Ova mama je gejmer
02.11.2023.
Autor: Danica Manojlović

Šta su naučili kreatori igara dok su radili na igri CLOSE TO SUN?

Možda ste vi pomislili, ali on je već to uradio

Nedavno sam pretraživala internet i naletela na interesantan tekst ljudi koji su radili na igri CLOSE TO THE SUN. Oni govore o tome koliko su i šta naučili o Nikoli Tesli dok su stvarali igru.

Prenosim Vam ga u potpunosti a link originalnog teksta je OVDE

Close to the Sun je avanturistička horor igra smeštena u alternativni univerzum gde su izumi Nikole Tesle promenili svet. Svakodnevno čujemo njegovo ime, ali šta znate o jednom od najvećih naučnih umova u istoriji? Evo nekoliko stvari koje smo saznali i kako su one uticale na stvaranje Close to the Sun, koji je izašao na Xbox One!

Misliš da je to dobra ideja? Tesla ga je verovatno već izmislio…

Tesla je poznat po AC koji napaja sve Xbok One, televizore i sve ostalo u našim domovima… on je dokumentovao stotine ideja. Dok smo pravili Close to the Sun, imali smo ideju za brodove na daljinsko upravljanje koji bi dovozili zalihe i protagonistu igre Rouz na Helios, prilično futuristički i neobičan za 1897. godinu, ali kada smo počeli da istražujemo, otkrili smo… Tesla je to već izmislio!

Tesla je radio na svemu, od radija do mašina za zemljotrese, vrlo brzo smo naučili da skoro sve što smo zamislili, Tesla je prvi stigao tamo!

Imao je viziju o svetu bez rata

Tesla je mrzeo rat i verovao je da je najbolji način da se oni spreče oružje odvraćanja, često promovišući njegovo istraživanje gotovo legendarnog „snopa smrti“, oružja čestica koje je toliko moćno da će rat zauvek okončati. Efektivno gubi svoje industrijske bitke sa Edisonom i umire bez novca u sobi 3327 hotela New Yorker na Menhetnu.

Tesla je za hotel ostavio mali drveni sanduk kao ‘zalog’ za boravak koji im je naloženo da ne otvaraju. Nakon njegove smrti, unutra je pronađen komad osnovne elektronske opreme male vrednosti, ali Death Beam možete videti u igri u Teslinom muzeju.

Imao je izvesnu naklonost prema golubovima

Iako ih mnogi smatraju štetočinama, Tesla je cenio golubove kao neke od svojih najbližih saputnika, vraćajući povređene ptice u svoju hotelsku sobu da bi se oporavili. Jednom je potrošio više od 2.000 dolara na spravu koja bi pomogla golubu da vrati zdravlje, napisao je: „Voleo sam tog goluba kao što muškarac voli ženu, a on je voleo mene. Dok god sam ga imao, postojala je svrha u mom životu.” Njegova naklonost nije tajna na Heliosu i dok istražujete, moći ćete da nađete njegove pernate prijatelje uz male šale posade Heliosa.

Uvek je nosio bele rukavice na večeri i bio je besprekorno dobro obučen

Tesla je voleo modu i ponosio se time što je elegantan, noseći bele rukavice na večeri svako veče. Pokušali smo da unesemo samo malo ovog stila u Helios u standardnom izdanju Vardencliffe uniforme koju svi naučnici nose na brodu.

Tesla nije bio ljubitelj portreta, ali je voleo statue

Tesla nikada nije voleo portrete – znalo se da postoji samo jedan, ali je misteriozno nestao, ali je voleo statue. Za dve se znalo da su napravljene tokom njegovog života – treću možete pronaći u Teslinom muzeju na Heliosu.

Teslina istraživanja su i dan-danas poverljiva

Nakon Tesline smrti 1943. godine, fantastično nazvana Kancelarija za imovinu vanzemaljaca Office of Alien Property otišla je u njegovu hotelsku sobu i zaplenila sve Tesline papire i imovinu, od kojih su neki i dan-danas poverljivi. Šta je ovaj genije stvorio? Pokušavamo da zamislimo u CLOSE TO THE SUN!

Interesantno, zar ne?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50432
Final Fantasy VII - Rebirth je dugo očekivana nova priča u projektu rimejka FINAL FANTA...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.349,00 RSD
Ušteda 5%
12.999,00 RSD
Vrsta
Nova
12.999,00 RSD
12.349 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50417
Doživi sledeće poglavlje u video igrici sa najdužim storyline-om! Sa čak 32. borca&nbs...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Ušteda 5%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
9.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvena igra Project L Broj igrača: 1-6 Trajanje igre: 20-40 minuta ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.074,00 RSD
Ušteda 5%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
8.074 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Teslagrad
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAC2052
Amiibo The Legend of Zelda - Tears of The Kingdom - Ganondorf figura izlazi krajem godine
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD

Slični članci

28.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Spisak serija i filmova koji su zasnovani na hit video igrama je poduži. I često se postavlja pitanje šta bi još bilo ineresantno za snimanje. ...
02.
Jun.
2022.
Ova mama je gejmer
Posle ovog ludila oko korone, čovek bi pomislio da ćemo se baviti samo lepim stvarima i uživanjima. Trend video igara i filmova ove godine ipak pokazuje da v...