Playstation
30.03.2021.

Kraj za PS3, PS Vitu i PSP

Sony u julu i avgustu zatvara PlayStation online za ove modele

Kako se navodi na PlayStation Support blogu, korisnici će i dalje moći da preuzmu i igraju svoje prethodno kupljene igre i video fajlove, kao i da iskoriste sve važeće vaučere za igre i PlayStation Plus. To je u redu.

Nije u redu po mnogima informacija da će nove prodaje digitalnih igara za PS3, Vita i PSP biti obustavljene i igrači neće moći više da kupuju stvari unutar igara. Neće moći da iskoriste vaučere za PSN wallet funds na PS3, Viti, ili PSP-u od momenta od kada prodavnica bude zatvorena.

U mailu koji je PlayStation poslao svojim korisnicima, stoji objašnjenje da je odluka doneta u nastojanju da svoje resurse za PlayStation Store usmerimo na PlayStation 4 i PlayStation 5, što će nam omogućiti da dodatno poboljšamo korisničko iskustvo. Zahvaljujemo vam se na podršci na ovim platformama tokom godina.

Sadržaj koji je u vlasništvu igrača biće dostupan preko liste za download na odgovarajućim uređajima. Mi vam predlažemo da ukoliko želite da kupite neke novije igre za vaše PS3, Vita ili PSP platforme, uradite to odmah pre nego se sve pogasi na leto. 

Ovu vest je prvu objavio The Gamer i o predstojećim gašenjima online prodavnica za PS3, Vitu, i PSP je ranije ovog meseca preneo TheGamer ali je bilo uočljivo da zvanični Sony kanali oglašavanja nisu davali nikakva objašnjenja ili dlaje informacije. Ta vest je šokirala sve one koji teže očuvanja video igara i obožavaju fizičke kopije. Nema više PS1 i PSP kupovine.

Mnogo je PlayStation igara objavljenih samo digitalno i kojima sada ističe rok trajanja. Ukoliko neko želi da igra neke PlayStation 1 klasike, sada je poslednji čas da ih stavi na svoj nalog preko neke stare PlayStation konzole.

Na žalost, sve ima svoj rok trajanja.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50045
Ratchet i Clank putuju u drugu dimenziju Nove moći, novo oružje i alatke Veliki bro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50040
Resident Evil Village, osmi glavni nastavak čuvene Resident Evil franšize donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Studio Hazelight je želeo pokazati koliko raznolikosti postoji u igri It Take's Two, da je kreativni direktor Josef Fares rekao da će dati 1.000 dol...
14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...
31.
Jan.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je moćna mašina koja je dizajnirana za vrhunske monitore. Kako omogućiti video od 120Hz na PS5?