PC
01.05.2023.
Autor: D.Lukinović

RECENZIJA Marvo KG962WH

Mala, bela

 

Mašinerija za borbu sa velikima pod nazivom Marvo ne posustaje. Njihova nesaglediva ponuda igračkih periferija pokriva sve potrebe, ukuse i želje potencijalnih kupaca. Na red je došla i takozvana „60%” tastatura, i to bela. KG962 je kompaktna mehanička tastatura namenjena modernim igračima, pre svega FPS naslova koji vole da im desna „WSAD ruka” leži na minimalnoj tastaturi koja lako može da se postavi pod željenim uglom da bi leva „miš ruka” mogla da „vesla” do mile volje.

Kompanija Marvo još jednom, uspeva da nešto jednostavno i usko definisano kao što je tastaura učini zanimljivijim i elegantinijim, blagim estetskim zahvatima u vidu oblika kućišta koje se „spušta” sa strana pod blagim uglom i diskretnim logotipom. Verzija koju smo mi dobili na test bele je boje i izgleda još zanimljivije u odnosu na „običnu”, crnu varijantu. Tasteri imaju solidnu završnicu, sa jesnim oznakama, kroz koje probija pozadinsko osvetljenje, a, ako niste znali, ’Space’ će vas podsetiti i da je ova tastatura „rođena za gejming”. Kabl se ne uvija preterano i ne zadržava oblik, a odvojiv je, što dodatno olakšava transport ove džepne tastature.

Ispod kapica tastera, nalaze se „profesionalni” prekidači. Obećani radni vek je 50 miliona klikova. Po nepisanom pravilu, na raspolaganju su verzije sa „kliktavim” plavim i „brzim” crvenim prekidačima. U svakom slučaju u radu prekidači ne deluju baš kao „uzor”, što za neke korisnike može da znači bolje. U svakom slučaju, odzivni su i imaju jasan hod.

Marvo KG962 spada u tastature sa višebojnim svetlom, koje ne može da se promeni. Moguća je implementacija efekata ili konstantno svetlo, ali je nemoguće „obojiti” celu tastaturu jednom bojom. Ovo je verovatno posledica korišćenja istog pogona i šablona da se smanji cena. Softver sadrži i makro editor, pa osim igranja sa „lampicama” možete da snimite i izvršavate kompleksne komande.

Sve u svemu, sasvim pristojna kompaktna tastatura koja košta ispod pet hiljada dinara, što je čini dobrom „prvom” kompaktnom mehaničkom tastaturom.

Osnovno: 61 tastera

Ostalo: multimedijalne funkcije, funkcije centralnog seta tastera i kontrola osvetljenja putem ’FN’ tastera, snimanje i podešavanje makroa, mogućnost podešavanja pozadinskog osvetljenja, USB veza

 

Više recenzija na SVET KOMPJUTERA

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00283
Marvo KG980B mehanička gaming tastatura Tip switcha: Hot-Swappable Kompaktan d...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00282
Marvo KG962 60% Red Switch Klasičan 60% kompaktan dizajn Professional red switch-e...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00249
Marvo KG953 TKL mehanička gaming tastatura sa TIPE-C kablom Mehanički switch...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00248
Marvo KG962 60%  mehanička tastatura za gaming sa 61 tasterom i odvojivim USB Tipe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
May.
2023.
PC
U našem asortimanu možete naći Marvo taastature, a danas Vam prenosimo recenziju koju je uradio Svet Kompjutera.
19.
Sep.
2022.
PC
Marvo je rešio da pređe u A ligu, i na tržište je izbacio seriju FIT miševa koji su definitivno nešto novo i drugačije.
02.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Miševi su obavezni deo svakog gejmerskog setup-a. Da li je Marvo G961 pravi izbor?