Vesti/Najnovije
12.08.2021.

Blizzard nastavlja da se "osipa"

Direktor Diablo 4, vodeći dizajner i WoW dizajner napuštaju Blizzard

Direktor igre Diablo 4, Louis Barriga, vodeći dizajner Jesse McCree, i World of Warcraft dizajner Jonathan LeCraft su napustili Blizzard Entertainment. Vest je prvi objavio Kotaku a potvrdio je  Activision Blizzard.

"Potvrđujemo da Luis Barriga, Jesse McCree i Jonathan LeCraft više nisu u kompaniji," izjavio je predstavnik kompanije. "Već imamo obiman spisak talentovanih programera, a po potrebi su dodeljeni i novi lideri. Uvereni smo u svoju sposobnost da nastavimo napredak, pružimo neverovatna iskustva našim igračima i krenemo napred kako bismo svima obezbedili bezbedno, produktivno radno okruženje.”

Luis Barriga

 

Kadrovske promene u Blizzard -u su usledile samo nekoliko nedelja nakon što je tužba protiv kompanije navela toksično okruženje na radnom mestu a u kojem su zaposlene žene bile izložene rodnoj diskriminaciji i seksualnom uznemiravanju.  Prema raznim izveštajima, Barriga, McCree i LeCraft su uklonjeni iz internog imenika zaposlenih kompanije Blizzard Entertainment i Slacka. Slike i profili programera za Barrigu i McCree takođe su uklonjeni sa Blizzardove web stranice za štampu juče u toku dana. Barriga je bio u Blizzard -u od 2005. godine, a radio je na programerskim proširenjima World of Warcraft i Diablo igrama. Njegov trenutni projekat Diablo 4 nema još uvek datum objavljivanja. Bio je uključen u razvoj Burning Crusade, Warlords of Draenor, Wrath of the Lich King, i Cataclysm ekspanziju, kao i Diablo 3: Reaper of Souls.

Jesse McCree je bio vodeći dizajner u Blizzard-u, radio je na Diablo 3 i više World of Warcraft ekspanzija. McCree je počeo da radi u decembru 2005. Očigledno je da je on imenjak Overwatch lika Jessea McCreea a njegova umešanost u " Cosbi Suite " gde je grupna ćaskanja dokumentovao Kotaku, navela su neke obožavaoce Overwatcha da zatraže da se promeni ime lika. McCree takođe ima najmanje pet likova u World of Warcraft nazvanih po njemu.

Jesse McCree

 

 

Jonathan LeCraft je takođe u Blizzard-u od 2005, kao stariji game dizajner za World of Warcraft. Prvenstveno je radio na World of Warcraft od The Burning Crusade.

Odlasku ove trojice je prethodio odlazak bivšeg predsednika Blizzard Entertainment  J. Allen Brack i starijeg upravnika Blizzard Entertainment i Activision Blizzard Jesse Meschuk.

 

Games u svojoj ponudi ima velik izbor Blizzard naslova ukoliko po\elite da proverite [ta je sve ova kompanija uradila do sada.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO367
XBOX ONE Overwatch Legendary
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC01921
PCG Starcraft 2 Battle Chest
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Aug.
2021.
E Sport
U jeku kontroverzne tužbe o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena upućenu Activision Blizzardu, predsednik Alen Brak je zvanično podneo os...
29.
Jul.
2021.
E Sport
 Izvršni direktor Bobi Kotik je priznao da kompanija definitivno nije zauzela pravilan pristup.
22.
Dec.
2020.
PC
Trust nam donosi još jedne dobre slušalice.