
26.09.2023.
Autor: Danica Manojlović

NAJBOLJE MAČKE u video igrama

Prede, pomaže i napada

Kroz svet video igara, igrači su imali priliku da se sprijatelje i udruže sa različitim virtuelnim saputnicima, ali među njima, mačke su posebno osvojile naša srca. Njihova prisutnost u igrama nije samo estetski dodatak jer mačke unose emotivnu dubinu u igračko iskustvo, često igrajući ključne uloge u pričama i interakcijama sa igračima. Mačke su postale neodoljive figure u svetu igara. Njihova nežna lepota, šarmantno ponašanje i znatiželjna priroda privukli su igrače širom sveta. Igre sa mačkama ne pružaju samo zabavu; one nude oazu mira, saznatljivosti i često doživljavaju igrače svojom jednostavnom prisutnošću.

STRAY svakako nije prva igra koja ima svog četvoronožnog heroja. Nije tek tako nastala izreka da je u video igrama od dobrog protagoniste jedino bolji životinjski protagonista!

Od vernih pratilaca do samostalnih likova, istorija mačaka u video igrama obuhvata više decenija, pri čemu su neke na čelu franšize, dok druge prave privremene kameje koje i dalje ostavljaju trajan uticaj. Teško je suziti izbor koji od njih su zaista najbolji jer ih ima dosta za izabrati, pa me slobodno ispravite ukoliko se ne slažete sa mojim izborom.

Alvina – Dark Souls

U svetu Dark Soulsa, lepo je imati nekoliko likova koji nisu spremni da Vas ubiju. Ali ako želite da budete na Alvininoj dobroj strani, budite spremni da odgovorite na sva njena pitanja sa „Da“. Velika siva mačka živi na prozoru u Darkroot Garden i može vam poželeti dobrodošlicu uForest Hunter covenant. Pridruživanje savezu može dovesti do nekih zadataka koji donose lepe nagrade. Bez obzira na to, Alvina je jedinstven lik koji se dopada igraču i odmah čini pridruživanje ovakvom savezu mnogo primamljivijim.

Big The Cat – Sonic The Hedgehog

Ponekad ljudi žele da zaborave na likove koji su suštinski dosadni, ali Big the Cat je stekao dovoljno poštovanja kroz mnoge igre Sonic the Hedgehog tako da je teško ne osećati nešto lepo prema njemu. Big voli da provodi svoj život u mirnim oblastima Mističnih ruševina, ali može na kraju da ga prijatelji pozovu u pomoć, što je više nego spreman da učini. Naravno, takođe mu je teško da prati svog najboljeg prijatelja Frogija Žabu. Njegovi najznačajniji trenuci mogu biti u Sonic Adventure 2 dok trči okolo pokušavajući da ulovi Žabu na različitim lokacijama.

Blinx – Blinx: The Time Sweeper

Glavni protagonista prve igre, Blinx je prugasta mačka narandžaste dlake koja ima mnoge tipove ličnosti koje mačke izlažu danas. To uključuje da jeveoma tvrdoglav, prkositi naređenjima, loše se ophodi prema saigračima i ima svestrano razigranu stranu Možda nikada više nećemo videti Blinx u nekoj novoj igrici, ali je teško naći drugog lika koji zaista definiše “mačku”. Blinx izaziva veliku nostalgijiu kod onih koji su ga igrali na prvoj XBOX konzoli.

Cait Sith – Final Fantasy VII

Jedna od najboljih franšiza za odličan dizajn likova je Final Fantasy, tako da nije ni čudo što serija ima mačji lik koji je prilično visoko rangiran. Cait Sith iz Final Fantasy VII je mekana plišana mačka koja je mala. Ipak, većinu igre provodi stojeći na velikom punjenom Moogle. Obe igračke zapravo kontroliše Reeve Tuesti. U početku radeći kao gatara, Cait Sith se pridružuje partiji da pomogne Cloud Strife i ima glavnu sposobnost da naredi Moogle da se bori sa svakim od loših momaka na koje naiđu.

