PC
15.03.2023.

Hajde da igramo... OLDEN!

Dandy Rat studio i njihova igra sa kartama

Pre nego napišemo par reči o igri, evo linka ka KickStarter kampanji koja traje još par dana, pa podržite ovaj domaći studio ukoliko Vam se igra dopada.

Link je ovde

 

Kickstarter

Napraviti dobru igru nije lako. Doći do novca za razvoj igre je nekada teže nego napraviti igru. Traženje sponzora i ulagača može biti noćna mora, i obično se mali studiji okreću kickstarter kampanjama. Pojedini se sećaju koliko je dugo domaći developer Ebb Software prikupljao novac za igru Scorn, i da je igra prvobitno planirana da se objavi 2018. godine. 5,636 ljudi je sakupilo €192,487 kako bi ovaj projekat oživeo.

Domaći studio interesantnog imena Dandy Rat pokušava isto, i koliko vidim, preostalo je još 7 dana do kraja kampanje. Proverite na LINKU kako igra izgleda i pomozite im da je završe.

Dandy Rat Studio je indie studio za razvoj igara, osnovan 2019. godine u Beogradu, od strane dva doživotna prijatelja sa zajedničkom strašću prema igricama. Počelo je kao ideja koja je prerasla u stvarnost. Cilj im je da prave originalne igre i franšize najvišeg kvaliteta.

GAMESCOM 2022

O igri Olden

Olden: Card Game je onlajn igra za više igrača (1 na 1) zasnovana na potezu u kojoj igrači treba da sakupe 300 vrednosnih poena sa svojih karata, a da pritom ne dozvoljavaju protivniku da uradi isto. Oba igrača dele isti špil i imaju samo jedan potez po potezu. Ova igra je osmišljena tako da svaka bitka pruži drugačije i jedinstveno iskustvo. Mešavina jačih i slabih karata u vašoj ruci i špilu će stalno testirati vas i sposobnost vašeg protivnika da se prilagodite i izvučete najbolje u trenutnoj situaciji. Da bi igračima pružila oblik individualnosti i teorijske izrade van meča, igra nudi jedinstvene sisteme talenata po svakom avataru koji će igraču pomoći raznim pogodnostima.

Kako se igra Olden?

Jednostavno! Morate da izvučete kartu, a zatim odigrate jednu. I da, to je to. Međutim, postoji mnogo malih, bočnih mehanizama koji mogu obogatiti ovaj proces i učiniti ga strateški vrednim. Stvari kao što su sposobnosti karata, novčići favorizovanja, mehanika žrtvovanja, sposobnosti entiteta i slično će začiniti igru i dodati uzbuđenje.

OSNOVNA PRAVILA

Da bi pobedio u igri, igrač treba da prikupi 300 vrednosnih poena. Vaš entitet dobija vrednosne poene kad god žrtvujete svoje karte. Na početku igre, oba igrača će dobiti po pet nasumičnih karata iz glavnog špila. Igrač koji igra 2. dobiće 50 novčića za uslugu kao oporavak. Kada vaš red počne, dobijate 2 žetona: žeton za akciju i žeton za izvlačenje.

Vaše opcije su:

Igrajte kartu i izgradite svoje prisustvo na tabli.

Uključite se u borbu tako što ćete napasti jednu od protivnikovih karata .

Žrtvovati sopstvenu kartu kako biste mogli da dobijete njenu trenutnu vrednost.

Ako uradite bilo koju od ove tri stvari, potrošićete vaš token akcije. Da biste potrošili svoj žeton za izvlačenje, jednostavno kliknite na glavni špil da izvučete kartu i to je to.

Sposobnosti karata

Za sada postoje 3 sposobnosti karata: efekat, pasivnost i borba (effectpassive & combat).

Efekat je nešto što će se desiti samo jednom, u trenutku kada igrač igra na kartu. Efekat karte se ne aktivira u slučajevima kada je pozovete ili oživite drugim kartama. Efekti se dešavaju samo ako se igraju direktno iz vaše ruke.

Pasivna sposobnost karte će biti prisutna sve dok je izabrana karta na tabli. Kada se kartica sa pasivnom sposobnošću ukloni sa table, njena pasivna sposobnost će nestati zajedno sa njom.

Borbena sposobnost je nešto što će se aktivirati samo kada se ta karta upusti u borbu sa neprijateljskom karticom.

Borba

Kao što je pomenuto, svoj red možete iskoristiti da izvršite akciju napada i uđete u borbu. Da biste izvršili napad, jednostavno stavite svoju kartu na vrh protivničke karte. Nakon jednog okreta, broj vrednosti vaše kartice će potopiti svoju vrednost u protivničku kartu. Ako vaša karta ima dovoljno vrednosti da uništi kartu vašeg protivnika, ona će to i učiniti, a zatim će se vratiti na vašu stranu table. Ako vaša karta nema dovoljno vrednosti da uništi protivničku kartu, ona će napraviti štetu nakon jednog okreta, a zatim će biti uništena. Možete se upustiti u borbu sa kartama koje su već na tabli ili sa kartama iz vaše ruke. Jedna karta može biti napadnuta sa više karata u isto vreme.

Žrtvovanje karte

Da bi pobedio u igri, igrač treba da prikupi 300 vrednosnih poena. Igrači mogu prikupiti vrednosne poene žrtvovanjem sopstvenih karata koje trenutno nisu u borbi. Da biste izvršili žrtvovanje karte, izaberite svoju kartu, a zatim kliknite na odgovarajući oltar. Izvođenje žrtvovanja kartice će potrošiti vaš token akcije.

 

Pratite naš instagram nalog za više informacija o kodovima na poklon!

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Zvanično licencirana igra o Harry Potteru, napravljena je za svaku vešticu ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Vrsta
Nova
1.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
- Uno karte Super Mario tematike - Broj kartica: 112 - Broj igrača: 2-10 - Sadrži poseb...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Vrsta
Nova
1.199 ,00 RSD

Slični članci

15.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Učenje zasnovano na igrici jedno je od rešenja koje će pre ili kasnije zaživeti u školama. Ovaj pristup nastavnom planu i programu i podučavanj...
22.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika ponekad može biti dosadan predmet za učenje, pa zašto ne biste iskoristili jednu od ovih matematičkih računarskih igara da zadržite interes...