Vesti/Najnovije
24.02.2022.

Pyramid Head

Developer ne krije da mu je krivo

Silent Hill je poznata gejming horo franšiza. Poznata je po čudovištima koja izazivaju noćnu moru jer su prepuna simbolike koja je i danas strašna. Nedavno je, međutim, jedan od programera igre Silent Hill javno tvitovao da žali što je napravio jedan od najpoznatijih likova.  Zastrašujuće prvo pojavljivanje Pyramid Head u Silent Hillu 2 prikazalo ga je kao neodređeni antropomorfni lik sa velikom crvenom piramidom koja pokriva glavu, a u ruci drži veliko sečivo. Ovaj misteriozni dizajn postao je toliko ikoničan da su buduće igre nastavile da daju kameo stvorenja zbog čega je ova iznenadna objava šokantna za mnoge fanove koji poznaju i vole ovo zlokobno čudovište.

Masahiro Ito je bio umetnički direktor Silent Hill 2 i Silent Hill 3. Njegovo prisustvo u timu Silent Hill se pokazalo neprocenjivim, sa čestim listama koje su Silent Hill 2 pozicionirale među najbolje horor igre svih vremena zbog intenzivnog psihološkog horora. Međutim, Ito je nedavno tvitovao o svom odnosu prema dizajniranju istoimenog lika na pomalo čudan i ozbiljan način. Još više zabrinjava Itov nedostatak objašnjenja za njegovu iznenadnu i šokantnu tvrdnju, pri čemu mnogi korisnici teoretiziraju uzrok, ali ništa uvejerljivo nije potvrdio sam Ito.

Svaka Silent Hill igra koristi čudovišta i zastrašujuće lokacije u cilju simbolizovanja traume koja kažnjava likove igrača, pri čemu su simbolični prikazi Pyramid Head u Silent Hillu 2 najnasilniji. Stoga se postavljaju pitanja o umetničkom razočaranju koje Ito može da  osetiti sada kada serija nastavlja da koristi Glavu piramide za cameo. Prethodne Itoove izjave na Tviteru pokazuju da nema želju da ga koristi u svim mogućim budućim Silent Hil igara, ali i planove da ubije ovaj lik ako bude primoran.

On je takođe pomenuo da njegovo obrazloženje nema nikakve veze sa nedostatkom plaćanja autorskih honorara ili "statua" iz Konamija, jer on "nikada za njih nije plaćen". Bez obzira na tačan razlog, misterija koja okružuje ovu figuru horora je impresivan podvig koji i dalje plaši igrače 20 godina kasnije, a Masahirov umetnički rad za prve tri igre ostavio je za sobom trajno nasleđe za Pyramid Head koje drži igrače budnim do kasno u noć.

Zbog otkazivanja nastavka i nepotvrđenih glasina, malo je verovatno da će fanovi videti novu Silent Hill igru u skorije vreme. Međutim, sa drugim horor igrama kao što je Slitterhead koje su u razvoju, jasan je veliki uticaj koji je ostavio ovaj serijal koji i dalje može da uplaši i inspiriše obožavaoce horora.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50152
Kreativni first person psihološki horor sa ludačkim zagonetkama, jedinstvenim bo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Ušteda 40%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50131
Na samom kraju rata u Iraku, specijalne jedinice u potrazi za skrivenim oružjem masovno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50124
Po prvi put na PlayStation konzolama, Alan Wake nas vodi kroz ulice misterioznog gradić...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.