Ova mama je gejmer
14.04.2024.

Priroda u igrama

Svetski dan baštovanstva i delfina

Delfini su sisari koje svi obožavamo. Delfini su među skoro četrdeset vrsta u 17 rodova. Ima ih širom sveta i  preferiraju plića mora. Poznato je da delfini imaju akutni vid i u vodi i van nje. Takođe imaju dobro razvijeno čulo dodira, sa slobodnim nervnim završecima gusto zbijenim u koži. Pošto dodatno imaju tako oštar sluh, mogu da čuju frekvencije deset puta ili više iznad gornje granice onoga što odrasli ljudi mogu. Delfini su takođe sposobni da prave širok spektar zvukova koristeći nazalne vazdušne kese koje se nalaze odmah ispod otvora za duvanje.

Žive u grupama do desetak delfina i veoma su društvene životinje. Grupe se spajaju u oblastima gde postoji obilje hrane i mogu mogu premašiti 1.000 delfina. Mogu da uspostave jake veze unutar svojih grupa. Čak i kada je neko povređen ili bolestan, oni će ostati, pomažući im da dišu tako što će ih izvući na površinu ako je potrebno. Skaču iz vode iz raznih razloga, a kada putuju, skakanje im štedi energiju jer ima manje trenja dok su u vazduhu.

Morski lavovi i delfini američke mornarice uče kako da igraju video igrice za koje naučnici kažu da čine životinje srećnim i potencijalno zdravijim.

Ukoliko volite ova divna bića, zaigrajte:

 

Ecco The Dolphin

Eko je jedan od najboljih herojskih primera morskog stvorenja u svim medijima. On spasava svet od zlih vanzemaljaca, postaje prijatelj sa dinosaurusima, pa čak i putuje kroz vreme da bi uništio svoje smrtne neprijatelje. Naravno, mnogi od vas će povezati ovog slatkog malog sisata sa težinom koja izaziva bes u igricama koje nose njegovo ime, ali to je nešto za pohvalu.

Danas  je i dan baštovanstva

Ovaj dan je počeo da se proslavlja 2018. godine. Dan nacionalnog baštovanstva 14. aprila podstiče baštovane i buduće baštovane da uzmu lopatu, posade malo semena i započnu nešto lepo uz tag #NationalGardeningDay.

Bilo da želite da uzgajate povrće, voće, cveće, sobne biljke ili bilo šta između, Dan nacionalnog baštovanstva slavi ovu naviku koja može samo da vam ulepša svet oko vas. 

Zbog toga, koja je možda najbolja igra sa ovom temom za igranje danas?

 

Stardew Valley

Ova igra Vam omogućava da živite život na farmi, što znači da imate više prostora da budete kreativni sa načinom na koji dizajnirate svoje parcele. Poljoprivreda može da bude kreativna i izgledalo bi kao baštovanstvo, a ne poljoprivreda, pošto ste vi zaduženi za projektovanje svakog hektara svoje zemlje.Zašto samo travnjak kada možete da sredite celu farmu?

Igra koja će Vas smiriti i opustiti.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4213
Za igranje neophodna pretplata na Playstation Network.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50055
Subnautica Below Zero za PS5 je podvodna avanturistička igra na vanzemaljskom okeanskom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Napravi farmu iz snova, kreni od temelja na jednoj od pet ponuđenih mapa koje ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

22.
Mar.
2024.
Ova mama je gejmer
Obezbeđivanje čistoće ovog suštinskog izvora života, temelja zdravlja i vitalnosti je naša dužnost za dobrobit čovečanstva. Ali, koje su n...
16.
Mar.
2024.
Ova mama je gejmer
Da li počinjete dan sa šoljicom kafe? Može biti da koristite kofein kao povećanje energije. Nacionalni mesec svesti o kofeinu je odlično vreme da sazn...
04.
Mar.
2024.
Ova mama je gejmer
Game, set i meč! Danas je idealan dan za sve one koji vole tenis!