Playstation
19.01.2022.

Sve u kolekciji Uncharted: Legacy of Thieves

Vredi li ulaganja?

Ove godine, kolekcija Naughty Dogs Uncharted: Legacy of Thieves će po prvi put doneti akciono-avanturistički serijal na PC i PS5. Oni koji su imali sreće da iskopaju jednu od Sony konzola sledeće generacije moraju samo da sačekaju nekoliko nedelja pre nego što se počaste sa ažuriranim avanturama junaka po imenu Nathan Drake i Chloe Frazer.

PC igrači će, sa druge strane, morati da sačekaju malo duže, pošto Iron Galaxy Studios port dvostrukog pakovanja još uvek ima samo okvirni datum objavljivanja 2022. godine. Za razliku od nedavnih Sony remastera sa oznakom Director's Cut, treba napomenuti da kolekcija Uncharted: Legacy of Thieves neće imati potpuno novi sadržaj za jednog igrača. Međutim, to ne znači da fanovi treba automatski da odbace ovaj komplet i pomisle da nije vredan njihovog vremena ili ulaganja. Naughty Dog je unapredio iskustvo iz tehničke perspektive, a istovremeno je dodao i neka značajna unapređenja u pokušaju da opravda cenu igre. 

Kao što sugeriše slika na reklamnom paketu sa glumcima, Uncharted 4 i Uncharted: The Lost Legacy su nosioci sadržaja koji je uključen u kolekciju Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Prvobitno objavljani ya PS4 i to 2016. godine i 2017. godine, priča svake igre za jednog igrača se u celini pojavljuje u okviru predstojeće kolekcije. To osigurava da su Naughty Dog i njihov zaštitni znak pripovedanja priča i bioskopsko umeće u potpunosti prikazani u paketu, zajedno sa nekim od najstrožih mehanika igranja u istoriji franšize. Kada je reč o prijemu kritike, nema mnogo igara zasnovanih na pričama iz odlazeće generacije konzola koje su tako visoko oceniku i fanovi i kritičari.

Osnova priče, Uncharted 4 predstavlja trenutni kraj avantura Nathan Drake-a u potrazi za blagom. U naraciji za koju je potrebno više od 15 sati da se završi, igrači će istražiti mnoštvo lokacija širom sveta dok pokušavaju da pronađu legendarnu gusarsku koloniju Libertalia. Zahvaljujući želji Naughty Dog da završi Dreke-ovu priču, prateća Uncharted: The Lost Legacy je prva igra u seriji koja se ne vrti oko svog originalnog protagoniste. Umesto toga, u kraćoj priči koja je i dalje jednako uzbudljiva kao i one koje je Drake predvodio, vodi omiljena Chloe Frazer. Iako se u svakoj igri može uživati bez prethodnog znanja o prošlosti franšize, kolekciju Uncharted: Legacy of Thieves treba posmatrati kao nastavak Uncharted: The Nathan Drake Collection koja je lansirana na početku životnog ciklusa PS4. Dok će fanovi razumljivo biti razočarani jer originalna trilogija igara nije uključena u ovu najnoviju kompilaciju, posao koji je Bluepoint Games uradio prilikom ažuriranja tih igara se odlično drži čitavu generaciju konzola kasnije.

Kada je u pitanju remastering prvih Sony partnerskih franšiza, fanovi su očekivali određeni nivo poboljšanja i prefinjenosti. Igre poput nedavno objavljenog Ghost of Tsushima: Director's Cut bile su hvaljene u to vreme. Kao rezultat toga, nije posebno šokantno da igre uključene u kolekciju Uncharted: Legacy of Thieves takođe ispunjavaju ovaj standard. I Uncharted 4 i The Lost Legacy izgledaju znatno bolje od svojih originalnih PS4 izdanja zahvaljujući naporima Naughty Dog-a da iskoristi prednosti 4K rezolucije koje postaju standard širom sveta. Povećana vizuelna verodostojnost je samo deo jednačine, pošto je Naughty Dog takođe uradio podjednako impresivan posao poboljšavajući performanse obe igre. Igrači će kasnije moći da igraju naslove uključene u kolekciju Legacy of Thieves u tri različita režima.

Fidelity Mode, koji cilja na brzinu kadrova od 30 fps, biće dostupan igračima koji žele najoštrije 4K vizuelno iskustvo. Pored ovoga, biće prisutan standardni režim performansi Performance mode koji cilja na brzinu kadrova od 60 fps. U prvom redu za studio, Performance+ Mode će zaokružiti trio i može da cilja brzinu kadrova od 120 fps i rezoluciju od 1080p.

Otkako je Sony predstavio DualSense kontroler za PS5, fanovi su spekulisali o tome kako bi studiji kao što je Naughty Dog iskoristili njegove haptičke povratne informacije i adaptivne okidače. Izlaskom kolekcije Uncharted: Legayi of Thieves, na ta pitanja će konačno biti odgovoreno po prvi put. Ljuljanje na kanapima, udaranje neprijatelja i vožnja 4x4 vozila, sve je studio opisao kao prefinjena i nadograđivana iskustva za uživanje u igranju na PS5. Uključivanje bržeg vremena učitavanja i prostornog 3D zvuka su bonusi koji će nesumnjivo pomoći da igra izgleda još realnije.

Iako će studio verovatno pomeriti stvari dalje i još bolje u budućnosti kada bude napravio igru od temelja za PS5, ono što je u ponudi u predstojećoj kolekciji već zvuči obećavajuće.

Jedan od razloga zbog kojih je je Naughty Dog odlučio da cilja januarsko izdanje za Uncharted: Legacy of Thieves Collection je taj što Sony ima velike planove za franšizu van malog ekrana. Do sredine februara, PlayStation Productions će završiti sa prikazivanjem filma Uncharted na ključnim teritorijama širom sveta. Kako je ovo prva velika adaptacija produkcijske kompanije, postojao je pritisak iz različitih sekcija unutar japanske korporacije da se ljudi nateraju da se vrate u bioskope i da ga pogledaju. Koolaboracije su uvek bile dobra stvar pa će svako ko kupi remasterovani paket pre 3. februara u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu imati pravo na besplatnu kartu za gledanje filma.

Kod nas je naravno malo teško tako nešto dogovoriti ali Games je uvek otvoren za saradnju. Možda neka sledeća igra i film?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4430
PS4 Uncharted - The Lost Legacy
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4231
Nekoliko godina nakon svoje poslednje avanture, penzionisani lovac na blago, Nathan Drake ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4157
PS4 Uncharted - The Nathan Drake Collection
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50155
Proživi ponovo avanture Nathana Drakea i Chloe Frazer u jedinstvenoj remasterovanoj kol...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

19.
Jan.
2022.
Playstation
Uskoro stiže novi Sony hedset za PlayStation 5 konzolu, PlayStation VR2.
14.
Jan.
2022.
Playstation
Već mesecima se spekuliše kako će Sony da odgovori na game pass i čini se da je rešenje našao u spajanje ps+ i ps now pretplate.
23.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Korona, problemi i nezgode... Čini se da je svemu kraj i da sada sve napreduje kako bi i trebalo.