Vesti/Najnovije
28.10.2021.

BlizzCon 2022 je otkazan!

Istrage se nastavljaju

Spremali ste se za BlizzCon kao svih prethodnih godina? Džaba!

Da. Da! Ove godine ćete morati da smislite neku drugu zabavu.

Podsećamo da je u julu, država Kalifornija pokrenula je tužbu protiv kompanije Activision Blizzard zbog načina na koji su tretirane žene u kompaniji. Od nižih plata i manjih mogućnosti do željenog napredovanja pa do seksualnog i rasističkog uznemiravanja. Zaposleni su organizovali izlazak iz kompanije i potpisali su otvoreno pismo u prilog navodima u tužbi, tražeći da njihov poslodavac „poboljša uslove za zaposlene u kompaniji, posebno za žene, a naročito za obojene žene i transrodne osobe i druge marginalizovane grupe”.

Nekoliko meseci nakon ovoga, pojavila se još jedna tužba od strane Komunikacionih radnika Amerike koja je optužila Activision Blizzard da „koristi taktiku prinude“ kako bi obeshrabrila organizaciju da promeni kompaniju da radi u interesu zaposlenih. Zatim je vlada Sjedinjenih Država tražila dokumente koji pokazuju dokaze o gore navedenim pritužbama o uznemiravanju u njenim kancelarijama. Što je mnogo, mnogo je, zar ne?

U postu pod naslovom „Reimagining BlizzCon“, kompanija ne navodi direktno da event otkazuje zbog istrage. „U ovom trenutku, smatramo da je bolje energiju koja bi potrebna za ovakav događaj, usmerimo kao podršku našim timovima i napredovanju razvoja naših igara i iskustava“, objasnio je Activision Blizzard.

Priča se da je jedan od incidenata iznetih u tužbi bio događaj na lokaciji „Cosby Suite“, što je bio naziv za hotelsku sobu u kojoj je odsedao programer World of Warcraft, Alex Afrasiabi tokom BlizzCon 2013. „Tokom događaja kompanije (godišnja konvencija tzv. Blizz Con, Afrasiabi bi napadao zaposlene žene, govoreći imda želi da ih oženi, pokušavao da ih poljubi i grli“, navodi se u jednom izveštaju. „Ovo je bio neprijatno drugim zaposlenim muškarcima, uključujući i supervizore, koji su morali da intervenišu i da ga odvuku od koleginica.

Na osnovu fotografija i komentara sa Afrasiabijevog Fejsbuk profila, to je takođe bilo mesto gde bi on i drugi zaposleni muškarci pozirali sa portretom Bila Kozbija i pozivali žene da se druže sa njima u sobi. Jesse McCree, ranije vodeći dizajner u kompaniji, takođe je viđen na ovim fotografijama. „Takođe bismo želeli da odvojimo vreme da ponovo zamislimo kako bi BlizzCon događaj u budućnosti mogao da izgleda“, nastavlja se u postu.

„Prvi BlizzCon je održan pre 16 godina, i od tada se mnogo toga promenilo – pre svega, višestruki načini na koje igrači i zajednice mogu da se okupe i osećaju se kao da su deo nečeg većeg. Kako god događaj izgledao u budućnosti, takođe moramo da obezbedimo da se svi učesnici osećaju što je moguće sigurnije, prijatnije i inkluzivnije.”

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4234
PS4 Overwatch - Origins Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Korišćena
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50106
Najnoviji Call of Duty Radnja smeštena u Drugi svetski rat Dvadeset mapa, dv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dr. Cortex, dr N. Tropi i Uka Uka beže iz svog svemirskog zatvora i stvaraju prolaz u v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO807
Najnoviji Call of Duty Radnja smeštena u Drugi svetski rat Dvadeset mapa, dv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

25.
Oct.
2021.
E Sport
Blizzard je zvanično objavio da će ozloglašeni odmetnik i vickasti kauboj, Jesse McCree, od danas biti poznat kao Cole Cassidy.
12.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Velika tužba je tu, a mnogi su rešili da odu. Razlozi su različiti.
24.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Kalifornija tuži Activision Blizzard zbog navodnog uznemiravanja, a Bungie daje izjave o situaciji kod njih. Da li nam preti neki novi me too pokret i u svet...