Vesti/Najnovije
14.10.2022.

Koje filmove gledati za NOĆ VEŠTICA

Taman smo mi hteli da napravimo našu listu ali su nas pretekli

HEREDITARY (2018)

Nakon što njezina otuđena majka umre, Annie (Toni Collette) počinje primjećivati čudna dešavanja oko njezine kuće. Nakon još jedne šokantne tragedije Annie doživljava živčani slom i otima se kontroli. Postoji li nekakva nadnaravna sila koja ju kontrolira ili su ovo samo akcije jedne žene prepune tuge i tragedije?

ROSEMARY’S BABY (1968)

Rosemary’s Baby, djelo Romana Polanskija je kamen temeljac horror žanra i jednostavno je must-see za ovaj spooky season. Mia Farrow je u ulozi mlade majke čiji muž sklapa dogovor sa vragom bez njezinog znanja. Nastaje kaos…

A NIGHTMARE ON ELM STREET (1984)

Skoro desetljeće prije filma Scream, Wes Craven je podario svijet sa jednim od najpoznatijih filmskih zlikovaca: Freddie Krueger. Ovo nije samo slasher filmić pun krvi, već je jedna zanimljiva priča koja vas uvuče i drži na rubu kauča cijelim putem. Jesmo li napomenuli da je ovaj film debut Johnny Deppa?

THE SHINING (1980)

Ukoliko tražite misterioznu priču od koje će vam se podizati dlake na rukama, zajedno sa kinematografskim remek djelom, onda definitivno pogledajte The Shining. Film Stanley Kubricka je postao horror klasik koji prati kućepazitelja koji je duboko zašao u carstvo mentalnih poremećaja.

HALLOWEEN (1978)

Malo filmova je prikladno za Halloween kao što je, recimo, Halloween…. U ovom slasher filmu gledati ćemo Jamie Lee Curtisa, dok priča prati odbjeglog mentalnog bolesnika koji je odlučio vratiti se kući i sačekivati prolaznike na cesti. Što radi sa njima? Mislim da možete i sami pretpostaviti…..

CHILD’S PLAY (1988)

Lutka opsjednuta serijskim ubojicom? Ajde, zašto da ne. Ovaj film nas je upoznao sa dobro poznatim Chuckijem i definitivno će te nakon njega sve igračke gledati sa određenom sumnjom.

GET OUT (2017)

Ovaj noviji film je vrlo brzo postao horror klasik. Napisao ga je i režisirao Jordan Peele, a film prati afro-američkog fotografa koji odlazi koji, zajedno sa svojom curom bijelkinjom odlazi kod njezinih roditelja po prvi puta. Film je prepun casual rasizma, dok dinamika tokom filma postaje sve jezivija i jezivija.

THE EXORCIST (1973)

Ah da, film od kojeg nisam spavao tri dana (istina, gledao sam ga u 6. osnovne), i priznati ću, dok pišem ovaj tekst i ova faca me gleda gaće mi nisu prazne…. Ovaj favorite horror film prati mladu curu koju je opsjeo demon te je njezina majka pokušava spasiti kroz – pogodili ste – egzorcizam.

THE BLAIR WITCH PROJECT (1999)

Ovaj horror film služio je kao inspiracija za nebrojene buduće filmove, kao što je recimo Paranormal Activity. Radnja filma se vrti oko tri hikera koji odlaze pronaći istinu o legendi o Blair Witch, te potom nestaju. Film se sastoji isključivo od “found footage” koji su navodno pronađeni u šumi.

MIDSOMMAR (2019)

Teško je zamisliti da film sa toliko raznovrsnih boja na svom paletu je toliko strašan. Radnja filma nas smiješta u malom švedskom gradu povodom midsommar festivala. Kada par (koji ne bi smio biti zajedno), zajedno sa svojim prijateljima (koji nisu ništa bolji) dođe u grad, akcija se zagrijava. Reći ćemo samo da ima krvi, kostima medvjeda i vrlo raznovrsne hrane koja bi izgledala vrlo ukusno samo da svi prestanu umirati.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41150
Dugo očekivani nastavak igre Dying Light iz 2015. godine, Dying Light 2 Stay Human je n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 60%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50067
Dugo očekivani nastavak igre Dying Light iz 2015. godine, Dying Light 2 Stay Human je n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 47%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2301
Dugo očekivani nastavak Stalker serijala Hardkor pucačina u kojoj pored municije mor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.124,00 RSD
Ušteda 5%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
7.124 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
28.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Spisak serija i filmova koji su zasnovani na hit video igrama je poduži. I često se postavlja pitanje šta bi još bilo ineresantno za snimanje. ...
18.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Grand Theft Auto 5 ima jednu od najboljih priča u serijalu i neke od najzabavnijih misija koje je Rockstar napravio za svoju hit franšizu.