Playstation
15.10.2021.

KONTROLFREEK U čemu je razlika?

Pa šta to ima da je loše sa većinom game padova? Šta tu ima da se unapređuje?

Verovatno imate neke gejming dodatke bez kojih ne možete da živite. Možda su to neverovatno udobne slušalice ili još udobnija stolica u kojoj sedite satima dok igrate. Ali šta je sa relativno nebitni, malim i jeftinim priborom koji zvuči poput neke navlakuše? One sitnice bez kojih ste ubeđeni da možete i da su samo napravljene da bi vam neko uzeo dodatni novac. Čista šminka!

Sigurno je dosta vas koji ste to pomislili kada ste videli KontrolFreek gadgete u našoj ponudi. Iskreno, i sami smo bili iznenađeni kada su u radnje počeli da dolaze kupci sa namerom da kupe baš ove proizvode. Znali smo da su u inostranstvu poznati po kvalitetu i na izuzetno dobrom glasu, ali nismo očekivali da imaju svoje obožavaoce i u Srbiji. Ima i kupaca koji su nam objasnili da su KontrolFreek proizvode nabavljali iz inostranstva a i da su pojedini baš imali problem sa carinom nakon online porudžbina sa poznatih stranih sajtova.

Koliko vas će upravo sada pomisliti "Pa šta to ima da je loše sa većinom game padova? Šta tu ima da se unapređuje?".

I osim onih sa greškama u samoj proizvodnji, većina džojstika je sasvim u redu. Imaju dobar odziv, pristojan stisak i izdržavaju većinu zloupotreba tj, bacanja u besu borbe. Oni su jedan od najvećih napredaka u hardveru za igre i pružaju veoma cenjenu alternativu za D-pad. Ali iskreno, savršene džojstike treba zaboraviti, one o kojima nikada ne morate ni da razmišljate. Oni rade ono što bi trebali, i to je to. Zbog toga se neki skoro rugaju i smeju ideji o unapre]enju performansi za svoj kontroler. Zašto bi bilo ko trebalo da rešava problem koji nema? Džojstici rade sasvim u redu, a trenutak kada promenite nešto što već radi je obično trenutak kada to više ne radi.

Ali, možda niste ni znali da imate problem i da neke stvari mogu biti bolje?

Zašto bi bežali od toga da nešto dobro učinite još boljim. Kada bi vas pitali da li želite malo poboljšane tačnosti i povećane udobnosti u svoj režim igranja, ne biste odbili priliku. Skepticizam je razumljiv pošto ovih stvari zaista nema mnogo. U osnovi su to samo džojstici za vaše džojstike. Pričvršćuju se na postojeće džojstike vašeg kontrolera i dodaju malo dužine što pomaže sa preciznošću zahvaljujući širem rasponu pokreta. Platforme takođe imaju drugačiju teksturu i oblik od standardnih džojstika, dodajući bolje prianjanje za palčeve. Pošto KontrolFreek nudi mnoštvo različitih stilova, obično možete pronaći par koji odgovara vašem ukusu. Mnogi od njih koje prodaju su tema nekih igara ili dolaze sa ekstravagantnim teksturama. Za one jednostavne su tu klasični i osnovni modeli. Nema ništa posebno u vezi njih ali su blago udubljeni i imaju niz reljefa, od kojih oba pomažu pri držanju.

Stavite ih na svoj kontroler, pokrenite konzolu i pripremite se za sate mnogo intenzivnijeg i boljeg igranja jer je ovo pravo malo čudo! A kada se naviknete da igrate sa njima, povratak na standarne kontrolere će biti bolan. Tek onda ćete shvatiti koliko vam je igra postala bolja i pokreti precizniji. Osećaćete se kao da vam palčevi neprestano klize, a nekima će nedostajti širi opseg pokreta koji vam omogućava da budete precizniji u pozicioniranju džojstika. Kao da igrate sa džojsticima sa zaključanim funkcijama. Prvi put u životu ćete se požaliti na džojstike i nećete moći da verujete koliko je užasno to iskustvo igranja bez KontrolFreek dodataka.  Stvar je u tome da ćete se vremenom polako navići na njih i da možda u startu i nećete primetiti sva poboljšanja. Definitivno čine vaš cilj preciznijim u odnosu na likove, automobile ili bilo šta što kontrolišete. Povrh toga, količina prianjanja u odnosu na džojstike je ludo dobra. Čak i samo jednostavni dodatci pomažu mnogo.

Naravno, vrlo malo stvari u životu je savršeno, a pojedini modeli imaju manu ako previše agresivno igrate. U slučaju agresivnog igranja se može desiti da otpadaju češće nego što biste želeli. Napominjemo, to je u slučaju da imate tendenciju da vršite veći pritisak na dugmad i džojstike nego što je potrebno. 

Kod prve kupovine ćete možda razmisliti da li da investirate u ovaj proizvod. Nakon par dana igranja ćete već razmišljati da li da investirate u još jedan.

Pišite nam vaša iskustva sa korišćenjem KontrolFreek.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1608
Kompatibilni sa: Playstation 4, Playstation 5 kontrolerima Obezbeđuju veću preciznost i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1607
Kompatibilni sa: Playstation 4, Playstation 5 kontrolerima Obezbeđuju veću preciznost i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1605
Kompatibilni sa: Playstation 4, Playstation 5 kontrolerima Obezbeđuju veću preciznost i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD

Slični članci

14.
Oct.
2021.
Playstation
Izgledaju kao one gumene bombone u radnjama, neki su i sličnih boja ali definitivno prave razliku u igranju. A kako je sve krenulo?
28.
Feb.
2021.
Playstation
Najnoviji Spartan Gear gamepad Aspis 2 je namenjen svim PS4 igračima i najbitnije, bežični je! 
25.
Feb.
2021.
Nintendo
Posle BOSI-ja, stigao je MUTA. MUTA je kompatibilan sa PC računarima i Nintendo Switch i Switch Lite konzolama.