PC
19.09.2022.
Autor: Danica Manojlović

Marvo FIT miševi

Drugačiji od ostalih

Marvo Z Fit Pro je miš zagejming sa zamenljivim školjkama, sličan Logitech G9x. Interesantno je da je projekat ovog miša krenuo preko Kickstartera, a u potpunosti je finansiran 14. marta. Definitivno malo drugačiji pristup, i definitivno miš koji je unapredio ponudu Marvo brenda.

Najiskrenije, ono što prvo upada u oči je cena koja je dosta jača u odnosu na prosek cena koje je Marvo imao do sada. Marvo nije prvi brend koji je na mnoga tržišta ušao sa cenama koje su bile povoljnije od onih koje su imali neki drugi poznatiji i jači igrači. Vremenom su stekli kredibilitet i pozicionirali se kao brend sa nekim od najboljih ponuda kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta. Proizvode trenutno imaju skoro sve maloprodaje u regionu sa malim razlikama u odnosu na tržišta, ali i preferencama samih retailera i njihovih kupaca. Iskustva pojedinih brendova koji su pokušali da promene "ligu" i nametnu se još kvalitetnijim proizvodima i cenama su različiti. Neki brendovi su ulagali prava mala bogatstva u marketing kako bi što bolje objasnili šta je sada bolje i drugačije, drugi su promenili fabrike i materijale i sačekali da se kupci uvere u unapređenje kvaliteta a Marvo... Videćemo!  Miš je tek stigao na tržište i Games ih jedini za sada ima u ponudi. Komentare tek očekujemo.

Ali, šta smo do sada primetili kada su FIT miševi u pitanju?

Postoje dve opcije FIT miševa, FIT Pro i FIT Lite, bežični i žični. Osnovne boje su dve, crna i bela, iako je u opisu crnog MARVO rešio da stavi da je to siva. Ali, to je sasvim nebitno jer ovi miševi mogu da menjaju boje u odnosu na vaše potrebe i raspoloženje. Mogu da menjaju i namene, a definitivno mogu da menjaju i vlasnike (tj. možete ih prilagoditi veličini šake i načinu držanja).

 

Marvo Z Fit Pro bežični miš za gejming i posao miš dolazi sa USB-C kablom za punjenje umotanim u padobransku žicu za maksimalnu izdržljivost. Ako samo visite za svojim desktop računarom, možda nećete morati da koristite bežične aspekte jer možete jednostavno da ga priključite na računar pomoću istog kabla. Međutim, ako želite da Marvo Z Fit Pro preuzmete u bežičnom okruženju, to možete učiniti preko Bluetooth-a ili priloženog USB priključka od 2,4 GHz. Sa mišem u bežičnom režimu, dobijate oko 120 sati igranja što jeVEOMA lepo! Punjenje miša sa 0% baterije traje oko tri sata, tako da nećete morati da čekate predugo ako ga punite na, recimo, pola snage. Njegova osnova je Pixart 3370 optički senzor koji može da postigne do 19.000 DPI i brzinu odziva od 1000Hz/1ms. Miš takođe ima Omron mehaničke prekidače sa dugmadima za 50 miliona klikova. Na donjoj strani miša, naći ćete PTFE premium stopice miša za glatko klizanje.

Osim što ima solidane igračke specifikacije, miš nastavlja svoju svestranost tako što može da menja svoju veličinu i oblik. Kako sam već napomenula, dolazi u dve različite boje, beloj i crnoj, ali nije ograničen samo na to. Uklanjanjem magnetno držanih dugmadi sa strane miša možete promeniti njegovu školjku! U kutiji se nalaze i velika i mala školjka za miš. Sa ugrađeniom velikom školjkom, ili kako bi neki još nazvali maskom, dužina miša je 125 mm. Sa manjom školjkom, ima 110 mm. Zaista je razlika između držanja malog miša veličine za putovanja koji možete da ponesete sa svojim laptopom ili iPad-om ili kada ga položite u položaj sa prilično ograničenim prostorom i miša za igre koji vam daje veću površinu za hvatanje i prilagođavanje na ekranu. Možete čak i da prilagodite DPI osetljivost pritiskom na dugme što je važno jer igrači preferiraju različitu osetljivost miša u zavisnosti od situacije u kojoj se nalaze.

Šta se dešava po pitanju kozmetičke strane?

Marvo pravi preko desetak boja za maske a koje se mogu kupiti odvojeno. To je veoma lepa opcija, ne samo za usklađivanje miša sa drugim delovima opreme, već ako ste igrač koji igra grubo, i oštetite masku, samo naručite novu. Takođe možete da preuzmete softver koji vam omogućava da promenite šareno osvetljen logotip koji se nalazi ispod gripa, kao i da promenite podsvetla u bazi koja se mogu uključiti i isključiti radi uštede baterije kada ste u bežičnom radu. Pošto su tela miša zamenljiva bez obzira na osnovnu boju, ako dobijete obe boje miševa i pokupite neka od dodatnih tela, možete zameniti sve što želite. Zamenljivost školjki je takođe jako brza. Tokom testiranja za igre i kancelarijske poslove, pokazalo se da je ovo odličan izbor miša i za ozbiljne igrače i za kancelarijske radnike.

Napomenula sam da je miš Kickstarter pa je samim tim dizajniran sa većinom stvari koje bi korisnici širom sveta želeli po razumnoj ceni. Po komentarima, uspeli su. 

 

Naravno, tu je uvek i ono pitanje o tome šta možda može bolje. Sve u svemu, ovaj miš je odličan ali... možda će vas malo iritirati USB kabl + 2.4G adapter oko njega. Takođe, i njegova težina koja je 96 grama sa malom maskom, malo je na težoj strani za mali miš, 106 grama sa većim držačem. Ipak, to je ono ako tražimo dlaku u jajetu.

Kada shvatite da jeftiniji brend može da krene putem unapređenja kvaliteta i ponude, pa samim tim ponudi i proizvode koji su skuplji, pa čak i u rangu sa nekim jakim igračima, proverite pre nego što u startu otpišete.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00420
 Marvo Z Fit Pro G1W Wireless - White bežični gaming miš sa podesivom ergon...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.499,00 RSD
Vrsta
Nova
14.499 ,00 RSD

Slični članci

22.
Jul.
2022.
PC
RIG, Nacon, Plantronics i možda jedan od najboljih modela gejming slušalica.
13.
May.
2022.
PC
Aerox 5 serija miševa nastavlja trend koji je postavljen sa Aerox 3 serijom ali ga podiže na jedan viši nivo funkcionalnosti.
02.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Miševi su obavezni deo svakog gejmerskog setup-a. Da li je Marvo G961 pravi izbor?