PC
22.07.2022.
Autor: Danica Manojlović

U čemu je tajna RIG slušalica?

RIG 800 su i dalje među najboljim slušalicama

Preneto sa bloga Indijanka Danka

 

NACON

NACON je kompanija BIGBEN grupe osnovana 2019. godine sa namerom  da optimizuje svoje znanje kroz snažne sinergije na tržištu video igara. Objedinjavanjem svojih 14 razvojnih studija, izdavanjem AA video igara, dizajnom i distribucijom vrhunskih uređaja za gejming, NACON fokusira 20 godina stručnosti u službi igrača. O njima smo pisali prošle nedelje.

RIG

Osnovan u Santa Kruzu, Kalifornija, RIG je vrhunski brend opreme za gejming i lider u audio turnirima za profesionalne igre. RIG je 2012. godine predstavio prve slušalice za esport i stekao poverenje profesionalaca, trenera timova i profesionalnih igrača tokom liga i događaja uživo širom sveta. Misija brenda je da razvije opremu sledeće generacije za kompetativne igrače, esport igrače i streamere uživo.

2020. godine, RIG je kupio NACON, vodeći programer video igara i dizajner vrhunskih dodataka za igre, uključujući seriju kontrolera Compact i Revolution za konzole i PC.

Za RIG slušalice sam saznala negde 2015 godine kada sam dobila par modela na test, za potencijalnu prodaju u retail lancu za koji sam tada radila. Par modela sam dala kolegama (Blagajicu i Adžiću, sećate li se) a neke sam testirala ja. SVI smo bili oduševljeni kvalitetom istih, bez obzira na model i definitivno smo dali jedno veliko DA uvozniku. Ja sam malo posle toga promenila firmu ali nisam videla da je uvoznik baš mnogo uradio na promociji istih. Sada je situacija malo drugačija i uvoz je dobio Games koji je ipak gejmerska kompanija. Zbog toga, iskreno, očekujem dosta od njih po pitanju promocija ovih slušalica.

Od tada, do sada, Plantronics više ne postoji, nakon spajanja sa Polycom-om koji je postao postao „Poly“, a zatim se prodao HP-u.

Ali Rig 800 je u prodaji i dalje,  živ i zdrav u Francuskoj kompaniji za gejming opremu, Nacon. Postoji i „Pro“ model iz 2022. ali koji god da odaberete, sigurna sam da ćete teško naći udobnije slušalice.

I dalje koriste isti dizajn sa unutrašnjim kaišem za glavu sa oprugom koji automatski prilagođava napetost veličini vaše lobanje, umesto da štipa i pritiska strane glave za fiksnu poziciju. To, u kombinaciji sa njihovom jedinstvenom modularnom trakom za glavu koja vam omogućava da ubacite slušalice u tri različita položaja za male, srednje i velike glave, čini ih možda još udobnijim od SteelSeries hvaljenih Arctis slušalica.

Osim toga, mogle bi eliminisati jednu od najvećih frustracija sa slušalicama poput ovih: baterija. Ne samo da izgleda da novi Rig 800 ima čak i duže trajanje baterije od originala, već sada dolazi sa magnetnom priključnom stanicom tako da možete da je punite samo tako što ćete je odložiti. Iako je ponekada potrebno snažno pritisnuti da bi se kontakti postavili, potpuno funkcioniše i obižavaćete da imate jedno punjenje manje za brigu. Neki tvrde da bi voleli da je Nacon otišao dalje od originalnog dizajna iz 2016. jer se neki sitni nedostaci Riga nisu promenili.

Iako je zvuk igara oštar i neposredan, identični drajveri od 40 mm slušalica i dalje zvuče malo ravno i sitno bez velike dubine ili jačine za muziku i filmove. Rig ima bas cevi koje se aktiviraju ako dođe do stvarnog, značajnog pada, i mnogi uživaju u tim padovima.  I, na jedan način, Rig 800 je zapravo odskače: bežični domet. Originalni Rig 800 imao pomalo ružan pigtail USB antenske kutije, a današnji Rig 800 ima tu zgodnu priključnu stanicu za punjenje, ali je njegova bežična antena ograničena na USB stick veličine palca. To bi moglo biti od koristi ako, recimo, planirate da se prebacujete između konzole i računara.

Predsednik Nacon USA, i direktor brenda RIG, Jack Reynolds je u nekom od intervjua rekao da pošto je Rig 800 bio jedan od najbolje recenziranih i najomiljenijih slušalica kompanije, kompanija nije želela previše da menja svoj „suštinski“ dizajn. Tim je samo želeo da se pozabavi nekim od najvećih pritužbi, kao što je kruta ruka mikrofona i neugodnost uključivanja USB kabla za punjenje. Svideće Vam se što se Nacon oslobodio starog prekidača za napajanje sa dva položaja, koji je bilo lako slučajno ostaviti uključen. Sada, pritisnete i držite dugme. Ali, promene su neminovne kao i prilagođavanje trendovima i možda je ipak trebalo da testiraju veće promene malo više. Reynolds je tada i obećao da će buduće isporuke Rig 800 dolaziti sa akustičnom krpom za njihove mikrofone kako bi obezbedili što bolji zvuk.

Ali Reynolds je takođe tada nagovestio da stižu premijum slušalice Rig. Postojeći dizajn je već daleko udobniji i ima mnogo bolje rešenje za baterije od trenutnog favorita prodaje, SteelSeries Arctis Pro Wireless. 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00358
Gaming slušalice Nacon RIG 500 Pro imaju čvrst, lagan i izdržljiv diza...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Nacon je nedavno bio domaćin njihovog Nacon Connect događaja, koji predstavlja prikaz igara koje studio objavljuje, neke u narednih nekoliko meseci, a neke s...
16.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Ukoliko ste u grupi onih koji do sada nisu čuli za brend NACON, sigurni smo da za Big Beng brend jeste. Otkrićemo Vam tajnu, to je jedan isti brend!
15.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
SteelSeries i Spartan Gear su dobili konkurenciju - NACON!