Vesti/Najnovije
22.12.2022.

Najbolje igre za učenje MATEMATIKE

O da! Ima i toga.

Prvobitno objavljen 29.08.2021

 

 

Nekima je matematika bauk.

Neki zbog matematike pobegnu na jezičke smerove.

Neki stalno iz matematike imaju loše ocene.

A možda bi stvari bile drugačije da se od starta krenulo sa upoznavanjem matematike kroz igre. Video igre, verovali ili ne, pokazale su se kao pomoć u razvijanju veština iz stvarnog života. Ali sa igrama specifičnim za predmet poput meatematike, one mogu pomoći u direktnom razvoju i jačanju osnovnih veština računanja. Druge veštine se kreću od stvari poput koordinacije ruku i očiju, obavljanja više zadataka odjednom i bržeg donošenja odluka.. Naravno, previše sati igranja može biti štetno za vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ništa nije dobro ukoliko se preteruje.

Svako nastavno sredstvo koje pomaže učenicima da se angažuju uvek je dobra stvar. Iako su interaktivne lekcije odlične, čini se da video igre mogu biti moćno pomagalo za učenje. Istina je da su neke studije pokazale da igranje obrazovnih igara može poboljšati veštine učenika, i to ne malo.  Jedan poseban slučaj je pokazao, u proseku, povećanje matematičkih veština od 49 do 83% od igranja online igara za učenje matematike.

 

 

Minecraft

Već smo vam u prethodim tekstovima napomenuli da ne dozvolite da vas blokovska grafika zavara: Minecraft nije izgubio mnogo energije od svog debija 2011. Igra za izgradnju sveta omogućava igračima da istražuju, prikupljaju resurse, izrađuju alate i upuštaju se u blagu borbu. Igra ima različite modove: preživljavanje, kreativno, avanturističko, za gledaoce i za više igrača, pa tako igrači imaju fleksibilnost u načinu igre.  

Kreativna sloboda i samo-usmeravanje nisu sve što igra pru\a svojim igračima. Minecraft uči decu  timskom radu i motivaciji za poboljšanje veština čitanja i matematike. Da bi bili bolji u igri, deca počinju ;ak da čitaju o biomima i izračunavaju odnose za avanture, dele zalihe i koliko minuta ima do " noći " u igri.

Minecraft -ove obrazovne beneficije takođe su upakovane za učionicu. Možete ga igrati igru na računaru, Androidu, iOS -u, Xbox 360, Xbox One, PlazStation 3, PlazStation 4, Wii U, Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

 

Prodigy

Prodigy je besplatna matematička računarska igra zasnovana na nastavnom planu i programu a koja je savršena za zabavu dece i uči ih osnovnim matematičkim veštinama. Ova igra je idealna za matematičke aktivnosti kod kuće i u učionici.  

Igra u velikoj meri pozajmljuje od RPG -ova poput Pokemona kako bi zadržala igrače angažovane i izazvala ih da poboljšaju svoje znanje i sposobnosti iz matematike. Svaki igrač se bori sa likovima u igri i mora rešiti skup matematičkih pitanja da bi pobedio neprijatelja.  Nastavnici mogu čak prilagoditi skupove pitanja tako da ih usklade sa gradivom na času. Igra takođe uključuje adaptivno učenje i različita uputstva za prilagođavanje sadržaja u zavisnosti od učenika i njegovih sposobnosti.

 

 

Sudoku

Iako Sudoku tehnički nije čisto računarska igra, na većini platformi možete pronaći obilje besplatnih aplikacija za igru. Ako nikada ranije niste igrali ovu igru, Sudoku je kombinovana zagonetka koja se zasniva na brojevima i zasnovana je na logici.  Sudoku je postao veoma popularai u poslednjih desetak godina i često se nalazi zajedno sa drugim klasičnim idejama poput ukrštenica u novinama. Porast pametnih telefona omogućio je igri da postane digitalna i ponekad dolazi kao standardna ugrađena igra.  Ali ako je nemate, lako možete pronaći web lokacije za besplatno igranje na mreži ili preuzeti aplikacije sa relevantnih platformi za igru. Početnicima će možda trebati malo navikavanja, ali to je neverovatno korisno kada završite svaki izazov.

 

 

Tami's Tower

Verovali ili ne, ovu igru je razvio koji je razvio Smithsonian Science Education Center. Ovo je odlična mala igra za decu svih uzrasta. Ideja igre je da pomogne Tami (tamarin zlatnog lava) da dođe do hrane izgradnjom kula.  Zvuči dovoljno jednostavno, ali ćete morati da prkosite ne samo gravitaciji, već i drugim nestašnim životinjama koje pokušavaju osujetiti Tamiine napore.  Ova igra će naučiti igrače o nekim osnovnim matematičkim, fizičkim i inženjerskim principima i, iskreno rečeno, neverovatno je zabavna.  Kao što ste možda pretpostavili, ova obrazovna igra je napravljena da pomogne učenicima da nauče kako da osmisle rešenje problema koristeći osnovne principe inženjerskog dizajna.

