Vesti/Najnovije
23.02.2022.

Bethesda šalje PC Game Launcher u penziju

Od maja više ne radi

 

Vreme je za promene!

Spremite se da se pozdravite sa  Bethesda.net jer ovaj programer planira da povuče isti u maju i sprema se da dozvoli korisnicima da prebace svoje biblioteke igara na Steam naloge.  

Želeli bismo da vam se zahvalimo na podršci i da vas uverimo da su sve vaše igre bezbedne“, napisala je Bethesda u objavi od utorka. „Ako ne igrate PC igre preko Bethesda.net, onda je vaš posao završen ovde.“  Promena se odnosi na kupce koji su kupili Bethesda igre od samog studija ili drugih platformi nezavisnih proizvođača van Steam platforme. Ukoliko je to slučaj, igre bi verovatno bile instalirane sa Bethesda.net pokretačem, koji je prvobitno predstavljen 2016. Na primer, Fallout 76 je prvi put prodat preko Bethesde pre nego što je došao u Steam dve godine kasnije.

 

Bethesda obećava laku migraciju za biblioteke igara i digitalne novčanike. „Mnoge igre će takođe imati preseljenje, a neke će zahtevati neke ručne transfere. Za igre koje to zahtevaju, i dalje ćete koristiti svoju Bethesda.net prijavu da biste se prijavili kako biste igrali“, dodao je programer. Kompanija planira da započne proces migracije početkom aprila za PC korisnike. Ali, studio održava Bethesda.net sistem naloga netaknutim za postojeće i buduće igre. Ako ne uspete da migrirate biblioteku igara na Steam pre maja, ne brinite. "Nećete izgubiti pristup svojoj biblioteci na Bethesda.net u maju, već samo mogućnost da ih reprodukujete na pokretaču," Bethesda je pojasnila.

Studio koji je Microsoft nedavno kupio, nije rekao zašto se isključzje ovaj pokretač. Ali platforma je omogućila Bethesdi da ostvari veću prodaju i dobit pošto prodaja igre na Steam-u zahteva od programera da preda Valveu 30% od cene. Sa druge strane, Bethesda.net pokretač je izazvao kritike kao softversko rešenje.  

Kada proces migracije na Steam bude dostupan, obavestićemo sve i ažurirati ova česta pitanja sa vezom gde i kako da migriraju“, dodao je programer.

 

U isto vreme nam stižu lepe vesti za Fallout igrače ali o tome u nekom drugom tekstu.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50163
Stanovništvo Tokija je nestalo, a smrtonosne natprirodne sile šetaju ulicama...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50033
DEATHLOOP je inovacioni FPS koji je za PlayStation 5 napravila kompanija Arkane Lion, n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW032
Switch The Elder Scrolls 5 - Skyrim
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC02246
 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

27.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Za tehnički pregled su potrebne najnovije i najskuplje Nvidia grafičke kartice.
26.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Koliko je ovo dobro ili ne, videćemo!
26.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Spisak igara koje nam stižu u septembru se sve više popunjava, što bi moglo da podstakne dodatnu konkurenciju između kompanija Sony i...