Vesti/Najnovije
24.12.2021.

Šta donosi JANUAR 2022?

Pucanje i borbe

Decembar 2021. je skoro pri kraju. Sa jedne strane smo euforični i željni odmora i par mirnih dana, a sa druge strane možda pomalo isfrustrirani gužvama u prevozu i radnjama. Ipak, sve je to nekako normalno i očekivano. A očekivana su i neka već davno najavljena izdanja velikih hit igara 2021.

Dok neki igrači još uvek igraju neke od hitova iz 2021. godinu, neki drugi gledaju unapred u budućnost, uzbuđeni da vide šta 2022. sprema za industriju video igara.  Prva tri meseca 2022. su trenutno prepuna velikih novih izdanja, i dok bi neki naslovi mogli biti odloženi u odnosu na trenutno objavljene datume izdavanja, čini se da će prvi kvartal 2022. godine imati poduži spisak bez obzira na to. Stvari počinju sa novim igrama koje dolaze u januaru 2022. godine, sa brojnim značajnim naslovima koji će biti lansirani za različite platforme sledećeg meseca.

 

  • Demon Gaze Extra (PS4/Switch) - 6. januar
  • Monster Hunter Rise (PC) - 12. januar
  • Astroneer (Switch) - 13. januar
  • God of War (PC) - 14. januar
  • Tom Clancy's Rainbow Six Extraction (PC/PS4/PS5/Stadia/Xbox One/Xbox Series X) - 20. januar
  • Windjammers 2 (PC/PS4/Stadia/Switch/Xbox One) - 20. januar
  • Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (PC/PS4/PS5/Switch/Xbox One/Xbox Series X) - 27. januar
  • Pokemon Legends: Arceus (Switch) - 28. januar
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5) - 28. januar

PC igrači noročito imaju mnogo razloga da budu uzbuđeni kada su u pitanju nova izdanja video igara za januar 2022. godine, jer će neke ranije ekskluzivne igre za konzole napraviti skok na ovu platformu. Prvo na listi je PC izdanje Monster Hunter Rise 12. januara, i ovo izdanje daje PC igračima pristup nekada ekskluzivnoj igrici za Switch. Monster Hunter Rise je jedno od najbolje ocenjenih izdanja video igara u 2021. godini, tako da će fanovi Monster Hunter-a koji nemaju Switch definitivno biti uzbuđeni kada vide kako se ova igra probija na drugu platformu. Ostaje da se vidi da li će se na kraju pojaviti za još više platformi ili ne, ali u svakom slučaju, 12. januar će označiti dan kada i PC i Switch igrači mogu da pristupe ovom hitu.

Nakon ovoga, još jedna velika bivša ekskluzivna konzolna igra dolazi na PC samo nekoliko dana kasnije, 14. januara. Ovaj put, bivša PlayStation ekskluziva igra God of War stiže za PC. Kao što je Monster Hunter Rise jedna od najbolje ocenjenih video igara 2021. godine, God of War je bila jedna od najbolje ocenjenih igara objavljenih u 2018. godini. Zaradila je veliko priznanje kritike i brojne nagrade za igru godine. Sada će PC gejmeri ​​moći da vide oko čega su se pisali hvalospevi a da ne moraju da čekaju i dalje da kupe PlayStation konzolu.

20. januara, igrači na svim platformama će imati čemu da se raduju, jer je to datum lansiranja Tom Clancy's Rainbow Six Extraction. Rainbow Six Extraction uzima taktički Rainbow Six stil igre i spaja ga sa elementima horor igre, tako da se igrači suočavaju sa vanzemaljskim čudovištima. Dok je Rainbow Six Siege prvenstveno fokusiran na PvP iskustvo, Rainbow Six Extraction je multiplayer igra, pa će biti zanimljivo videti kako će fanovi reagovati na nju kada izađe.

20. januara će takođe biti objavljeno dugo očekivano izdanje Windjammers 2. Originalni Windjammers je bio arkadni hit sredinom 90-ih i od tada je ponovo uživao u popularnosti. Windjammers 2 je pokušaj da se klasična igra modernizuje, a da se i dalje zadrži ono što je učinilo popularnom na prvom mestu, a fanovi će moći da je provere na više platformi. I ne samo to, Windjammers 2 je i Xbox Game Pass igra za prvi dan, što znači da svako ko je znatiželjan može da je pogleda, a da zapravo ne plati punu cenu.

Iako gore pomenute igre bez sumnje imaju svoje posvećene fanove, verovatno najveća nova igra u januaru 2022. je Pokemon Legends: Arceus za Nintendo Switch. Pokemon Legends: Arceus nije potpuna igra otvorenog sveta kao što su se neki fanovi nadali, ali je i dalje veoma drugačiji pogled na glavnu seriju Pokemon igre i mogao bi da odvede franšizu u nekim zanimljivim novim pravcima. Arceus je smešten u regionu Sinnoh mnogo pre događaja Pokemon Diamond i Pearl, kada je ovo područje bilo poznato kao Hisui region. Cilj lika igrača u Pokemon Legends: Arceus je da izgradi prvi Pokedex u regionu Hisui, a to će biti postignuto uobičajenim Pokemon metodom hvatanja svih njih. Ono što Pokemon Legends: Arceus čini tako zanimljivim izdanjem sledećeg meseca je to kako drma ustaljenu Pokemon formulu, odbacuje potezne bitke i daje igračima više slobode kada je u pitanju istraživanje sveta igara. Takođe će predstaviti neke nove Pokemone, uključujući uzbudljive nove evolucije za postojeće Pokemone. Pokemon Legends: Arceus ima veliki hype zbog rizika koje preuzima, i biće zanimljivo videti da li se sve to isplati kada igra bude lansirana sledećeg meseca, 28. januara.

28. januar će biti uzbudljiv dan za vlasnike Nintendo Switch-a, ali će to biti i bitan dan za one koji igraju na PlayStation-u.Stiže Uncharted: Legacy of Thieves Collection izdaje kao tempirana PS5 ekskluziva pre nego što na kraju stigne i za PC. Za one koji možda nisu upoznati sa projektom, Uncharted: Legacy of Thieves Collection je remaster PS4 igara Uncharted 4: A Thief's End i Uncharted: The Lost Legacy, optimizovan da bolje iskoristi prednosti PS5 hardvera i jedinstvene mogućnosti DualSense kontrolera.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50155
Proživi ponovo avanture Nathana Drakea i Chloe Frazer u jedinstvenoj remasterovanoj kol...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Ušteda 58%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
2.499 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Monster Hunter Rise je smešten u živopisnoj zemlji sela Kamura, inspirisa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

02.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Ništa bolje od ignorisanja narativa open world igre i trošenja neumerene količine vremena hodajući okolo i petljajući se s okolinom. Čak se i n...