PC
27.05.2021.

Trust Gaming GXT 845 Tural komplet

Sigurica za ulazak u PC gejming

Trust je definiitno brend koji u svojoj ponudi ima proizvode za svačiji džep, a kod nas se definitivno najviše traže modeli namenjeni početnicima u svetu gejminga. Zbog čega baš ta grupa proizvoda?

Biti početnik je uvek problem. Naročito ukoliko ste mlađi i roditelji su ti koji treba da kažu DA i izbroje novac. Mali je broj onih koji će odmah dobiti najskuplje i najbolje periferije. Iskreno, to je i preterano. Znate i sami kakva su deca. Danas su oduševljeni jednim a sutra drugim. Kao roditelj, svakako treba da ih podržite i vidite da li je to nešto trenutno ili su ozbiljni u nameri da se stvarno i posvete gejmingu. Zbog toga je dobar budget komplet idealno rešenje. Dobar, izdržljiv i pouzdan, a u ponudi je već par godina što dovoljno govori o tome da je dobar.

Ovaj Trust paket za gejming sadrži osnovne alate za početak i oblikovanje karijere gejmera. Miš i tastatura su kompatibilni sa svim PC  i prenosnim računarima. Jednostavno priključite proizvod i započnete igru. 

Tastatura Tural je osnova seta. Izrađena je od plastike ali je pokrivena aluminijumom koji ne samo da je izdvaja od pretežno crnih gejming tastatura, već daje i futuristički dizajn. Donji deo je interesantno rešen i neće vam smetati da je ponekada okrenete i "naopačke". Poseduje trobojno LED osvetljenje sa opcijom podešavanja. Tastatura ima integrisan raspored, koji obezbeđuje optimalan dizajn za brzi unos tastera.  Anti-ghosting tehnologija omogućava brzu i preciznu igru i sve je uvek pod kontrolom, čak i ako istovremeno pritisnete 8 tastera.

Tastatura je opremljena sa 12 multimedijalnih tastera sa direktnim pristupom. Omogućavaju upravljanje muzikom ili LED osvetljenjem tastature, možete reprodukovati muziku, započeti pretragu ili promeniti stranice. Specijalni taster za režim igre sprečava nenamerni povratak u desktop prikaz kada se pritisne taster Windows, koji je onemogućen tokom gejming sesija.

Miš je definitivno više od onoga što bi se očekivalo da bude deo ovakvog kompleta. Udoban, osvetljen, izrađen od plastike i metala i definitivno model koji će se svideti svim generacijama.

Hajde da vidimo šta to najčešće pitate i kako komentarišete ovaj komplet.

Da li je komplet dobar za Fortnite je pitanje koje većina roditelja prvo postavlja.

DA! Savršeno kompatibilni i ispravno rade na igri Fortnite. Odličan dizajn kako oblikom tako i materijalima i estetikom, jer su opremljeni brojnim LED lampicama u boji. Konkretno, na tastaturi možemo podesiti razne boje LED-a ili potpuno isključiti osvetljenje. Dobar odziv. Miš je gumiran, prijatan na dodir i ne kliza. Sa dva desna i leva tastera, točkić sa centralnim dugmetom, 2 bočna dugmeta na palcu i dugme za podešavanje DPI-a lako je i jednostavno za korišćenje. Veliki plus su USB kablovi koji su zaista dugi i samim tim vrlo udobni za korišćenje.

Dakle, vrlo visok odnos kvaliteta i cene, rade dobro, toplo preporučljivo.

 

Da li će se svideti onome kome kupujemo za poklon?

Najčešći komentar je da se dobija više od očekivanog. Apsolutno iznenađenje i zadovoljstvo dizajnom i kvalitetom tastature. Odlično se oseća pri kucanju. Na mišu je moguće podesiti različite brzine pa je dobar za sve potrebe. Pozadinsko osvetljenje je takođe odlično, moguće je koristiti 3 različite boje, plus iridescentnu. Jedina mana je što pozadinsko osvetljenje nije moguće postaviti u jednu boju. Potpuno uklonjivi ključevi. 

Privremeno ili trajno rešenje?

Definitivno sa cenom da odlučite da vam ovaj komplet bude kupovina privremenog rešenja, ali nakon korišćenja i savršenog uklapanja u prostor, mnogima će ostati  da ga koriste duže nego su planirali. Odličan odnos cene i kvaliteta.

Vredi li?

Komplet je pozicioniran kao idealan u rasponu klasičnog odnosa kvaliteta i cene, a ova tastatura je primer kompromisa.  Tastatura ima sjajnu čeličnu izbočinu, koju većina voli više od klasične plastike zbog jednostavne činjenice da skuplja i privlači manje prokleto dosadne prašine. Tasteri izvršavaju svoju dužnost savršeno, osim ponekad tastera SPACE koji morate snažnije pritisnuti. Pozadinsko osvetljenje tastera je zaista izvrsno sa raznim bojama koje, međutim, ako se vratimo na odnos kvaliteta i cene, imaju mali broj dostupnih svetlosnih efekata.  Miš, s druge strane, izgleda kao klasični miš koji se bori da se pokaže kvalitativnijim nego što jeste. Ima RGB sistem koji, međutim, nije programabilan, ali koji se menja kao lampice na jelki. Estetski je, međutim, vrlo artikulisan sa svojim dosta reaktivnim tasterima i sa skrolom koji ne preskače rotacije. 

 

Da li je samo za gejming?

Ima i onih koji je ne koriste za igre, već za pisanje: dovoljno je svetla (na sreću ne previše), precizni, dobro raspoređeni tasteri, jedna od najboljih koju kažu da su probali. Miš je težak, možda precizan za igrače, ali malo teži. Napravljen je za dešnjake i biće teže koristiti ga ukoliko ste levoruki. 

Ukratko ZA i PROTIV

ZA:

  • lepo i funkcionalno pozadinsko osvetljenje
  • čvrst metalni okvir tastature
  • metalna ploča na dnu miša čini ga stabilnim i dobro klizi
  • dobra (podesiva) osetljivost miša 

Protiv:

  • pozadinsko osvetljenje nije moguće podesiti u jednu boju ili ga prilagodite.
  • miš je možda malo teži nego što bi trebalo

Slični članci

05.
Apr.
2021.
Vesti/Najnovije
Stanislav Hristov je u kompaniji Trust International BV odgovoran za zapadni Balkan, Hrvatsku i Bugarsku i zahvalni smo mu na vremenu koje je odvojio za ovaj in...
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona. 
12.
Aug.
2020.
Playstation
Da li su sve slušalice iste? - pitanje koje mnogi postavljaju.