PC
14.10.2020.

Predstavljamo - Spartan Gear Agoge

Male a jake

Spartan Gear je nekima još uvek nepoznat brend iako je kod nas na tržištu preko godinu dana. U susednoj Grčkoj spada u grupu brendova koji se prepoznaju po odličnom odnosu cene i kvaliteta. Da budemo još konkretniji, poznati su po činjenici da su izuzetno povoljni sa cenama.

Ok, Grčka, Spartan i grčki brend, lako je za pamćenje.

Osnovna stvar u poslednje vreme, kod većine onih koji rade recenzije je da se govori kako je nešto skuplje nego bi trebalo da bude i stalno se porede proizvodi koji realno nemaju sličnosti. Nije svaka gejmerska slušalica ista i nije sve istog kvaliteta da bi se sve stavljalo u istu grupu. Spartan nije Razer ili Logitech, i ukoliko to tražite, onda je bolje da ovu recenziju prekoskočite. Ali, ukoliko tražite nešto novo u rangu Bloody, Genius ili Red Dragon, onda je ovo tekst za vas.

Dosta dobrog u malom pakovanju!

Ova varijanta gejmerskih bubica sa mikrofonom koji se skida je u svetu postao pravi hit dok se kod nas na tržištu može naći izuzetno mali broj modela. Mislim da je ovo definitivno najjeftiniji model u Srbiji sa cenom od 1.999 dinara.

Pakovanje je standardno dobro. Mala kutija sa slikom slušalica i osnovnim karakteristikama i oznakom da su kompatibilne sa PC, PS4, XBOX1, tabletima i mobilnim telefonima koji imaju 3,5mm džek. U pakovanju imate slušalice, kabl, dodatak za kabl (kada ih koristite na PC računaru), odvojiv mikrofon i jastučiće za slušalice (tri veličine).

Na kablu se nalazi kontroler kojim regulišete jačinu kao i javljanje na pozive. Ove slušalice imaju dva mikrofona, jedan koji je na njima i drugi koji se može stavlja po potrebi. On je planiran za gejming. Jednostavno samo namestite na levoj bubici i igrate. Mikrofon je dobar za Discord i Skype, kao i gejming partije. Jasno će vas čuti oni sa kojima razgovarate ali imajte u vidu da ni jedan od ova dva mikrofona nije za snimanje.

Dizajn je sličan ostalim modelima bubica za gejming. Realno, teško je napraviti nešto baš novo i drugačije i imati dobru cenu. Oznaka firme na bubicama i ime firme na kontroleru uz minimalistički dizajn. Jednostavno i efektno.

Ja sam ove slušalice prvi put testirala na Diskordu i Twitch podkastu za QSKL i neverovatno su me iznenadile jačinom zvuka. Na nekim slušalicama morate "odvrnuti do kraja" da bi dobili jačinu koja je ovde već negde na pola. I jednostavno ništa iz svoje okoline ne čujete. Ni jedan jedini šum. To mi se odavno nije desilo sa nekim bubicama. Nosila sam ih nakon toga i po više sati i bile su udobne a i nisu ispadale. Potrebno je par puta da probate da ih namestite iz prve na početku, da legnu u uvo kako treba ali se brzo ispraksujete i namestite ih odmah. Isto je i kada poželite da promenite jastučiće. Skidaju se lako ali je potrebno malo vremena da se nameste.

Ukoliko rešite da se šetate sa ovim slušalicama i slušate muziku, preporučujem da ipak ne puštate preglasno jer je ipak bitno da čujete saobraćaj i budete svesni toga da se nalazite na ulici. U stanu i zatvorenim prostorima, uživajte koliko god to glasno poželite. Kada govorimo o muzici, ne očekujte jasne basove i neverovatno čist zvuk jer to je jednostavno nemoguće kada je u pitanju ovaj cenovni rang.

Specifikacija

Povezivanje:3.5mm

Frekventni odziv: 20Hz - 20 kHz

Osetljivost: 96dB (+/- 3dB)

Mikrofon frekventni odziv: 100Hz to 10kHz

Mikrofon osetljivost: +/4B 3dB)

Za

  • Odlična cena
  • Dobar dizajn
  • Udobne

Protiv

  • Zvuk nije najidealniji za muziku

Zaključak

Ovo su definitivno bubice koje imaju nisku cenu i odlične su za gejming i osnovne potrebe. Nisu namenjene zaljubljenicima u zvuk jer za njih nisu ni napravljene ali su dobre za sve ostalo.

Za sve one koji požele da kupe ove slušalice, Games daje 20% popusta za online kupovinu. Ponuda je vremenski ograničena. 

Potrebno je da samo stavite slušalice u korpu i popust će vam biti obračunat. Podsećamo vas da je i za sve iznose preko 2999 dinara besplatna isporuka pa razmislite da li ćete obradovati još nekoga.

Slični članci

23.
Jun.
2024.
PC
Jedinstveni dizajn u kombinaciji sa solidnim audio performansama i opsežnim opcijama prilagođavajna čine Razer Kraken Kitty V2 Pro izvanrednim slu&...
29.
Apr.
2024.
PC
Kažu da ako dovoljno jako nešto želite, univerzum nađe način da to i dobijete. A koji su to trenutno proizvodi u Games radnjama koje bi svako poželeo?...
24.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je preterani izbor isto loš. Imamo miševe koji...