Daffodil – Spiritfarer

Plavooki mekani Daffodil je mačka pratilac u Spiritfareru, koja prati Stelu dok ona radi na transportu duhova u zagrobni život. On je bio porodična mačka pre nego što se Stela preselila u Montreal, vodeći sa sobom Daffodil kao prijatelja i prijatelja tokom selidbe. Igrači Spiritfarera dobijaju jedinstvenu priliku da igraju kao Daffodil u kooperativnoj igri, gde dva igrača mogu da preuzmu kontrolu nad Stelom i njim. On može da prikupi do deset promena kaputa kroz igru, omogućavajući igračima da ga prilagode kako žele.

Kabegami – Okami

U igri Okami, igrači provode celu igru igrajući kao Amaterasu, bog koji je vuk. Uprkos psećem fokusu na glavnog lika, u igri postoji mnogo drugih životinjskih bogova. Enter Kabegami, Bog nebeskih četkica Celestial Brush God koji ima oblik mačke. Nakon što se popne na Catcall Tower, Kabegami će dati Amaterasu mogućnost da se penje na zidove gde god postoji Kabegami statua, što zaista otvara aspekt istraživanja igre. Čini se da Kabegami ima prilično prijateljski odnos sa glavnim likom i njihova igra zajedno je prilično simpatična.

Mae – Night In The Woods

Kada su u pitanju avanturističke igre koje imaju duboke priče, teško je ne staviti Night In The Woods na spisak najboljih. Lik u centru ove igre je Mae Borowski, antropomorfna mačka koja se bavi depresijom. Radnja se vrti oko njenog povratka u rodni grad Posum Springs nakon što je odlučila da napusti koledž. Fascinantna stvar u ulozi Mae je da se mora suočiti sa svojim problemima sa mentalnim zdravljem i kretati se kroz određene društvene situacije dok se ponovo povezuje sa starim prijateljima. Ovo je momenat koji je mnogim igračima pomogao da se lakše bore sa sopstvenim problemima.

Meowth – Pokemon

Legendarni Pokemon ne samo da se prvi put pojavio u prvoj generaciji, već je stvorenje steklo još veće ime kao glavni član Team Rocket u animeu Pokemon. Iako se njegova žestoka ličnost ne pojavljuje u video igrama, Meowth je čvrsto stvorenje koje treba imati u svom timu dok napredujete kroz putovanje. Meowth ima solidnu brzinu koja će predstavljati izazov za svog protivnika. Takođe evoluira u perzijskog, jednog od najzgodnijih mačjih pokemona u igri.

Morgana – Persona 5

Možda malo diskutabilan izbor jer ona nije prava mačka, ali Morgana iz Persone 5 poprima mačji oblik u kojem stalno ostaje dok pokušava da razume ko je on. Među mnogim likovima koji se mogu igrati u hit igri Persona, Morgana je jedinstven po tome što pati od amnezije i ne seća se baš svoje prošlosti. Tokom Persone 5, naučićete više misterija o liku i gledati ga kako se razvija. Morgana ponekad može biti pomalo dosadan, ali njegov šarm je u činjenici da mu je zaista stalo do Fantomskih lopova.

Rover – Animal Crossing

Sada svi već znaju da je svet Animal Crossing uvek bio mesto mira i dobrodošlice od trenutka kada su igrači prvi put kročili u igru pre dve decenije. Oni koji se sećaju tog trenutka znaju da ih je dočekala mačka koja je samo bila zainteresovana da vas upozna. To je bio Rover, plavo-bela mačka koja je bila prvi lik sa kojim je neko komunicirao u većini igrica Animal Crossing. Ovo je verovatno bio nečiji prvi utisak o likovima u igri, a Rover uvek čini da se igrač oseća prijatno i dobrodošao u prijateljski grad u koji su nameravali da se presele.

