Playstation
26.02.2024.

Da li su ovo najbolji kontroleri za PS4 u 2024.godini?

Nije još vreme za penziju!

Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler,bilo da njihov više ne radi kao na početku svoje upotrebe, ili im je potreban za ostale igrače. DualShock 4 je i dalje mnogima skupa opcija ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionalnost od zvaničnih perifernih uređaja kompanije Sony za manju cenu.

Kako odabrati najbolju opciju?

Izbor jeftinih kontrolera nezavisnih proizvođača je sve manji. O opcijama koje su licencirane od Sony-ja i da ne govorimo.  Kada tražit alternativu za DualShock 4, trebalo da svodite računa o sledećim faktorima:

Žično ili Bežično: Dok većina gejmera preferira bežičnu vezu, kao nešto stariju konzolu, dostupni su mnogi odlični PS4 kontroleri sa kablom. Ljubitelji FPS-a i borbenih igara obično gravitiraju ka žičanim kontrolerima kako bi izbegli bilo kakvo dodatno kašnjenje.

Raspored i izgled dugmeta: Standardni raspored DualShock 4 kontrolera je adekvatan za mnoge igrače, ali za profesionalce kontroleri često imaju dodatne zadnje lopatice ili dodatne okidače.

Kvalitet izrade: Sa manje proizvođača koji prave uređaje kompatibilne sa PS4, pronalaženje zamene za neispravne kontrolere postalo je izazovnije. Nažalost, mnogi kontroleri nezavisnih proizvođača imaju slab kvalitet izrade i sastoje se uglavnom od plastike. Ipak, postoji mnogo opcija sa dugmadima i palicama koje su dovoljno izdržljive da traju do neizbežne nadogradnje PS5.

Prilagođavanje: Neki PS4 kontroleri omogućavaju ponovno mapiranje skoro svake komande, dok modularni kontroleri idu dalje, omogućavajući igricama da zamene palice i D-padove.

Cena: U rasponu od dve do nekoliko hiljada, postoje PS4 kontroleri prve i treće strane koji zadovoljavaju potrebe čak i najzahtevnijih gejmera.

 

Gamepad Nacon Wired Compact Controller

Nacon Wired Compact Controller naglašava ono što je zaista važno na PlayStation kontroleru sa velikim trouglom, krugom, kvadratom i X dugmadima. Da bi se kompenzovao nedostatak bežične veze, kontroler ima kabl koji meri 3 metra. Postoje i motori sa dvostrukom vibracijom koji se osećaju moćno, ali ne stvaraju ometajuću buku.

Ovaj Nacon kontroler uključuje priključak za slušalice za komunikaciju tokom mečeva za više igrača. Takođe ima LED indikator na prednjoj strani koji menja boju na isti način kao DualShock i njegova svetlosna traka. Nažalost, nedostatak konvencionalne svetlosne trake predstavlja probleme sa PSVR kompatibilnošću. Bez obzira na to, Nacon Wired Compact Controller je najbolji žičani PS4 kontroler sa ergonomičnijim profilom i dugmićima koji se lakše pritiskaju.

 

Nacon Revolution 5 Pro

Nacon Revolution 5 Pro je jedan od najnaprednijih bežičnih kontrolera do sada za konkurentne PlayStation i PC igrače. Sa Hall Effect tehnologijom na svojim analognim štapićima i okidačima, ovaj kontroler će obezbediti precizne ulaze bez pomeranja tokom godina odanog rada u igrama. Revolution 5 Pro se isporučuje sa velikim asortimanom alternativnih analognih štapića, d-padova i tegića za potpuno prilagodljiv osećaj. Pomoću aplikacije za računar, igrači mogu ponovo da mapiraju četiri dugmeta za povratak na kontroleru i profile programa kako bi se prebacivali u hodu.

Nacon Revolution 5 Pro takođe cilja na PS5 i PC igrače, ali ima namenski režim za PS4 kompatibilnost. Profesionalcima u esportu je ovaj bežični kontroler posebno privlačan jer nudi neverovatno malo kašnjenje bežične mreže i visok nivo prilagođavanja. Pošto komponente Holovog efekta koriste magnete i električne struje, one su manje sklone netačnim unosima koji su rezultat habanja fizičkog hardvera. Pomeranje štapa je uobičajena kritika kod PS4 i PS5 kontrolera, tako da Revolution 5 Pro rešava problem pomoću štapova koji takođe mogu preciznije da se pričvrste na mete. Četiri zadnja dugmeta koja se mogu ponovo preslikati pomažu da se opravda viša cena Revolution 5 Pro.

Što se tiče dodatnog prilagođavanja, mali broj kontrolera može da se uporedi sa onim što ovaj kontroler donosi najodređenijim igračima. Recenziju imate kod nas na blogu!

 

Hori PS4 Mini Wired Gamepad

Hori se sve više ističe kod nas na tržištu a PS4 Mini Wired Gamepad je odlična opcija za mlađe igrače ili korisnike PlayStation 4 konzole koji traže najkompaktniji kontroler. 40 posto je manji od standardnog DualShock 4 kontrolera sa svim standardnim PlayStation dugmadima i kontrolama. Sa jednostavnom žičnom vezom spreman je da osigura da su svi članovi porodice deo zabave.

