Vesti/Najnovije
12.02.2022.

Assassin’s Creed sa God of War dodacima

Utisci iz Dawn of Ragnarok ekspanzije

Ubisoft nas je početkom februara ugostio, naravno u onlajn formatu, zajedno sa drugim medijima iz domena gejminga kako bi prikazao masivnu ekspanziju koju priprema za Assassin’s Creed Valhalla. Radi se o Dawn of Ragnarok ekspanziji, koja će dodatno proširiti vikinšku priču o bratstvu iz senki i važi za najambiciozniju ekspanziju u Assassin’s Creed franšizi, u šta smo se uverili prisustvom na događaju.

Nažalost nije bilo prilike da sami zaigramo Dawn of Ragnarok, ali je Ubisoft pružio ekstenzivni prikaz ove ekspanzije sa svim ključnim detaljima o sadržaju i priči. Ovaj DLC, koji će doći kao deo Year 2 plana sadržaja za Valhallu, donosi čak 35 sati sadržaja, što sve vidi po ogromnoj teritoriji Svartalfhejma. Sadržaj i grafički prikaz lokacija i okruženja čini da se Dawn of Ragnarok ponaša kao potpuno nova igra, a ne samo ekspanzija za skoro godinu i po dana staru igru.

Što se priče tiče, Eivor nije više glavni akter, već se stupa u kožu Havija, iliti Odina, jednog od bogova nordijske mitologije. U ovoj ekspanziji, kralj Asgarda je na očajničkoj misiji da pronađe svog nestalog sina Baldra, što je za igrače odlična prilika da iskuse moći jednog boga. Moći će ujedno poslužiti u borbi protiv negativca Gloda i Muspelsa.

Kada smo već kod moći bogova, dodatak Eivoru je dvoruko koplje Atgeir, zajedno sa alatom Hugr-Rip. Ovaj alat omogućava “isisavanje” moći palih neprijatelja. Ove moći i osobine su valjano prikazane u videu koji je Ubisoft pripremio za nas novinare, gde smo mogli videti i 3 dodatne moći. Power of Raven omogućava prelazak u oblik vrane i obletanje za lakši uvid u okruženje, a potom imamo Power of Rebirth koja pale neprijatelje vraća u život da se bore uz vas. Treća moć omogućava protagonisti da se maskira kao Muspel, neprijatelj, kako bi lakše prolazio kroz određene regije, odnosno bez kontakta. Naravno, tu su i dodatne osobine koje omogućavaju imunost na vatru i lavu, teleportaciju na kratke distance kao i zamrzavanje neprijatelja.

Ovo su odlični dodaci sa moćima u igru, ali naravno postoje ograničenja kako ipak ne bi bili prejaki tokom igranja. Moći se ne mogu koristiti neograničeno mnogo i bez prekida, a ujedno je dostupno imati 2 na raspolaganju. Tokom igranja biće dosta teških susreta, tako da dodaci sa ekspanzijom i te kako znače, i oni mogu biti nadograđivani, pogotovu oružje i alat koje smo spomenuli gore u tekstu. Jako nam se dopada opcija vraćanja u život palih neprijatelja, kao i mogućnost da kao vrana izvršite asasinaciju nekog neprijatelja, odlična stvar pošto vrana time ne služi samo za izviđanje.

U trenutku nastanka ovog teksta, pred sam embargo, Ubisoft je podelio novi trejler za Dawn of Ragnarok, koj iizgleda odlično i impresivno, tako da ne možemo izbeći a da ne kažemo kako ova ekspanzija dosta podseća na God of War, proslavljenu Playstation igru. Tako da eto, ako ste God of War prešli za PC, strpite se još malo za dodatni nordijski sadržaj. Dawn of Ragnarok izlazi u martu.

Na kraju, ono što je izvučeno iz prezentacije je da će Dawn of Ragnarok biti više nego odličan dodatak na već super ponudu DLC sadržaja koja je prisutna u AC: Valhalla, sa Wrath of the Druids i The Siege of Paris. Assassin’s Creed Valhalla je baš narastao po pitanju sadržaja, i tako će i biti tokom narednih meseci ove godine, a eventualno je sve ovo uvod u Assassin’s Creed Infinity, koji se predstavlja kao budućnost čitave franišize na jednom mestu.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41280
Ekspanzija za igru Assassin’s Creed Valhalla. Pakovanje dolazi sa kodom za skid...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50160
​​ Ekspanzija za igru Assassin’s Creed Valhalla. Pakovanje dolazi sa kodom za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD

Slični članci

09.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Sitno brojimo do kraja godine a developeri se sve više trude da nam skrenu pažnju na svoje naslove. Ubisoft se trenutno dosta trudi oko Valhalle, pa s...
06.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Assassin's Creed Valhalla sada podržava adaptivne okidače DualSense na računaru.
28.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Iskusni režiser koji je pomogao da se pokrene reboot Assassin's Creed kao vodeći dizajner Origins-a i režiser Valhalle, nakon 16 godina odlazi da bi se p...