Vesti/Najnovije
18.02.2022.
Autor: Danica Manojlović

RETRO GRAD - Boogerman

Neke igre su totalno lude!

Iskreno, nemam pojma kako da počnem ovaj tekst, ali… šta je, tu je. Reč je o igri koja je našla svoje mesto u istoriji gejminga. Da li verujete da su deca u Americi toliko bila zaludjena ovom igrom da su svoje drugare drzali ispod sebe i prdeli im na glavu kao i Boogerman. Klinci su voleli da ispuštaju gasove i podriguju, toliko da se tako nisu kontrolisala gde i kada to rade, a bogami ni kome. Devloperi su izgleda baš radili na tome da naprave igru za desetogodišnjake koji su uživali u njoj.

Boogerman je rodjen!!!

U igri Boogerman vi upravljate glavnim herojem i morate da sprečite zlog naucnika da Zemlju prebaci u dimenziju WC šolja, i da, stvarno je tako nazvana. Priča je sama po sebi toliko glupa da ne biste verovali koliko.

Boogermen je klasična 16-bitna igra tog doba u 2D-u. Kao na primer Earth Jim. Imate nivoe i podnivoe koje morate preći sa tri života ili usput sakupiti još neki. U Boogermanu postoji dvadeset nivoa.

Probijate se do luke u kojoj morate da se suočite sa “kraljicom” glavnim i zlim naučnikom, i da joj se suprostavite. Neprijatelje uništavate podrigivanjem, prdenjem i gađanjem slincima. Rovarite po smeću i sakupljate đubre. Što se više napregnete da ispustite gasove ili podrignete, to vam je udarac ka neprijatelju jači. Svaki nivo i podnivo je veliki sam po sebi. Krećete i vertikalno i horizontalno, pa sam 2D čini ovo jednim velikim lavirintom. Mnogo devlopera je mesecima radilo na dizajnu da bi igranje doveli do tadašnje perfekcije. Heroj Boogy je trom i nije mnogo okretan, tako da frustriranje počinje od te činjenice. Kada vec spominjemo frustracije, nekada baš ti lavirinti umeju da vas bace u konfuziju kada tražite izlaz ka sledećem nivou. 

Po meni lično, Boogerman je lepo ilustrovana igra, naročito ako imamo u vidu da je puna “gadosti”. Naš heroj i neprijatelji su nacrtani do savršenstva. Mislim da je ovo jedna od najlepših 16-bitnih nacrtanih igara. Kao mali, pa i sada, sam veoma impresioniram fluidnošću i ekspresivnošću ove igre za to doba. Pozadina i sam stage su prepuni boja i umerenih detalja, što ističe ovu igru. Muzika i zvuk takodje nisu za zanemarivanje! Često slušam muziku iz ove igre danas u 2022 godini. 

Zvucni efekti su fenomenalni i doslovno originalni u odnosu na zvuke telesnih funkcija. 

Igra je objavljena 1994 godine za Genesis, a 1995 je izašla i za Super Nintendo Entertainment System. Firma Interplay Productions je napravila boom sa ovom igrom, ali oni su tvorci i čuvenih naslova kao što su Siberya, Star Trek, Neuromancer Carmageddon, Fragile Allegiance, Hardwar,  Redneck Rampage ali i Fallout.

Tekst napisao Egipatski Mauuu.

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50035
Omiljena japanski serijalpuzzle igara Puyo Puyo i svetski poznata franšiza igara...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gadgets HKO427
Uživajte uz klasične igre uz retro konzolu Sega Classic. Zabavite se uz 81 ugrađenu igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.999,00 RSD
Vrsta
Nova
10.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS3 igre PS30499
PS3 Sonic Generations
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Team Sonic Racing - 30th Anniversary Edition sadrži: - Osnovnu igru - Artb...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Oct.
2021.
Nintendo
Shigeru Miyamoto može svašta, ali mu engleski baš i nije išao od ruke.
08.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Koliko smo samo nevinih ljudi porazbijali zbog novčića?
01.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
 Počevši od PES-a 3 do PESa 2008, terenima je vladao omaleni Japanac koji se češće hvatao za zadnji džep nego za vlastitu ženu.