Stray – Stray

Mačka lutalica u igri je oduševila fanove i glavni je razlog zbog kojeg je igra tako popularna. Igrači mogu da istražuju opustošeni svet budućnosti preko titularne mačke, lutajući otvorenim svetom robota uz pomoć svog pratioca drona, B-12. Jedna od najvećih prednosti igre Strayu je koliko je realna mačka lutalica koju igrači mogu da kontrolišu. Maniri koje poseduje, od načina na koji kuca preko stvari kada skače okolo do načina na koji grebe po vratima i njuška se do nogu, izuzetno su realistični. Ovo omogućava igračima da se osećaju kao da su zaista obična mačka koja se kreće kroz postapokaliptični svet.

Taokaka – BlazBlue

Još jedan lik koji zapravo nije mačka! Taokaka je lik za igru u BlazBlue i služi kao čuvar sela svog plemena. Iako ima kultni izgled, misterija oko Taokake je da nikada ne otkriva svoje lice. Sve što se vidi od lika su duge plave pletenice i preplanuli kostim sa mačjim ušima. U pogledu njenih moći, njene glavne karakteristike su njene magične sposobnosti i njene dugačke metalne kandže. Ona nije među najjačim likovima u franšizi, ali je definitivno među najbržim i najagilnijim.

The Khajiit – Skyrim

Rasa poput mačaka u univerzumu Elder Scrolls, Khajiit su jedna od rasa za igru koje su dostupne igračima u Skyrimu. Oni su jedna od dve rase zveri koje igrači mogu da izaberu da igraju, zajedno sa Argonijanima Argonians, i često su negativno stereotipni kao lopovi širom Tamriela. S obzirom na njihovu negativnu percepciju u igri, Khajiiti su među najređim rasama sa kojima se igrači mogu susresti. Kada to urade, često se otkrije da putuju u karavanima i prodaju robu, uključujući ilegalnu prodaju narkotičke skoome u igri.

Yuumi – League of Legends

Čuvar knjige pragova čarobnice Norre Book of Thresholds, Yuumi je sporedni lik i šampion u franšizi League of Legends. Ona je ranije bila Norin pratilac, ali je postala čuvar knjige nakon što je Nora nestala i stalno je u potrazi za svojim starim partnerom. Za igrače League of Legends, Yuumi rado pomaže i sarađuje sa njima u zamenu za pomoć u njenoj potrazi za Norom. Takođe je poznato da je ometaju svetski užici dremke i ribe koji bi mamili svaku mačku.

Mačke u video igrama nisu samo vizuelni ukras. One predstavljaju utočište, simbolizuju hrabrost i prijateljstvo, a njihova prisutnost omogućava igračima da osete blisku emotivnu vezu. Bez obzira na to koliko su virtualne, mačke ostavljaju pečat na srcima igrača i podsećaju nas na moć prijateljstva i suštinske ljudske potrebe za ljubavlju i toplinom.

Dakle, mačke u video igrama nisu samo deo priče, one su srce igre, nosioci emocija i prijatelji koji nas prate kroz nezaboravna putovanja.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41368
Izgubljena, sama i odvojena od porodice, mačka lutalica mora da razreši drevnu m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50205
Izgubljena, sama i odvojena od porodice, mačka lutalica mora da razreši drevnu m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Persona 5 Royal je napakovana sa novim karakterima, poverljivim sadržajem, dubokom prič...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Upusti se u nezaboravnu avanturu! Stella i mačka Daffodil traže, brinu se i pomažu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Annapurna Animation radi na animiranom filmu zasnovanom na video igrici Stray, navodi Entertainment Weekly.
10.
Sep.
2022.
Vesti/Najnovije
Svi ostali, ma koliko vas je malo a da je već niste zaigrali – dajte igri šansu. Sve su prilike da ćete biti prijatno iznenađeni.
04.
Sep.
2022.
Focus on
Prede i lovi, i to ne samo u Cyberpunk gradu.