Playstation
12.08.2020.

Trust GXT 488 Forze Slušalice

Licencirane za PlayStation

GXT 488 Forze slušalice za PS4 su nove na tržištu u svetu, a u Srbiji ih još uvek ima samo u ponudi u Games radnjama.

Oznaka koja stoji na kutiji objašnjava da su u pitanju slušalice koje su prošle sve testove koje Sony PlayStation postavlja kada je u pitanju kvalitet.

GXT 488 Forze PS4 slušalice stižu u tri različite boje. Pored standardne crne, tu su i camo varijante plave i sive. Moja zamerka, kao nekoga ko trenutno koristi GXT 781 Rixa miša sa podlogom ali i ima GXT 1255 Outlaw ranac u zelenoj camo varijanti, je u vezi zelene boje. Prosto je neverovatno da se ova varijantanije uzela u obzir a toliko je proizvoda koji imaju istu boju. Možda sam ja samo žensko koje voli da uklapa stvari ali mislim da nisam jedina koja ima tu zamerku. Ništa lepše of kompleta proizvoda koji čine savršenu celinu. Ali da se vratimo tehničkim sitnicama.

GXT 488 Forze PS4 slušalice se povezuju na PS4 Dualshock 4 kontroler preko 3.5 mm džeka. Dužina kabla je 1,2m i mislim da je to sasvim dovoljna dužina koja ne pravi probleme tokom igranja.

Iako na kutiji stoji da je PS4 kompatibilan proizvod, imajte u vidu da ga je moguće koristiti i na Xbox konzoli ali i na PC računaru. Kompatibilnost jeste bitna kada birate proizvode a mnogi o tome ne razmišljaju kada kupuju. Naročito oni koji kupuju nekome poklon. Dobro proverite koja je konzola u pitanju (čak ni PlayStation nije uvek isto već vodite računa da li je PS3 ili PS4, a uskoro i PS5). Slušalice imaju 3.5 mm džek i ne prave probleme sa drajverima.

Kada je u pitanju reprodukcija zvuka, proizvođač još jednom dokazuje da nije bitan samo izgled već i kvalitet. Frekvencija je 20Hz do 20,000Hz i to je standard, ali su performanse 50 mm aktivnih zvučnika primetno više od standardnih slušalica. Basovi su impresivni a najvišlji tonovi zvuče perfektno. Zvuk je odličan ne samo za igranje već i za slušanje muzike. Pokušali smo i sa testom na platformama kako bi videli imali razlike i moramo reći da je zvuk isti, kako na PS4 tako i na PC računaru.

Moramo napomenuti da ove slušalice podržavaju samo stereo ali ne i surround zvuk. Pošto su ovo slušalice sa džekom i dizajnirane za PS4, evidentno je da se to nije moglo izbeći. Međutim, to ne umanjuje osećaj za vreme igre i naravno da ćete igrati sa slušalicama na ušima. Zvuk je izuzetno prijatan ali je prijatno i udobno i nošenje ovih slušalica. Deo koji ide na ušnu školjku je neverovatno mekan i savršeno naležu na uvo. Nosili smo ih par sati za vreme igranja i nije bilo nikakvih problema. Deo za glavu, rajf kako ga neki zovu, može da se podesi i pristaje svim veličinama glave, ali je dodatno i postavljen tako da vas neće žuljati i smetati. Materijal koji je korišćen je sintetička koža.

Na testu su ove slušalice iznenadile i jednostavnim rukovanjem. Imaju integrisani daljinski upravljač preko koga se reguliše jačina zvuka i uključenje i isključenje. To dosta olakšava rukovanje jer nema potrebe da idete kroz meni kako bi prilagodili zvuk svojim potrebama.

Slušalice imaju na sebi i mikrofon koji se pokazao odličan na testu. Blizu je vaših usta ali nemate onaj užasan osećaj kao da ćete ga u jednom momentu progutati. Za saigrače je dobar i rezultati pokazuju jasan i prihvatljiv zvuk koji nikako nije ispod traženih standarda. Nema zvukova u pozadini. Svi smo se složili da je mikrofon izuzetno dobar i pouzdan.

U pakovanju dobijate nalepnicu u uputstvo ali nema torbice. Ja lično sam pristalica toga da se slušalice nose u kutiji i torbici i ovo je po meni jedan nedostatak.

Fleksibilnost je ono što svakako dobijate sa ovim slušalicama ali i toliko bitan komfor. Dizaj je pravi, gejmerski i to može biti jedina prepreka da ove slušalice ponesete sa sobom i negde kada izađete.

Mada, gejmeri su u modi!

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL282
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL281
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...