Igrači koji ne mogu da drže veće periferne uređaje i preferiraju manje miševe i kompaktne tastature znaju koliko traženje ovakvog proizvoda može biti teška. Uz Hori PS4 Mini Wired Gamepad, čak ni deca ili igrači sa najmanjim rukama nisu zanemareni. On uključuje svu bitnu PS4 dugmad pa i skupljeni touchpad. Međutim, sa ograničenom površinom za rad, nema svetlosne trake, vibracija, kontrola pokreta ili priključka za slušalice na dnu kontrolera.

U mnogo manjoj veličini od DualShock 4, Hori Mini nije samo malo smanjena verzija tradicionalnog kontrolera. Ovaj faktor forme uklanja tradicionalne ručke na dnu uređaja, umesto toga oslanjajući se na površinu koju je lako uhvatiti za najmlađe igrače. Takođe čini kontroler prenosivijim za porodična putovanja. Hori koristi drugačiji pristup sa tradicionalnom jednodelnom jedinicom koja je prilično laka za čak i veće prsti da igraju. Hori takođe nije ugrozio kvalitet analognih štapića i dugmadi za lice, jer se oboje osećaju kao da mogu da izdrže specifično korišćenje i oštećenja koje deca često nanose elektronici.

Ovaj gamepad je takođe pogodan kao retro dodatak za igre gde moderne funkcije DualShock 4 ne propuštaju. Hori Mini Wired Gamepad spada među najbolje ocenjene PS4 kontrolere za manje igrače.

 

Gamepad Spartan Gear - Aspis 4 Wireless

Spartan Gear je poznat po svom odličnom odnosu cene i kvaliteta. Ovoga puta, tu je Aspis kao povoljna opcija zaigranje na PS4. Spartan Gear Aspis 4 podržava i bežično i žičano povezivanje, kompatibilan je sa računarom i PlayStation 4 i dostupan je po pristupačnoj ceni.

Spartan Gear Aspis 4 ima dva makro dugmeta, MR i ML, međutim neke od DualShock 4 funkcija nisu podržane. Tačnije, kontrole dodirom preko tačpeda nisu podržane, kao ni kontrole pokreta, pošto nema senzora pokreta. Počevši od dizajna, Spartan Gear Aspis 4 zadržava raspored dugmadi i poluga DualShock 4 nepromenjen. D-pad se nalazi na gornjoj levoj strani, u sredini imamo touchpad koji ovde funkcioniše samo kao dugme, na gornjoj desnoj strani imamo dugmad za lice, a na donjoj strani imamo dva analogna štapa. Osim toga, međutim, postoje značajne razlike, jer izgleda da je Spartan Gear inspirisan dizajnom Xbox bežičnog kontrolera. Na primer, okidači imaju isti oblik i osećaj kao oni koji se nalaze na Microsoft-ovom kontroleru. Takođe, d-pad je jedna jedinica, kao na Xbox bežičnom kontroleru, a ne sastoji se od četiri odvojena dugmeta, kao što smo videli kod DualShock 4

Spartan Gear Aspis 4 ima manju svetlosnu traku i još jednu posebnu svetlosnu traku u obliku luka, dok su ispod dugmadi na licu LED diode. Čim povežete kontroler sa računarom ili PS4, videćete da je boja dugmadi lica veoma slična boji dugmadi na Xbox bežičnom kontroleru. U međuvremenu, ručke kontrolera su utisnute na gornjoj strani kako bi se stvorio oblik poput štita. Dakle, nije slučajno što se proizvod zove Aspis

Po pogledu ergonomije, Spartan Gear Aspis 4 ostavlja pozitivan utisak, iako je ukupan osećaj blizak onom koji dobijate kada koristite Xbox kontroler. To bi u početku moglo zbuniti korisnike koji se igraju isključivo sa DualShock 4. Programiranje makroa je veoma lako, ali postavljanje dugmadi ih čini pomalo nezgodnim za korišćenje, jer morate da ih pritiskate srednjim prstima

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1646
Playstation 4 Bluetooth Tastatura Zvanična Playstation 4 PS4 tastatura / C...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Perfektno Prilagođeno Gejming Iskustvo - Nacon Revolution PRO 5 je gamepad koji je stvo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
30.999,00 RSD
Vrsta
Nova
30.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kompaktan, ali moćan, ovaj zvanično licencirani PS4 žičani kontroler jedan je od NACON...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kompaktan, ali moćan, ovaj zvanično licencirani PS4 žičani kontroler jedan je od NACON...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zvanično licencirani žičani kontroler za Nintendo Switch Turbo funkcije Odvojivi&nb...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD

Slični članci

07.
Dec.
2023.
Playstation
Pored samo nekoliko modela dostupnih profesionalnih PS5 kontrolera, Nacon Revolution 5 Pro je sada možda najbolja opcija za kompetativne igrače.
18.
Oct.
2022.
XBOX
Nacon je jedan od nezavisnih proizvođača kontrolera koji se trudi da dovede osećaj i performanse po donekle nižoj ceni. Kompanija često uključuje i male...
28.
Feb.
2021.
Playstation
Najnoviji Spartan Gear gamepad Aspis 2 je namenjen svim PS4 igračima i najbitnije, bežični je!