Vesti/Najnovije
08.12.2021.

MATRIX igre

Hoće li ova nova opravdati očekivanja?

Kianu je bio, učestvovao i otišao. Svi smo ljubomorni na Novi Sad ali definitivno jedva čekamo da vidimo kako će izgledati Matrix svet u novoj igri. To nas je zaintrigiralo da malo sumiramo utiske o do sada objavljenim Matrix igrama, tj. igrama sa matrix tematikom. I da, da ne zaboravimo, sutra gledamo i kako će igra izgledati.

The Matrix Resurrections i The Matrix Awakens nesumnjivo inspirišu dugogodišnje fanove da se prisete prošlih iskustava sa franšizom koja definiše žanr. Ali više od jedne decenije je prošlo od poslednje pa se pitamo šta su ove igre ponudile fanovima, i da li i dalje izdržavaju napade konkurencije u 2021.?

Dok Enter the MatrixThe Matrix: Path of Neo i The Matrix Online možda nisu za svakoga, ono što one nude je vredno bar spominjanja, a neke od njih su najavile i ono što je sada osnova toliko godina kasnije. 

 

Enter The Matrix

Enter the Matrix je bila prva video igra koja je objavljena za franšizu i mogla se igrati naPC, Xbox, GameCube i PlayStation 2. Igra, koju su napisale i režirale sestre Wachowski , prati Niobe i Ghost-a u avanturi koja ih vodi do ukrštanja puteva sa Neom i Morpheusom. Iako sadrži neke live-action scene u kojima su Jada Pinket Smith i Anthony Wong koji ponavljaju svoje uloge, igra je i dalje tradicionalna akciona igra u trećem licu. Što se tiče kontrola, igrači mogu da izvode vratolomije slične onima u filmovima, zajedno sa igrom oružja, mecima i borilačkim veštinama. Igrači takođe mogu da kontrolišu Niobinu lelicu, Logos, da bi izbegli mašine. Enter the Matrix se često smatra osrednjim ostvarenjem jer kontrole nisu savršene, a igrači su radije igrali kao glumci iz filmova. Imajući to u vidu, priča igre nudi dosta toga fanovima.

 

 

The Matrix Online

U režiji The Wachowskis, The Matrix Online preuzima koncept Matrix sistema i daje ga igračima. Tu stvarni ljudi mogu ući u simulirani svet kao sopstveni likovi u naslovu koji je opisan kao nastavak priče. Igra je objavljena 2004. godine i predstavlja MMORPG koja omogućava igračima da kreiraju svoje likove i biraju klase, učestvuju u misijama i priključuju se različitim organizacijama.  Dok The Matrix Online ima standardne MMO rasporede, ideja da se živi u Matriksu u svetu kanona prodaje priču. Što se tiče kontrole, igrači mogu da pređu sa pucnjave na borbu sa mecima/borilačkim veštinama. Nažalost, iako je igra bila zabavna, nedostatak podrške i prosečne recenzije su doveli su do zatvaranja servera igre 2009.

 

 

 

The Matrix: Path Of Neo

 

Od tri do sada objavljene igre, The Matrix: Path of Neo iz 2005. nudi sve što fanovi mogu da traže u igri. Tu je mogućnost kontrole One. Path of Neo nije produžetak serijala, već se ponaša kao najveći hitovi filmova koji sadrže neke od Neo-vih najuzbudljivijih borbi. Međutim, igra takođe proširuje ponudu uz svoje ključne filmske trenutke. Na primer, u filmu, Neo uzima crvenu pilulu kada sretne Morfeusa, ali u igri igrači mogu da izaberu plavu pilulu kada imaju izbor. Način borbe je takođe bio veoma napredan za to vreme, nudeći borbene kontrole slične onima koje koristi Batman: Arkham Asilum. Ali mešanjem akcije sa odličnim kontrolama oružja, igrači mogu da se bore protiv mnogih neprijatelja, čak i da se bore protiv hordi agenata iz The Matrix Reloaded. Zbog ovih kontrola, kritičari su rekli da igra ima mnogo toga da ponudi, ali da je ograničena tehnologijom svog vremena.

Matrix igre su bile daleko od savršenih, ali ono što nude u inovacijama i pripovedanju čini naslove vrednim igranja, posebno za hardcore fanove. Iako im je ovih dana teško (i, u slučaju The Matrix Online, nemoguće) pristupiti im, ove igre i dalje zauzimaju važno i zanimljivo mesto u istoriji franšize, i daju fanovima razlog da se unapred raduju The Matrix Awakens i onome što "naš"  Unreal Engine 5 donosi.

 

 

Gledamo li Game Award sutra?

 

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI3384
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Ušteda 25%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI2425
Statue John Wick Gallery - John Wick 2 23cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

14.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ono što je sigurno jeste da nivo dopamina u toku cele igre raste, drži vas budnim i aktivnim, gotovo „na trncima“. Ako je ovo ono š...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Leviathan AI može da meša ciljeve kako se njemu prohte, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak par...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Neenah je možda vozač za bekstvo, a Kevin čovek sa kontaktima, ali izgleda da je Eli mozak operacije.
12.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ponovno pokretanje Saints Row dodaje mnoštvo novih funkcija i potpuno novu postavu likova, uključujući DJ-a kriminalca Kevina.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row ponovo pokreće seriju sa novim okruženjem i potpuno novim likovima, uključujući sjajnu novu ekipu koju igrači mogu da upoznaju.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Bulkhead Interactive, developer multiplejer igre  FPS Battalion 1944 je objavio da prekida partnerstvo sa izdavačem Square Enix.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row će prikazati kako titularna banda stvara svoj jedinstveni identitet u Santo Ileso, ali će im se suprotstaviti tri bande, jedna od njih su Idols.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Embark Studios je objavio da je njihova PvE multiplayer igra, ARC Raiders, pomerena za 2023.
09.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Igrači Saints Row će se suočiti sa još tri bande tokom igre, a Los Panteros je jedna od njih.
08.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je godina dosadnija od očekivanog jer su neke igre pomerene za kasnija izdavanja, ipak ima par naslova koji se ističu.