Vesti/Najnovije
11.02.2022.
Autor: Danica Manojlović

Retro patike nam stižu!

Game Boy, Alien, Furbys...

Animal Crossing Adidas  patike i oprema. Super Mario Levis farmerke i duksevi. 

Svake godine na tržište se izbacuju limitirane serije odeće i obuće i to uvek bude veoma uspešno. Sve se rasproda ili unapred ili jedva da ostane par dana u radnjama i izlozima. Obično se ovi jedinstveni predmeti razvijaju u saradnji sa proizvođačem, često u vezi sa izdavanjem određene video igre ili filma. CD Projekt RED se udružio sa Adidasom pri lansiranju Cyberpunk 2077.  Nike je objavio par ograničenih izdanja Air Jordan 1 za Svetsko prvenstvo League of Legends 2020. PUMA je dizajnirala patike sa temom Super Mario u maju 2021.

A kada nešto donosi novac, onda postaje i trend, ali se traže i načini da se spreskoči čekanje za nekim razlogom kao što su godišnjice i novi naslovi. Kada odete na neke poznate sajtove kao što su Etsy ili eBay, otkriće mnogo proizvoda za prodaju, od čarapa preko kapa do cipela i tašni. Neki kreativni fanovi su pokazali svoje personalizovane artikle na društvenim medijima, a ponekad su rezultati toliko dobri kao zvanična izdanja.

Pre nekoliko meseci, na Redditu je podeljeno par modela prilagođenih Red Dead Redemption 2 Nike patika koje su bile hit. Primećeno je da čak i izvršni direktor kompanije Microsoft Gaming Phil Spencer ima specijalno izrađen snoubord sa naravno Xbox temom.

 

 

 

Kompanija The Sole Supplier iz Engleske prvenstveno sarađuje sa drugim prodavcima na malo kako bi istakla lansiranje tematske obuće, a ponekada izdaje i sopstvene kolekcije.  Sole Supplier je nedavno podelio novu kolekciju Nike patika inspirisanih retro igrama, uključujući par Air Jordan 1s sa motivom Nintendo Game Boy. Tu su i par Air Jordan 1 sa Furby temom, Air Jordan 1 Mid patike u Tamagotchi stilu, Air Force 1 sa šarom Rubikove kocke i par Air Mak 95 inspirisanih ovomorfom iz Alien franšize.

Za sada nije razjašnjeno da li su ove patike zvanično licencirane od strane Nike kompanije, iako proizvođač često sarađuje sa drugim kompanijama kako bi izdao tematsku obuću. Pre nekoliko godina, kompanija je objavila par Air Max 97 inspirisanih Nintendo 64, a Paul George je dizajnirao par patika sa PS5 temama u partnerstvu sa Nike i Sony u maju 2021. U julu te iste godine, Xbox se udružio sa Nike zbog objave Space Jam paketa koji dolazi sa parom LeBron 18 Low patika i prilagođenim Xbox kontrolerom. Nike često zatvara oči kada prodavac prilagođava i preprodaje svoje patike, ali je poznato da kompanija jako reaguje ako neka kompanija ode predaleko. U martu 2021. godine, Nike je podneo tužbu protiv MSCHF-a za kršenje žiga kada je umetnički kolektiv objavio par modifikovanih Air Max 97 u partnerstvu sa reperom Lil Nas X. 'Satan Shoes' su bile ukrašene pentagramom i imale su kap ljudske krvi u potplatima, a ogorčeni potrošači pozvali su na bojkot Nikea, iako kompanija nije dizajnirala niti prodavala cipele. Ta tužba je rešena van suda i prodaja je zaustavljena.

Šta biste vi voleli da vidite na svojim patikama? 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Majica Disney - Mickey Mouse Veličina: M Boja: Crna Materijal: 100% pamuk Zvanično ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 50%
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999,00 RSD
999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Sep.
2021.
Nintendo
Kada velike kompanije počnu da izbacuju kolekcije inspirisane nekim likom ili igrom, ta igra ulazi u istoriju. Animal Crossing je ne samo igra koja decu može...