Vesti/Najnovije
02.12.2021.
Autor: Adi Zeljković

Open World igre koje očekujemo 2022

I to nestrpljivo!

THE SEQUEL TO THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD

Jako retko igre zabeže magični osjećaj koji je učinio prvi Breath of the Wild. Bilo je neizbežno da će igra na kraju dobiti nastavak, a nakon onoga što se čini kao večnost, taj nastavak bi trebao biti objavljen 2022. godine.

Postoji mnogo razloga zašto smo ja, i mnogi drugi ljudi oduševljeni predstojećim nastavkom. Ipak,glavni razlog je ovaj: BotW je i dalje zabavan! Sve ove godine nakon izlaska, još uvek mogu da mu se vratim i osećam se jednako srećno i zadovoljno dok trčim po Hyruleu otvorenog sveta kao i u prvim danima njegovog objavljivanja. Postoji neka neopisiva magija u BotW-u, i iako ne mogu uvek rečima tačno opisati šta je to. Bilo je nekoliko igara koje su se tome približile u godinama od pojave igre i igranja. Znajući da dolazi potpuno nova avantura, smeštena u isti svet, i dajući mi priliku da iznova doživim to uzbuđenje sa novim funkcijama i još mnogo toga osećam to retko zadovoljstvo iščekivanja da ga doživim 2022.

 

SAINTS ROW

Saints Row se oduvek isticao u odnosu na neke druge igre. Ono što je počelo kao igra koja se bavi žanrom Grand Theft Auto ubrzo je postalo žanr samo po sebi, sa toliko ličnosti i posebnosti iza sebe. Oduvek sam voleo ovaj serijal, ali morate priznati, postala je malo previše u Saints Row 4.

Uz najavu ponovnog pokretanja postavljenog za 2022., nisam mogao biti uzbuđeniji zbog povratka Saints i onoga što izgleda njihov najbolji ulazak do sada. Za mene, ovo novo poreklo Saints-a izgleda kao savršena mešavina Saints Row 2 i Saints Row The Third, oba su najjače strane celokupne serije. Igre su oduvek težile slobodi i prilagođavanju, a programeri su se toga držali kada je u pitanju planiranje i rad za ovu novu igru. Vratili smo se užurbanoj zabavi i uličnim bandama i nema više međugalaktičkih simulacija invazije vanzemaljaca koje su potaknute supermoći. Da, možda je Saints Row 4 bio previše.

 

HORIZON FORBIDDEN WEST

Među beskrajnim mnoštvom izdanja otvorenog sveta, nijedno me nije privuklo  kao Horizon Zero Dawn. Poznato mi je da se borim da završim ove vrste igara zbog silnog obilja sporednih zadataka koji sve odvlače od glavnog, često hitnog narativa, ali Horizon je drugačiji. Njegova priča mi je toliko fascinantna da sam sve ostalo ignorisao i požurio celu stvar u nekoliko sedenja.

Uzbuđen sam što vidim gde će Forbidden West krenuti, i jedva čekam da saznam više o uništenom svetu koji Aloy prolazi. Prva igra je gledala unutra, na Aloy i kako su ona i svet nastali, a sada je vreme da saznamo koje je njeno mesto u njemu. Takođe, još divovskih robotskih dinosaurusa. Ko ih ne voli?

 

FORSPOKEN

Pored velikog izbora open world igara, postoji jedna zbog koje sam neverovatno uzbuđen, a to je Forspoken. Kada su izbacili prvi teaser, mnogi su špekusali da će to biti sledeći Final Fantasy. I iako se ne pridružuje toj slavnoj franšizi, i dalje izgleda izuzetno obećavajuće, posebno zbog činjenice da dolazi iz kuhinje istog razvojnog tima koji nam je dao Final Fantasy 15.

O Forspokenu se još nije mnogo otkrilo, ali znamo tri važne stvari. Prvo, to je RPG otvorenog sveta sa naglaskom na brzo kretanje. Drugo, njegov protagonist je mlada žena iz Njujorka bačena u magični svet koja dobija narukvicu koja govori. I treće, izgleda zapanjujuće! Ozbiljno, igra izgleda kao da kaplje od laka. Potpuno sam uveren da će Luminous Productions isporučiti fantastičan proizvod i zadovoljiti i najzahtevnije igrače.

 

SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Suicide Squad: Kill the Justice League ima Harley Quinn, što ga čini igrom godine. MultiVersus također ima Harley Quinn,ali, zabavna činjenica, izgleda loše, što znači da je van pogona. Odred samoubica, međutim, izgleda odlično, s Rocksteadyjem koji se gradi na Arkhamverse-u koji je osnovao trilogijom Batman: Arkham. Batmanove avanture uvele su oblik borbe prsa u prsa koja je više puta oponašana, ali nikada nije poboljšana, a ako će neko to učiniti, očekivali biste da će to biti sam Rocksteady.

