PC
21.01.2021.

TRUST GXT 970 MORFIX

Miš koji menja oblik

Proizvođači se često trude da ponude gejming periferije koje mogu da se prilagode različitim korisnicima koji uz to igraju i različite tipove igara. Upravo jedan takav proizvod dolazi od kompanije Trust i u pitanju je gejming miš koji teži da pomeri granice prilagođavanja ugođaju korisnika - Trust GXT 970 Morfix.

Ovaj model dolazi u relativno klasičnom pakovanju za gejming miša u kome se nalaze sam uređaj, kabl koji je končanog tipa i ima velkro vezicu za lakše upravljanje njime, nešto malo pisanih uputstava, Trust GXT nalepnica kojom možete okititi kućište i još dva dodatna dela. A ta dva dodatna dela su zapravo i suština ovog miša.

Naime do sada smo viđali miševe koji mogu da prebace tastere sa jedne na druge strane da bi mogli da ih koriste levoruki i desnoruki igrači podjednako, ali to nije ideja kod Morfix modela. Njegova osnovna namena jeste da mogu da ga koriste i FPS i MMO i MOBA igrači, pa da ga prilagođavaju prema svojim potrebama, a i veličini šake. Zato i sa jedne i sa druge strane postoje posebni plastični delovi koji se na telo uređaja kače putem magneta i to je jako dobro izvedeno, a koji se zapravo mogu zameniti. Ako gledamo desni deo miša odozgo tu se radi o tome da li hoćete da imate uži ili širi miš, praktično se ceo oblik menja. Moram priznati da kako ja držim miš i shodno veličini moje šake dodatak koji proširuje miš mi nikako nije odgovarao i uvek sam koristio užu opciju, ali je to naravno sve stvar ličnih preferencija. Sa leve strane je pak promena dosta izraženija – tu se tradicionalno nalazi tri tastera ispod kažiprsta desne ruke koji su jako zgodni za FPS igre za neke akcije kao što su izbor oružija ili u samom windows okruženju kao forward/back tasteri i slično. Međutim zamenom te pločice dobija se panel sa čak devet dodatnih tastera koji su idealni za MMO/MOBA okruženje jer na njih možete vezati razne funkcije. Zapravo kad skinete pločicu shvatite da su svih 9 prekidača stalno tu, samo kada koristite onu sa manje tastera praktično nemate pristup ovim dodatnim dirkama. Kroz softver koji dolazi uz miša naravno možete odrediti funkciju za svaki taster i grafički će vam biti lepo prikazano koji se odnosi na koji tako da nema šanse da se zbunite oko toga.

Moram priznati da sam bio izuzetno zadovoljan činjenicom da izmenjivi delovi miša kada se postave stoje vrlo čvrsto i na mestu i nema nikakvih pomeranja niti škripanja, tako da zapravo imate utisak kao da ste u ruku uzeli potpuno novog miša. Kada pogledamo malo dalje od samih modula za prilagođavanje miša GXT 970 je relativno standardan gejming miš – presvučen je plastikom koja je sasvim prijatna na dodir, sa prednje strane je RGB osvetljenje na točkiću, sa zadnje na logotipu, a sa zadnje donje strane se nalazi neki vid RGB LED trake koji daje dosta lep efekat prilikom korišćenja. Iza točkića se nalaze dva tastera kojim podešavate DPI osetljivost, najmanja vrednost je 200 a najveća čak 10.000 DPI. Možete čak odrediti i da se boja osvetljenja usklađuje sa izabranim DPI podešavanjem. Dva glavna klika deluju zadovoljavajuće i relativno izdržljivo tako da bih rekao da je ovo model koji uz normalno korišćenje može da vas služi duži vremenski period.

Mala zamerka ide na samu teksturu točkića – mogla bi biti malčice bolja, ali ništa našta se ne naviknete s vremenom.

Ukupna težina uređaja je 167 grama pa definitivno ne spada u red lakših miševa kakvi su trenutno dosta aktuelni, ali je meni lično sasvim lepo legao za sve tipove igara koje inače igram.

Zaključak

Trust GXT 970 Morfix je zaista specifičan miš na tržištu – nema praktično drugih modela koji vam nude tako širok izbor između broja tastera i oblika koji koristite. S druge strane postavlja se i pitanje a da li nam zaista to i treba? Ja lično nisam navikao da menjam celu fizionomiju miša koga koristim zavisno od igre u kojoj sam ili koju nameravam da igram. Opet gledano ako vam to nije neophodno možete uštedeti nešto novca i uzeti sličan a jeftiniji proizvod istog brenda koji samo nema tu dodatnu funkcionalnost. U svakom slučaju je zaista interesantno videti u kojim sve smerovima idu inovacije proizvođača gejming opreme i kakve se sve nove mogućnosti danas, više nego ikada, nude gejmerima.

“IZMENJIVI PANELI SU SA OBE STRANE UREĐAJA”

“RGB OSVETLJENJE JE VRLO INTERESANTNO URAĐENO”

Hvala momcima iz Play!Zine.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00335
Životni vek baterije je  400+ sati za neprekidnu efikasnu upotrebu  Dvostr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00229
Miš Razer Naga Trinity
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.499,00 RSD
Vrsta
Nova
15.499 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2020.
PC
https://www.games.rs/dodatna-oprema/?search=steelSteelseries Rival 3 izgleda fantastično, odlično radi, ima dizajn koji će se svideti većini i defi...
21.
Dec.
2020.
PC
Slušalice dizajnirane za sve platforme ali definitivno model koji će biti idealan poklon svakom gejmeru. Definitivno izbor za muškarca.
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.