Vesti/Najnovije
24.10.2021.

BACK 4 BLOOD - Recenzija

Igra ipak nešto više od next gen L4D-a

Preuzeto sa Respawn.ba

Obzirom da je jedna od ponajboljih zombie themed igara Left 4 Dead 2 izišla davne 2009. godine, do sada smo prilično sigurno kako Valve ima problema sa izdavanjem trećeg nastavka njihovih naslova.


Da ne bismo čekali na Left 4 Dead 3, Turtle Rock Studio, studio koji stoji iza orginalnog Left 4 Dead-a, dao nam je savršen uvid u to što je Left 4 Dead iduće generacije, te nas počastio sa Back 4 Blood naslovom, koji će retko kojeg zombie fana ostaviti ravnodušnim. Ovom prilikom se zahvaljemo partnerima iz CD Medie na rezervisamon primerku igre.

Već u prvim minutama igranja, ono što smo mogli primetiti je gunplay koji je izuzetno lagan, fluidan te samo prilagođavanje na stil igranja je jako brz. Brzi neprijatelji, oružja koja su prilagodljiva vašem načinu igranja, te poznat ugođaj Left 4 dead atmosfere preko brzih zombija i nešto sporijih elitnih monstera, definitivno su ono što nam je odmah dalo do znanja da su najbolje komponente Left 4 Dead nastavaka ostavljene u Back 4 Blood.


Iako postoji igara na tržištu koje izgledaju grafički bolje, B4B svojim dinamičkim menjanjem vremena, nasumičnim spawnanjem elemenata i neprijatelja, ispravlja sve grafi;ke nedostatke, te malim trikovima radi to da igra izgleda kao pravi next gen naslov, dok , što je najzanimljivije izgleda jednako impresivno i na konzolama prošle generacije.


Već u prvoj nedelji igranja omogućeni crossplay bio je izuzetno stabilan, te mogućnost istovremenog igranja sa igračima drugih platformi vidno je bio prioritet. Turle Rock Studio je očito slušao igrače, te osim trenutnog nedostatka mogućnosti da se u konzolu uključe miš i tastatura, B4B na konzolama nudi sve postavke prilagođavanja grafickog prikaza igre, te odmah u startu daje mogućnost prilag]avanja field of viewa, a svi znamo koliko nam to znači.


Sve je isto kao Left 4 Dead, grafika nove generacije, princip je “ne menjaj, ako radi”, ali što to čini Back 4 Blood različitim i ipak da je igra ipak nešto više od next gen L4D-a.

Umestno standardnog talent tree-a koji koristi dosta igara, uključujući i nedavni Aliens: Fire Team, B4B koristi sistem deckova u kojem slazete svoje karte. Karte zamenjuju stanradni skill tree, te otključavaju nadogradnje i specijalne mogućnosti karaktera. Obzirom na mogućnosti skupljanja novih karata, ovaj potez, uz customizaciju likova, daje dodatan replayability igri, te nas tjera da se uvijek vraćamo odraditi “još samo jedan game”.

FINALNO, DA LI JE BACK 4 BLOOD NOVI LEFT 4 DEAD?

Nije, ali to mislimo u dobrom smislu. Ljubitelji Left 4 Deada bi mogli imati nekoliko zamerki modernom pristupu igri, obzirom na mehanike i dekove karata, no B4B ima mnoštvo svojih novih opcija, koji čine ovu igru odličnom.

Dok će svakako igrači kad tad tražiti DLC , i generalne nadogradnje sadržaja, trenutno stanje igre nudi mnoštvo mogućnosti za istraživanjem, provođenje stotinu sati sa pravim timom, te neograničenu zabavu.

Ukoliko imate tim, Back 4 blood je definitivna preporuka, bez obzira na kojoj se platformi nalazili, budući da je jedan od najzabavinijh zombie multiplayer naslova do sada napravljen.

90

IZVRSNA

POZITIVNO

  • Neverojatno ubijanje zombija sa prijateljima
  • Nagrađivanje oružja
  • Replayable

NEGATIVNO

  • PvP opcije su ograničene
  • Nije baš namenjena za solo igranje

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41212
„Back 4 Blood“ je jedinstvni pristup žanru zombi apokalipse u kome vod...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 38%
1.599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.599,00 RSD
999 ,00 RSD

Slični članci

12.
Oct.
2021.
Vesti/Najnovije
Neke stvari bi se dale popraviti ali to ne umanjuje uživanje u igranju ove odlične igre.
18.
Sep.
2021.
Vesti/Najnovije
Manje od mesec dana je ostalo do izlaska igre koja ima jedinstvni pristup žanru zombi apokalipse u kome vodimo tim „čistača“ i prepuš...
16.
Jun.
2021.
E Sport
Samo nekoliko sati posle vesti o Aninom odlasku, OG je ponovo iznenadio svoje navijače. Tako je, Sumail se vraća i takmičiće se sa ekipom na predstojeći...