Vesti/Najnovije
20.10.2021.

Sledeći Minecraft veliki update će se zvati The Wild

Stiže nam sledeće godine

Minecraft Live 2021 je došao i prošao. Ostalo nam je dosta detalja o tome šta očekivati od sledećeg ažuriranja Minecraft -a. Datum izlaska 1.18 sa mnogim drugim karakteristikama drugog dela Caves and Cliffs još uvek očekujemo u toku ove godine, ali sada je Minecraft 1.19 potvrđen kao The Wild ažuriranje, koje će se pojaviti 2022. godine.

Ovim novim ažuriranjem Mojang kaže da želi proslaviti divljinu Minecraft -ovog Overworld -a tako što će neki od njegovih bioma imati jasniji identitet. Naveden je primer bioma iz šume breze, koji trenutno nema mnogo toga. Ažuriranje Wilds bi podmladilo biom, učinivši drveće višim i rasprostranjenijim sa dovoljno prostora za poljsko cveće i grmlje. Odjednom, jedan od dosadnijih bioma Minecrafta sada ima karakter.

Wild će sadržati veliko ažuriranje močvare uključujući mangrove stabla. Drveće mangrova će rasti iz propagula koje se mogu posaditi pod vodom ili na kopnu, a rastu u velike mase korenskih blokova sa lozom koja visi oko njih. Možete ih ubrati za novu vrstu drveta. Takođe ćete pronaći potpune biome močvarnih močvara.  Žabe će takođe debitovati ovde, zajedno sa animiranim kreketanjem. One će nastati kao punoglavci (koje možete staviti u kantu), a prerasti u jednu od tri varijante žaba - snežnih, močvarnih ili tropskih - na osnovu temperature bioma u kojem sazrevaju. Žabe će jesti svice koji se takođe dodaju u The Wild, i skočiće prema lokvanjima kad budu mogli i pojuriti za nekom kapljicom vode.

Blato možete dobiti ako sipate vodu na prljavštinu, kao i u stvarnom životu. Možete postaviti blok blata na vrh kamena za ispuštanje vlage i pretvoriti ga u glinu, ili ga možete pretvoriti u cigle od blata za novi građevinski materijal. Možda najvažnije, dobijamo i čamce sa sanducima što je prilično razumljivo. Programeri sugerišu da će šire reke uvedene sa novim karakteristikama biti savršen izgovor da svoje čamce zamenite onim sa povećanjem prostora za skladištenje i isplovite.

Allay mob*, koji je dobio najviše glasova ove godine će biti deo 1.19, takođe.

Deep Dark opcije su odložene za drugi deo Caves and Cliffs za The Wild update, a Mojang developeri su prikazali kako se sculk širi katalizatorom sa bučnim zamkama koje će dozvati Warden-a**.

 

*Allay mob izgleda kao mala plava vila sa krilima slepog miša. Ako mu date predmet, on će pokupiti obližnje ispuštene predmete istog tipa. Ali, kao što programeri navode na Twitteru, to neće duplirati tu stavku jer se radi isključivo o podizanju te stavke kada se baci na nadzemni svet. Alley će tada prikupljene predmete baciti blizu bloka sa notama, očigledno zato što voli da pleše.  Druge mogućnosti ove godine bile su blještavilo, mali momak koji se plašio mraka i koji je izbačen u prvom krugu, i golem od bakra, drugar za izradu koji bi trčao unaokolo pritiskajući bakarnu dugmad. Uvek postoji mogućnost da se gubitnici ovog glasanja eventualno dodaju u igru, ali za to sigurno nema garancije. Prošlogodišnji pobednik bila je sjajna lignja.

**Warden-i se mreste isključivo u novom 'Deep Dark' biomu, koji se nalazi daleko dole u ​​podzemnim pećinama Minecrafta. Ovaj biom takođe predstavlja Sculk Sensors, bežični tip bloka od crvenog kamena koji prati vibracije oko njega, pokrećući druge senzore u blizini. Kao što možete zamisliti, oni su korisni na mestu gde je svetlost na vrhu. Zaista, prisustvo Warden-a će izazvati treperenje izvora svetlosti, pa ako imate postavljene baklje, znaćete kada je u blizini. Oni su neprijateljski raspoloženi, ali imaju jedinstven nedostatak u tome što ne vide; Oni su prva slepa grupa u igri Minecraft. Ipak, nemojte misliti da ih ovo čini manje smrtonosnim. Iako vas ne mogu videti, Warden-i imaju Sculk senzore na glavi, što znači da vas mogu čuti. Kada osete vaše prisustvo, počeće da vas prate.

Statistika o šteti i zdravlju trenutno nije poznata, ali možemo nagađati. Tokom demonstracije Minecraft Live 2020, viđen je Minecraft Warden kako napada igrača, nanoseći 13 oštećenja u jednom pogotku uprkos igraču koji nosi pun Minecraft Netherite oklop. Drugi udarac ubija igrača.  Obzirom na to da se Netherite koristi za izradu najtežeg kompleta oklopa Minecraft -a, to čini Warden-a najjačom grupom koju smo ikada videli jer nanose više štete od Iron Golema. Na osnovu napada igrača na njih, možemo takođe izračunati da imaju preko 85 zdravlja. Napad na Warden-a će ih naterati da se približe vama, krećući se brže nego ranije. Smetnje takođe neće više raditi kada je upravnik upozoren, pa ako se planirate boriti protiv njih, nastavite sa izuzetnim oprezom i pobrinite se da imate čist put za bekstvo.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4057
PS4 Minecraft
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS3 igre PS30753
PS3 Minecraft
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Hero izdanje sadrži Hero Cape, dva skina za igrača, ljubimca pile i dve ekspanzije: Jun...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
20.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Minecraft Realms su u osnovi vaši privatni Minecraft serveri, na kojima vi i vaši prijatelji možete bezbedno da se družite dalje od drama ostat...
23.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Verujte nam da pregled ove 2020 godine u gejmerskim brojkama izgleda jako interesantno.