 

 

Gravity Simulator

Gravity Simulator je igra dizajnirana da vam omogući kontrolu osnovnih sila univerzuma. Igrajući se sa određenim parametrima, možete gledati kako gravitacija postaje oštrija pred vašim očima. Lansirajte zvezde i planete i gledajte kako se gravitacioni obrasci razvijaju. Konusni preseci, spirale koje plešu, spirografi i obilje potpunog haosa pojavit će se pred vašim očima.  Takođe se možete poigrati osnovnom fizikom igre. Postoji čak i prekidač opšte relativnosti koji vam omogućava da vidite efekte mase na prostor-vreme.  Kakve čudne i fascinantne univerzume možete stvoriti igrajući se sa zakonima fizike?  Svemir možete sačuvati u bilo kom trenutku i podeliti ga sa prijateljima.

 

 

Math Land

 

Ništa ne ide zajedno bolje od matematike i pirata. Zato bi Math Land mogla biti savršena matematička igra za decu svih uzrasta. Igra je dizajnirana tako da bude zabavan način za razvoj i jačanje osnovnih numeričkih veština poput sabiranja, oduzimanja, množenja, sortiranja od višeg do nižeg, deljenja i negativnih brojeva.   igri, zli gusar po imenu Max je ukrao gomilu svetih dragulja i postavio veliki broj zamki i prepreka za sve spasioce koji ih žele. Igrač preuzima ulogu drugog gusara, Reja, kako bi pomogao u pronalaženju i povratku dragulja kako bi svetu vratio ravnotežu.  

Napredak u igri se postiže rešavanjem matematičkih problema i jednačina. Igra ima ukupno 25 nivoa i namenjena je deci uzrasta od 6 do 12 godina. 

 

 

 

Toon Math

Ovo je je beskrajna avantura u kojoj se vidi kako igrač rešava matematičke probleme u hodu. Ova igra je dizajnirana za mlađe učenike, ali bi definitivno trebala povećati njihove matematičke veštine brzo. Toon Math Endless Run je tu da pomogne vašem detetu da uživa u sjajnom matematičkom iskustvu koje će upotpuniti lekcije koje uči u školi. Glavni cilj igre je spasiti sve vaše prijatelje koji su kidnapovani i odvedeni u grad Noć veštica. Imate vremena do ponoći da ih sve vratite pre nego što se pretvore u strašila!  

"Postanite vrhunski matematički nindža, pokušajte ukloniti sve neprijatelje ispred sebe i prenesite svoje iskustvo igranja na viši nivo, samo uz Toon Math Endless Run! " - piše u opisu igre.

 

 

Wuzzit Trouble

Ova igra ima jedinstven interfejs zasnovan na okretanju zupčanika. Opisuju ga kao „instrument na kome se igra matematika“. Možemo ga uporediti sa klavirskom tastaturom: ne možete a da ne naučite nešto o muzici ako sednete i igrate. Manipulacija mehanikom igre Wuzzit Trouble predstavlja aktiviranje funkcija aritmetike, na isti način na koji pritisak na klavirski taster stvara ton. Spojite te funkcije i bavite se matematikom. Spojite te tonove i napravili ste muziku. Odlična analogija sa instrumentima jer su još stari Grci matematiku i muziku videli kao deo istog carstva, istog koje je pripadalo bogu Apolonu. Naravno, odnos ima veze sa intervalima. Ali i matematika i muzika su takođe povezani sa drugim Apolonovim domenima, poput svetlosti, proročanstva, isceljivanja itd. Vezu je bilo teško razumeti sa rigorozno izmerenog stanovišta koje je dominiralo zapadnim mišljenjem otkad je Niče nehotice zacementirao Apolonsko u strogu suprotnost sa dionizijskim u Rođenju tragedije The Birth Of Tragedy. Sa Apolonovog stanovišta, prostor i interval vladaju. A tamo gde se fokusiramo na udaljenost, teško je videti način na koji se stvari dodiruju ili spajaju. Ali da ne komplikujemo igru koja na jednostavan način uči nekima teške stvari.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hero izdanje sadrži Hero Cape, dva skina za igrača, ljubimca pile i dve ekspanzije: Jun...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Dr Kawashima's Brain Training
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole inspirisan igrom Pokemon Scarlet and Violet OLED ekr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
55.999,00 RSD
Vrsta
Nova
55.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.