 

ELDEN RING

Najiščekivaniji otvoreni svetovi, ha?

Ova lista ne bi bila potpuna bez Elden Ringa. FromSoftware ima usavršenu formulu koju sve njegove igre prate od Demon’s Soulsa; videli smo to u Bloodborneu, pa čak i Sekiru, uprkos tome što su izbacili nadimak Souls.

Ali koliko puta možete malo izmeniti tu formulu pre nego što postane dosadna? Bloodborne je smanjio količinu oružja, odlučivši da svako od njih učini zanimljivijim, i povećao je agresiju u borbi; Sekiro je naglasio priču, stealth, duele i singleplayer, protežući formulu Soulsa do njenih granica, postalo je teško. Na kraju krajeva, stanje studija u kojem je radio pre Demonovog bilo je veoma različito, iako poznato, samo pogledajte njihov dungeon crawler, King’s Field, čvrst RPG.

To je Elden Ring. To je sledeća FromSoftwareova Demon’s Souls, igra koja bi mogla redefinisati budućnost studija. Uzimanje formule Souls i njezina primena na manje linearno, otvorenije okruženje je uzbudljivo jer je potpuna suprotstavljenost čvrsto povezanim nivoima prošlih igara nalik Metroidvaniji. To je ono što stvara potencijal da gurne Souls na sledeći nivo, i jedva čekam da ga vidim na delu.

 

DYING LIGHT 2

Dying Light 2 je uzbudljiv iz mnogo razloga, ali glavni među njima je njegov otvoreni svet i način na koji ga možete zaobići. Osim što je zaražen zombijima, ono što Dying Light izdvaja od ostatka čopora je njegov fokus na parkour u prvom licu i kako ga možete koristiti i u kretanju i u borbi. Jednog trenutka skačete između zgrada, a sledećeg bacate zombija sa ograde. Jedna je jednako sjajna kao i druga. Originalna igra je dokazala koliko dobro ovaj koncept funkcioniše i Dying Light 2 izgleda kako bi ga evoluirao na ključne načine dok uvodi celi novi svet za istraživanje, i nadamo se da će uspjeti.

 

DRAGON AGE 4

Dragon Age 4 će verovatno biti najiščekivanija igra u seriji do sada. Glavni razlog za to je taj što iako su i Dragon Age Origins i Dragon Age 2 imali neke nerazjašnjene tačke zapleta, Inkvizicija je imala prilično težak trenutak ‘Oh, usput, vaš saveznik Solas je zapravo vilenjački bog Fen’Harel i on je na neki način učinio da se događaji inkvizicije dese’. Da, svi smo bili šokirani, uprkos prilično očiglednom tragu da je Solas bio na mestu Jude u omažu sceni posljednje večere na poleđini kutije igre.

Trespasser DLC nakon lansiranja naizgled je postavio Solasa kao ‘velikog lošeg’ Dragon Agea 4 dok otkriva svoje planove da sruši veo i uništi svet kakav poznajemo, ali nisam zapravo uveren da će on biti glavni neprijatelj u nastavku. U svakom slučaju, jedva čekam da uhvatim korak sa Solasom, iako će to biti kao potpuno drugačiji protagonista,  i pokušati ga uveriti da se ponaša kao nevaljalac i da bi trebao to prestati. Osim toga, Dragon Age 4 će biti prvi put da možemo proveriti Tevinter, koji je spominjan u svim igrama do sada, a možda to znači da ćemo sustići i Doriana (još jedan moj favorit).

Mislim da će Dragon Age 4 biti odlična mešavina starih elemenata i potpuno novih iznenađenja za igrače, i jedva čekam da vidim kako je Bioware izgradio uspeh Inquisition-a.

Spreman sam da se izgubim u potpuno novoj mapi na koju provodim previše vremena radeći opcione sporedne zadatke dok je svet na rubu katastrofe. I bolje da bude i Nugs.

Koju ćete od navedenih vi prvo zaigrati?

 

Preuzeto sa Respawn.ba

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41256
The Elder Scrolls - Skyrim Anniversary Edition  poseduje poboljšanu gra&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.299,00 RSD
Vrsta
Nova
6.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50150
Novi nastavak popularnog Saints Row serijala pucačina iz trećeg lica Novi grad, novi li...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50120
Nastavak igre Horizon Zero Dawn Postapokaliptična open world avantura smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci