Vesti/Najnovije
21.02.2022.
Autor: Danica Manojlović

ALOY kao modna ikona

Prvi digitalni lik na naslovnoj strani Vanity Fair

Aloy su možda neki proglasili ružnom, ili ne tako zabavnom, a ona je uradila sve ono što neki drugi ženski protagonista nije - postala je modna ikona!

Protagonista Horizon Forbidden West i Horizon Zero Dawn debituje na prvoj nepapirnoj naslovnici Vanity Fair kao prvi digitalni lik koji se pojavljuje na naslovnoj strani časopisa. Aloy je postala prvi digitalni lik koji je zvezda naslovnice Vaniti Fair-a. Ovaj ženski protagonista, kreiran od strane Guerrilla Games, premijerno prikazuje prvu digitalnu naslovnicu časopisa. Neki su uzdahnuli i rekli konačno!

18. februara 2022. stigao je u prodavnice Horizon Forbidden West za PS4 i PS5. To je označilo nastavak naslova iz 2017. koji je prvo igran na PS4, a kasnije i na PC: Horizon Zero Dawn.  Ali, danas neću o igri, ovde ću o tome da je još jednom dokazano da igre prevazilaze okvire koje su mnogi nekada davno zavrtali i definitivno vidimo da je gejming postao deo svih aspekata naših života. Pa i mode! 

Kao deo dešavanja oko promocija izlaska Horizon Forbidden West, širom sveta su održana razna dešavanja.

Prvo sam primetila vest da povodom proslave izlaska igre Horizon Forbidden West, PlayStation Hrvatska sarađuje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu na izradi replike kostima Aloy. 

Odmah nakon ove vesti, videla sam tvit Ashley Burch, glumice koja je Aloy pozajmila svoj glas, i koji je bio jako interesantan.

 

Mnogi nalozi širom sveta su podelili svoje mišljenje o ovom slučaju. Na primer, Samantha Faught, viši direktor i šef komunikacija za Twitch Americas je napisala u svom tvitu. „Prva digitalna naslovnica Vanity Fair Italy ima protagonistu Aloy zbog lansiranja Horizon Forbidden West“, i naravno, podelila je link ka stranici.

Naslov na slici je „Aloj i revolucija“. Protagonista obe Horizo igre se smatra vođom revolucije u industriji video igara. „Dok se vraća da spase čovečanstvo od katastrofe u nastavku Horizon Forbidden Wst za PlayStation, njegovi kreatori nam govore zašto je najborbenija heroina video igrice tako uspešna.  Recept? Bez rodnih stereotipa, puno ženskog osnaživanja i prstohvat humora“. Ovako nam Vanity Fair predstavlja naslovnicu i članak posvećen njoj.  Na ovaj način, Angie Smets Director i Executive Producer u Guerrilla, ističe: „Velika je greška misliti da su igrači jednostavno i samo muškarci. Ako pogledamo najnoviju PlayStation statistiku, može se videti da je oko 42% igrača ženskog pola. Čvrsto verujem da smo uspeli da stvorimo lik koji se dopada svima, bez obzira da li su muškarci ili žene. Mnogo nas više zanima šta se dešava sa likom ispod površine nego kako izgleda spolja“.  

Ono što još uvek nije najjasnije je da li će se ovo desiti i sa ostalim izdanjima ovog magazina širom sveta. Google translate kaže da između ostalog, u tekstu piše „Sa svojim pegavim obrazima i svojim strogim izgledom, Aloy je uspela da iskupi industriju“, kaže autor dela, Ofmario Manca. "Aloy nije ni majka ni supružnik, ni sporedna glumica ni pomoćnica, već snažna i hrabra žena koja postoji u svetu u kome rodne razlike više ne postoje." Manca takođe razgovara sa timom koji stoji iza HFW, a koji su prezadovoljni što vide da je Aloy toliko privlačna. Direktor igre je otkrio da je Forbidden West odložen da bi tim mogao da izbegne krizu. To je ono što se dešava sa mnogim projektima koji su pred krajnjim rokom, a osoblju je naređeno da radi prekomerno, ponekad i više od 80 sati nedeljno. Ako veliki naslov poput ovog može da ga izbegne, sigurno se čini da drugim studijima ponestaju izgovori.

Ukoliko još niste, pročitajte tekst HORIZON FORBIDDEN WEST - JOŠ JEDNO NEVEROVATNO PUTOVANJE

 

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41223
Nastavak igre Horizon Zero Dawn Postapokaliptična open world avantura smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Ušteda 40%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
3.599 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50120
Nastavak igre Horizon Zero Dawn Postapokaliptična open world avantura smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Ušteda 31%
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999,00 RSD
4.799 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

15.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Uvek će se naći kritičari ali ako smo iskreni, sa svim svojim vrlinama i malo mana, ovo je fenomenalna igra!
11.
Feb.
2022.
Playstation
Kako se bliži datum izlaska Playstation-ove ekskluzive Horizon Forbidden West tako saznajemo više detalja o samoj igri. ta ko da ćemo ovu igru moći da...
20.
Jan.
2022.
Playstation
Novi trejler je izašao i čini se da su svi oduševljeni ne samo što vide stare, već i sa novim likovima.